Lieselot (28) start eigen kinesitherapiepraktijk in Roeselare: “Westlaan was de ideale locatie”

Lieselot Rommelaere (28) opende langs de Westlaan 341 in Roeselare haar eigen kinesitherapiepraktijk ‘Praktijk West’. Nadat ze eerder ervaring opdeed bij andere kinesisten vond ze de tijd rijp om een eigen praktijk te openen. “Dat is ook altijd een doel geweest. Waarom? Daar heb ik niet echt een specifieke reden voor”, klinkt het.

Lieselot Rommelaere kreeg al van jongs af interesse voor kinesitherapie. “Ik speel tennis. Vroeger wel meer dan nu”, vertelt ze. “Als ik dan eens een pijntje had, ging ik altijd naar een kinesist en was ik ook telkens goed geholpen. In het vijfde middelbaar heb ik ook mijn elleboog gebroken bij een valpartij met de fiets. In die periode moest ik drie keer per week naar de kine en eigenlijk vond ik dat wel leuk. (lacht) Zo is die interesse er gekomen. Daarnaast is mijn zus ook kinesist en zorgde dat dus ook wel voor een trigger.”

Tijdens haar studies werd ook al snel duidelijk dat Lieselot op zelfstandige basis aan de slag wou gaan, maar daarvoor deed ze eerst de nodige ervaring op. Ze werkte zo’n vijf jaar bij verschillende praktijken in Limburg, waar haar vriend toen woonde. Maar sinds 13 mei zit Lieselot dus in Roeselare met haar eigen praktijk.

Leuke stad

“Ik ben afkomstig van Torhout en wilde na vijf jaar weer wat dichter bij mijn ouders wonen. Ik ben mijn vriend dus enorm dankbaar dat hij me hierin gevolgd is. De zoektocht naar een geschikt pand was niet eenvoudig aangezien we zowel woonst als praktijk in één gebouw wilden. Uiteindelijk kwamen we uit in de Westlaan, wat volgens mij wel een prima locatie is. Ik vind Roeselare ook een leuke stad, dus de puzzel valt mooi in elkaar.”

Ruimte

Lieselot is nu een goede maand open en is tevreden met hoe het tot nu toe loopt. “Momenteel ben ik enkel op maandag, woensdag en vrijdag open omdat ik een zwangerschapsvervanging doe. Daarna is het wel de bedoeling om uit te breiden op vlak van uren. Met mijn praktijk focus ik me vooral op enkele specialisaties zoals pre-operatieve revalidatie, sportrevalidatie, myofasciale therapie en dry needling, gangrevalidatie en preventie. Aangezien ik nog maar pas ben begonnen en nog geen volledige agenda heb, is er dus zeker nog ruimte voor nieuwe patiënten”, besluit ze. (MB)

The post Lieselot (28) start eigen kinesitherapiepraktijk in Roeselare: “Westlaan was de ideale locatie” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

VS sluit deal met vermoedelijk brein achter 9/11

De Pakistaanse jihadstrijder en Al Qaeda-lid Khalid Sheikh Mohammed, het vermoedelijke brein achter de aanslagen in de Verenigde Staten op 11 september 2001, heeft in de VS samen met twee medebeschuldigden een vonnisafspraak aanvaard. Dat maakte het Amerikaanse ministerie van Defensie woensdag bekend in een korte mededeling.

Lees meer »

Frans spoornet zal in toekomst beter beschermd worden

De veiligheidsmaatregelen op het Franse spoornet worden versterkt na een sabotageactie waardoor vorige week het treinverkeer op verschillende TGV-lijnen werd onderbroken. Dat hebben de ontslagnemende ministers van Binnenlandse Zaken en Transport Gérald Darmanin en Patrick Vergriete beslist, in samenspraak met spoorwegmaatschappij SNCF.

Lees meer »

“Kledij en meubels zijn vervangbaar, mijn kat en herinneringen van vroeger niet”: Jean-Pierre (55) verliest alles in hevige woningbrand

Een inferno heeft op korte tijd het hele hebben en houden van Jean-Pierre Boden (55) vernietigd in Asse. Hij woonde in een kleine huurwoning in een achterbouw op de Kalkoven. Zijn kat overleefde de brand helaas niet. “Honderden boeken, waaronder eentje van 1793, zijn verloren. Maar mijn kat en de vele foto’s, dat vind ik het ergste.” Intussen is een

Lees meer »

Nieuw skatepark met dank aan skaters Natan, Tim en Flobert: “Resultaat mag er zeker zijn”

Dankzij de inzet van drie gedreven vrienden, Natan Ranson, Tim Vander Cruyssen en Flobert Engels, hebben Zwevegemse skaters eindelijk een gloednieuw skatepark. “In 2016 maakten skaters al een verslag om de dringende behoefte te benadrukken. Voor hen was het van belang betrokken te zijn bij het ontwerp van het skatepark. Dat deden we dan ook”, zegt jeugdschepen Isabelle Degezelle (CD&V).<br

Lees meer »

Nieuwe speelelementen in het Broeders Maristenpark: “Mooie plek om te verpozen”

Midden deze maand werd gestart met de werken aan het Broeders Maristenpark en het plaatsen van nieuwe speeltoestellen. De voorziene aanpassingen moeten het park aantrekkelijker maken om te vertoeven en moet de beleving van de kinderen nog verhogen. Wij bekeken een en ander al eens met bevoegde schepen Annick Debonné.
The post Nieuwe speelelementen in het Broeders Maristenpark: “Mooie

Lees meer »