Kroonprinses Leonor klaar voor eerste werkreis: Spanje in de ban van ‘Leonormania’

Ze is nog maar 18, maar de Spaanse kroonprinses Leonor torst nu al de hoop van haar koningshuis. Het “spiegelbeeld van Elisabeth van België” ging de voorbije dagen zieltjes winnen in de autonome regio Catalonië. En vandaag maakt ze haar eerste werkreis naar het buitenland, naar Portugal. Het niet eens zo koningsgezinde Spanje is in de ban van Leonormania. 

Meer krantenkoppen in België

Heinz mag na langdurige ziekte aan de slag met veegmachine in magazijnen: “Ideaal voor mij, want het is er echt muisstil”

Geregeld komen in de pers berichten over langdurige zieke mensen die niet meer aan de slag kunnen gaan. Ons land telt zo’n half miljoen langdurig zieken, waarvan Heinz Baert (57) uit Zwevegem er een was. Na een lange zoektocht heeft hij nu aangepast werk gevonden bij Laverge Cleaning.
The post Heinz mag na langdurige ziekte aan de slag met

Lees meer »

Geen nostalgische tramritjes dit jaar op Trammelant: “Veiligheid boven alles”

Vervoersmaatschappij De Lijn heeft na een eerder incident beslist dat er voorlopig geen historische trams meer mogen uitrijden. Dat is ook een streep door de rekening voor Trammelant in De Haan. “Ons belle-époquefeest drááit rond die oude trams”, zegt toerismeschepen Marleen De Soete.
The post Geen nostalgische tramritjes dit jaar op Trammelant: “Veiligheid boven alles” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Maximum 50 kilometer per uur in Olekenbosstraat tussen Deerlijk en Vichte

De snelheidslimiet is sinds kort aangepast in de Olekenbosstraat tussen Deerlijk en Vichte. Je mag er voortaan nog maximum 50 km per uur rijden. “De wijziging kwam er in samenspraak met de gemeente Anzegem omdat de Olekenbosstraat voor een gedeelte over hun grondgebied loopt”, stelt schepen van Mobiliteit Regine Rooryck (CD&V).
The post Maximum 50 kilometer per uur in

Lees meer »