Laerke Expeels grijpt zilver in de afvalling op het EK

De renster uit Dudzele werd op de Europese pistekampioenschappen voor junioren en beloften in het Duitse Cottbus door pistecoach Dominique Perissi ingezet in de afvalling en met succes. Laerke Expeels was goed voor een zilveren medaille. De Britse Erin Boothman kon ze achter zich laten. Tegen wereldkampioene Anita Baima had de Brugse echter geen verhaal.

Expeels was vorig jaar op het EK in het Portugese Anadia goed voor brons in de scratch en zilver in de ploegkoers met Hélène Hesters. Op het WK in Cali voegde ze er nog brons aan toe in de scratch.

Zondag krijgt de 18-jarige renster van het Van Moer Logistics Cycling Team met Falke Kerkhof in Cottbus een nieuwe kans op eremetaal in de ploegkoers. (ACR)

The post Laerke Expeels grijpt zilver in de afvalling op het EK is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

“Ze pikten er zelfs één in Afrika.” Waarom de Amerikanen met Russische helikopters vliegen

Waarom is er dinsdag een Russische helikopter geland op een weiland in de Verenigde Staten, verschuilden de inzittenden zich in een bos en stegen ze pas de volgende ochtend weer op? Daar weten we het fijne nog niet van. Maar het leert wel dat de Amerikanen nog altijd Sovjet-toestellen gebruiken. Een lang geheim gehouden geschiedenis. Van CIA-agenten die opgepakt werden

Lees meer »

Goud voor Ludo en Dina uit Koekelare

Het gouden huwelijksjubileum van Ludo Lansens en Dina Huyghebaert werd op 11 augustus feestelijk gevierd in het Hof ter Molen in Leke.
The post Goud voor Ludo en Dina uit Koekelare appeared first on KW.be.

Lees meer »

Hoe spreken de festivalgangers op Pukkelpop 2024 Quechua uit?

Wie Pukkelpop zegt, zegt ook Camping Chill. Op die camping staan heel veel tenten en vooral van het merk Quechua. Maar hoe spreek je die naam nu uit? Onze collega’s van Het belang van Limburg gingen het eens vragen aan een aantal festivalgangers die verblijven op de camping van Pukkelpop.

Lees meer »

May Pyck trekt voorlopig alleen met lijst SVD naar gemeenteraadsverkiezingen in Brugge

Na Nieuwpoort komt de nieuwe politieke beweging Samen voor Democratie (SVD) op 14 oktober ook op in Brugge voor de gemeenteraadsverkiezingen. Tenminste indien de voorlopig enige kandidate May Pyck aan honderd handtekeningen geraakt. “Of als ik de steun krijg van een uittredend Brugs gemeenteraadslid”, stelt ze.
The post May Pyck trekt voorlopig alleen met lijst SVD naar gemeenteraadsverkiezingen in

Lees meer »

Izegemse Justine Ghekiere schrijft wielergeschiedenis met etappezege én bolletjestrui: “Nochtans was er voor de start van de Tour nog wat paniek”

Historisch! Justine Ghekiere (28) schreef vorige week Belgische wielergeschiedenis. De Izegemse won niet alleen een etappe in de Tour de France Femmes, maar wist ook als eerste Belgische vrouw ooit het bergklassement te winnen. Ze is daarmee de eerste landgenoot sinds Lucien Van Impe die daarin slaagt. En de eerste West-Vlaamse bergkoning(in) sinds 1939. “Dat ik in de Giro de

Lees meer »

Hoe een diefstal tot een onverwachte band leidde: “De jongere en de dame houden nog steeds contact met elkaar”

Nadat Jonas de handtas van een oudere dame met geweld heeft gestolen, kreeg de minderjarige de kans om met Herstelgericht Groepsoverleg (Hergo) in een groepsgesprek op zoek te gaan naar herstel. “Er vond tussen deze partijen een mooi proces plaats, waarin ze in gesprek gingen met elkaar, en beiden in staat waren te kijken naar de persoon achter de feiten”,

Lees meer »

Opvallend weinig wespen deze zomer (en daar moeten we niet om juichen)

Officiële tellingen zijn er niet, maar het valt wel op: er zijn dit jaar minder wespen dan andere zomers. Dat heeft voornamelijk te maken met het natte voorjaar, zegt insectenkenner Peter Berx. En dat is niet goed voor het ecosysteem. "Eén of twee slechte voorjaren na elkaar is niet zo erg, maar als deze trend blijft voortduren, dan weet ik

Lees meer »

Blauwtongvirus op 874 plaatsen in België vastgesteld

Het blauwtongvirus is op 874 plaatsen in België vastgesteld. Dat blijkt dinsdag uit recente cijfers van het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen (FAVV). Vorige week maandag ging het nog om 501 uitbraken, een forse stijging dus. Maar de verspreiding van het virus – met een seizoensgebonden verloop – gaat zoals verwacht, zegt FAVV-woordvoerder Hélène Bonte.

Lees meer »

Helikopterverhaal Trump dreigt uit te lopen op juridisch conflict

Een verhaal waarin de Amerikaanse oud-president Donald Trump terugblikt op een helikoptervlucht met de voormalige burgemeester van San Francisco, dreigt tot een juridisch conflict te leiden. Oud-burgemeester Willie Brown zegt volgens Amerikaanse media dat hij naar de rechter stapt als Trump het blijft vertellen. Trump heeft op zijn beurt gedreigd The New York Times aan te klagen na kritische berichtgeving

Lees meer »