Kunstenares verknipt en ontrafelt Vlaamse strijdvlaggen, en dat schiet in verkeerde keelgat bij Vlaams Belang en Voorpost: “Blijf met je fikken van onze vlag”

Een installatie op het Kunstenfestival van Watou is in het verkeerde keelgat geschoten bij Vlaams Belang en Voorpost. Op de Vlaamse feestdag voerde een groepje actie buiten het gebouw waar bezoekers het werk, waarvoor Vlaamse vlaggen verknipt en ontrafeld zijn, kunnen bekijken. “Kwetsende kunst”, vinden ze. “Jullie kapen de kunst”, reageert het festival.

 

Meer krantenkoppen in België

Paul (80) vond het lichaam van zijn vermoorde vriend Eric (74): “Hij hield van de koers en we gingen regelmatig dansen”

Paul Buyssens (80) uit Ledegem heeft afgelopen weekend zijn beste vriend Eric Vanacker verloren. Die werd met geweld om het leven gebracht, de 51-jarige Charles J. wordt ervan verdacht hem vermoord te hebben. Paul vond maandag het levenloze lichaam. “Eric was geen sociaal persoon maar iedereen kende hem”, zegt Paul. “Zijn bijnaam was De Witten, naar zijn witte krullenbos, van

Lees meer »

Zeilduo Lefebvre-Heuninck zakt naar zeventiende stek in 49er

Zeilers Yannick Lefebvre en Jan Heuninck zijn dinsdag van de zestiende naar de zeventiende stek gezakt in de 49er-klasse op de Olympische Spelen in Parijs. Daarmee ligt het Belgische duo niet op koers voor de medalrace, die voorbehouden is voor de top tien aan het einde van de twaalf reguliere regatta’s.
The post Zeilduo Lefebvre-Heuninck zakt naar zeventiende stek

Lees meer »

North Streetwear organiseert skateboardkamp: “Volledige week opvang”

Van maandag 19 augustus tot en met vrijdag 23 augustus organiseert skateboardwinkel North Streetwear uit Roeselare een skateboardkamp. Het is de eerste editie van het zomerkamp, dat zich hoofdzakelijk zal afspelen rond de Trax-site.
The post North Streetwear organiseert skateboardkamp: “Volledige week opvang” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Historicus die al sinds 1984 correct voorspelt wie president wordt, zegt dat het nu al bijna uitgemaakte zaak is

Een Amerikaans historicus die al sinds de verkiezingsoverwinning van Ronald Reagan in 1984 correct voorspelt wie de nieuwe president van de VS zal worden, heeft zijn licht laten schijnen over het duel tussen Donald Trump en Kamala Harris. Volgens Allan Lichtman is er een duidelijke favoriet en “moet er al veel mis gaan” mocht die alsnog het onderspit delven.

Lees meer »

“Iraanse hoogste leider geeft bevel om Israël rechtstreeks aan te vallen”

De Iraanse hoogste leider Ali Khamenei heeft het bevel gegeven om Israël rechtstreeks aan te vallen. Dat meldt de ‘New York Times’ op basis van drie anonieme bronnen. De ayatollah gaf de opdracht naar verluidt tijdens een spoedvergadering, kort nadat bekend raakte dat Hamas-leider Ismail Haniyeh om het leven gekomen was. Hoe krachtig die vergeldingsactie moet worden, is niet duidelijk.Volg

Lees meer »

Hoe erg is de meeuwenoverlast in Oostende nu echt? “Het is niet omdat je ze niet ziet, dat ze niet op de loer liggen”

In Oostende hebben ze alles al geprobeerd om de overlast van meeuwen tegen te gaan: de inzet van roofvogels, een meeuweninterventieteam, en nu het idee om huisvuil ‘s nachts al op te halen. We gingen zelf eens kijken hoe erg het gesteld is met de overlast. “Mensen denken dat ze sneller zijn dan meeuwen, maar moeten hun mening achteraf herzien”,

Lees meer »

Hond en puppy’s met helikopter gered na bosbrand in Californië

Een zoek- en reddingsteam bracht een gestrande rottweiler moeder en haar vier puppy’s met een helikopter in veiligheid, nadat hun eigenaar hen had moeten achterlaten tijdens de bosbranden in Noord-Californië. De eigenaar evacueerde woensdag, maar haar truck ging kapot, aldus de sheriff van Butte County.

Lees meer »

Na de breuk met Caroline: Karl Vannieuwkerke (53) vindt de liefde bij politica Tine Maertens (31)

Karl Vannieuwkerke (53) heeft z’n hart verloren aan Tine Maertens, een 31-jarig cd&v-gemeenteraadslid in Koekelare. Dat schrijft ‘Dag Allemaal’. Het nieuws komt enkele weken nadat bekend raakte dat Karl gebroken heeft met Caroline Vereenooghe (38), mama van z’n twee jongste zoontjes. Wie is Maertens, hoe leerden zij elkaar kennen en hoe lang zijn ze al samen?

Lees meer »