Inaya (4) uit Houthulst krijgt gratis fiets nadat dieven haar spaarpot hebben gestolen

Inaya (4) uit Houthulst heeft een gratis kinderfietsje gekregen nadat haar spaarpotje vorige week werd gestolen. Met het geld van het spaarpotje wou ze een nieuwe fiets kopen. Een fietsverdeler zag het verhaal online passeren en contacteerde de mama van Inaya. 

Meer krantenkoppen in België

Verovert Hakim met zijn ‘Maro-Vlaamse’ keuken het hart van de Bourgondische Belg? “Ik maak zelfs een eigen versie van stoofvlees”

Patatten met worst, boterhammen met preparé, stoofvlees met frieten: de Vlaming is een bourgondiër. Al lusten de meesten ook al weleens iets exotischer. Dj en televisiemaker Hakim Chatar (34) bundelde in zijn eerste kookboek ‘Ras El Hakim’ een veertigtal gerechten uit de Marokkaanse keuken, mét Belgische twist. “Ik eet altijd met mijn handen: brood is mijn bestek.”

Lees meer »

Yellow Tigers met West-Vlaamse inbreng pakt brons op EK U20

Op het Europees kampioenschap volleybal is onze nationale vrouwenploeg U20 met West-Vlaamse speelsters in het Bulgaarse Sofia erin geslaagd de bronzen medaille te behalen en dit na een spannende vijfsetter tegen Polen. Tea Radovic (Roeselare) en Flore Maes (Zwevegem) behaalden reeds voordien met ons land een zilveren plak op het EK U18 en maakten nu ook deel uit van de

Lees meer »

Aantal omgevingsklachten daalt in Vlaanderen, geluidshinder grootste slokop

Het aantal omgevingsklachten in Vlaanderen blijft de afgelopen jaren dalen. In 2023 ontvingen alle bevoegde overheden in Vlaanderen samen 35.689 klachten. In 2022 waren dat er nog 37.264, het jaar daarvoor 38.267. De meeste milieuklachten gaan over afval, gevolgd door geluidshinder. Dat blijkt uit cijfers die het Vlaams Departement Omgeving jaarlijks verzamelt bij alle overheden die in Vlaanderen bevoegd zijn

Lees meer »

“Ik blijf er heel rustig bij”: Kompany in debuutmatch voor Bayern al na kwartiertje klaar met tweedeklasser

Uw favoriete nieuwsapp belooft plechtig geen bloemlezing over Vincent Kompany te posten uit de Duitse pers. In de geboortestad van Albert Einstein deed recordkampioen FC Bayern wat er van hen werd verwacht: niet struikelen bij de plaatselijke tweedeklasser, SSV Ulm (0-4). Meteen een ruime zege voor zijn debuterende coach, met dank aan veteraan Thomas Müller.

Lees meer »