Koning Boudewijnstichting ondersteunt Brusselse fietsprojecten voor 1,2 miljoen euro

Het fonds ‘Bikes in Brussels’, in 2018 opgericht door de Koning Boudewijnstichting, trekt in totaal 1,2 miljoen euro uit om 28 fietsprojecten in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest te ondersteunen. Het gaat onder meer om 1.400 nieuwe fietsparkeerplaatsen, 3 nieuwe fietsroutes en 2 fietswerkplaatsen. 

Meer krantenkoppen in België

LIVE MIDDEN-OOSTEN. Meer dan 10 doden door Israëlische aanval in noorden Gaza – Biden “benadrukt urgentie” voor staakt-het-vuren in telefoongesprek met Netanyahu

Het Palestijnse persbureau Wafa meldt dat elf Palestijnen zijn gedood bij een Israëlische aanval op het huis van een familie in Beit Lahiya, een plaats in het noorden van de Gazastrook. De meeste slachtoffers waren volgens medische bronnen vrouwen en kinderen. En de Amerikaanse president Joe Biden heeft in een telefoongesprek met de Israëlische premier Benjamin Netanyahu de “urgentie benadrukt

Lees meer »

Zeven dienstenchequebedrijven smelten samen tot Daenens: Brugs succesverhaal wordt grootste werkgever in de poetshulpsector

Zeven van de grootste dienstenchequebedrijven van ons land zeilen voortaan samen onder de eengemaakte merknaam Daenens. Zo’n 100.000 klanten zullen gebruik maken van de diensten van het bedrijf, dat meer dan 16.500 medewerkers telt. Daarmee wordt het de grootste werkgever in de poetshulpsector.
The post Zeven dienstenchequebedrijven smelten samen tot Daenens: Brugs succesverhaal wordt grootste werkgever in de poetshulpsector

Lees meer »

Adjunct-hoofdredacteur Humo dient klacht in voor bedreiging na column Herman Brusselmans

Matthias Vanderaspoilden, adjunct-hoofdredacteur van het weekblad Humo, heeft een klacht ingediend wegens bedreiging. Die bedreiging werd geuit in de nasleep van de controverse rond de column van Herman Brusselmans. "Ik heb al veel scheldtirades over me heen gekregen sinds het verschijnen van de column, maar dit is anders, omdat hier ook mijn familie wordt geviseerd", zegt Vanderaspoilden.

Lees meer »

LIVE. Oekraïne verplicht gezinnen met kinderen om te evacueren in Povrovsk – Zelensky: “Oekraïense inval in Rusland moet bufferzone creëren”

Rusland ontkent een mediabericht over geplande, geheime onderhandelingen voor een gedeeltelijk staakt-het-vuren. De Amerikaanse krant ‘Washington Post’ had bericht dat het Oekraïense offensief in het Russische Koersk plannen voor zulke gesprekken doorkruist heeft. Intussen heeft Oekraïne gezinnen met kinderen in de stad Pokrovsk, vlakbij het front, bevolen om te evacueren.Volg alle ontwikkelingen rond de oorlog in Oekraïne in deze liveblog.

Lees meer »

Oosterweelwerken lopen drie jaar vertraging op, onder andere door PFAS

De werken aan de Oosterweelverbinding in Antwerpen zullen pas einde 2033 klaar zijn, en niet in 2030 zoals eerder werd aangekondigd. De vertraging heeft onder meer te maken met de PFAS-vervuiling. “Door een langere doorlooptijd van vergunningen en bijkomende onderzoeken door PFAS zullen alle verbindingen van Oosterweel pas in 2033 klaar zijn”, zegt Annik Dirkx van Lantis.

Lees meer »

Elon Musk ontkent schenking Cybertruck aan Tsjetsjeense leider Kadyrov

Elon Musk heeft ontkend dat hij de Tsjetsjeense leider Ramzan Kadyrov een Cybertruck heeft geschonken. “Ben je echt zo achterlijk dat je denkt dat ik een Cybertruck aan een Russische generaal heb geschonken?”, schreef Musk op zijn socialemediaplatform X. “Nog een voorbeeld van hoe hard de traditionele media liegen”, voegde hij daaraan toe.

Lees meer »

Ward Maréchal wil basisgoalie blijven bij Excelsior Zedelgem

Ward Maréchal is kind van het huis en keepte nooit elders dan bij Excelsior Zedelgem (1e). Afgelopen kampioenschap was het een dubbeltje op zijn kant: Niels Lannoo en Ward Maréchal keepten beiden bij het vlaggenschip. Tot twee keer toe kreeg eerstgenoemde de voorkeur, maar kwetste zich telkens ongelukkig. Ward zette het verstand op nul en nam toen opnieuw plaats tussen

Lees meer »

“We zullen één van de mooiste accommodaties in Vlaanderen hebben”: hockeyclub Roeselare Rangers krijgt binnenkort tweede veld in Rumbeke

Langs de Blommestraat in Rumbeke is de aanleg van een tweede veld voor de Roeselaarse Rangers gestart. “Binnenkort beschikken we over één van de mooiste hockeyaccommodaties van Vlaanderen.”
The post “We zullen één van de mooiste accommodaties in Vlaanderen hebben”: hockeyclub Roeselare Rangers krijgt binnenkort tweede veld in Rumbeke appeared first on KW.be.

Lees meer »