“Iemand kijkt achterom en het is casino”: De Lie en Van Gils zien duidelijke schuldige bij nieuwe valpartij

Arnaud De Lie (22) zag zijn kansen in de dertiende etappe in de Tour gefnuikt door een valpartij. En daar was achteraf wel wat om te doen. De Belgische kampioen wees samen met zijn lead-out Maxim Van Gils naar een manoeuvre van Amaury Capiot. “Je moet voor jou kijken. Niet achterom”, vertelt hij bij Sporza. 

Meer krantenkoppen in België

Vanryckeghems laatste editie Waregem Koerse als burgemeester: “Eén groot hoogtepunt”

Elke Waregemnaar telt momenteel af naar Waregem Koerse. En voor burgemeester Kurt Vanryckeghem (CD&V) is dat niet anders. Deze editie wordt zelfs extra speciaal. Het is zijn 17e en allerlaatste editie als burgervader én dat mag niet ongemerkt voorbij gaan.
The post Vanryckeghems laatste editie Waregem Koerse als burgemeester: “Eén groot hoogtepunt” appeared first on KW.be.

Lees meer »

“De zee is geen zwembad”: hoofdredder Tom Cocle reageert nadat lichaam aanspoelt op strand van Blankenberge

Tom Cocle, hoofdredder in Blankenberge, reageerde dinsdag in het Radio2-programma ‘Radio2 Aan Zee’ op de recente feiten aan het strand van Blankenberge waarbij een man dood is aangetroffen. Hij waarschuwt daarbij kustgangers nogmaals om de zee niet te onderschatten. “”Toeristen komen vaak onvoorbereid naar onze kust, de zee is geen zwembad.”
The post “De zee is geen zwembad”: hoofdredder

Lees meer »

Joris Hessels reageert op lauwe ontvangst van ‘Café Congé’: “De show hinkt misschien wat te veel op twee benen”

“Ik voel me klaar om mezelf meer als personality te tonen,” zegt Joris Hessels (43). Zo start de acteur deze week als gastheer van ‘Café Congé’ op Play4. Een stille droom van het Canvas-gezicht, maar er wacht hem nog een uitdaging. Voorlopig kan de nieuwe talkshow namelijk nog geen denderende resultaten voorleggen. Van de 118.000 live-kijkers aan het begin, bleven

Lees meer »

LIVE MIDDEN-OOSTEN. Israëlische president veroordeelt ‘pogrom’ op Westelijke Jordaanoever – Gesprekken wapenbestand volgende week verder

De Israëlische president Isaac Herzog heeft donderdag op X een aanval van Joodse kolonisten tegen het Palestijnse dorp Jit, in het noorden van de Westelijke Jordaanoever, veroordeeld. Hij noemde de aanval een “pogrom”. Volgens de Palestijnse Autoriteit kwam er één Palestijn om het leven en raakte een andere ernstig gewond. Het Israëlische leger is volgens een woordvoerder opgetreden tegen de

Lees meer »

‘Koningin van de ketamine’ ging na dood van Matthew Perry nog op luxevakantie, maar besefte dat er bloed aan haar handen kleefde

De vrouw die volgens het Amerikaanse gerecht medeverantwoordelijk is voor de dood van ‘Friends’-acteur Matthew Perry, leefde een jetsetleven dat betaald werd door haar inkomsten als drugdealer voor Hollywood-beroemdheden. Dat blijkt uit de aanklacht tegen Jasveen Sangha, door de Amerikaanse media inmiddels de ‘koningin van de ketamine’ gedoopt.

Lees meer »

LIVE RONDE VAN POLEN. Soudal Quick-Step geeft vluchters niet meer dan 5 minuten, is Merlier vandaag wel de snelste?

In de Ronde van Polen zijn we inmiddels aangekomen bij de vijfde etappe, waar de sprinters opnieuw hun snelheid mogen tonen. Op een heuvelachtig parcours met start en finish in Katowice liggen alle kansen open voor een massasprint. Kan een van de Belgische sprinters, zoals Merlier, Meeus of Thijssen, vandaag de overwinning grijpen? Of slaat Olav Kooij opnieuw toe?

Lees meer »

Veroordeling van voormalige nazisecretaresse bekrachtigd

Het Bundesgerichtshof, de hoogste rechtbank in Duitsland, heeft dinsdag de veroordeling van een 99-jarige voormalige nazisecretaresse bekrachtigd. De vrouw, Irmgard Furchner, kreeg twee jaar voorwaardelijk wegens medeplichtigheid bij de moord van meer dan 10.500 mensen.

Lees meer »

Lier zoekt rijbuddy’s om kwetsbare jongeren te leren autorijden

De stad Lier zoekt rijbuddy’s, dat zijn mensen die kwetsbare jongeren willen helpen om te leren autorijden. Een rijbewijs is een belangrijke troef tijdens sollicitaties, maar voor de jongeren zijn gewone rijlessen vaak onbetaalbaar. Als rijbuddy krijg je een auto ter beschikking en hoef je alleen een korte opleiding te volgen.

Lees meer »

Binnenkort beterschap voor problemen met fietsenstalling KV Kortrijk?

Gemeenteraadslid Patrick Jolie (CD&V) kaart twee dringende dossiers aan die te maken hebben met de beleving van de wedstrijden van KV Kortrijk. Vooral de gebrekkige fietsenstalling in de dreef naar SC Wembley lijkt nijpend. “We zoeken naar een oplossing op korte termijn, maar ook naar een meer duurzame, structurele oplossing”, verzekert schepen van Mobiliteit Axel Weydts (Vooruit).
The post

Lees meer »

Lieven Lecluyse, teammanager bij KRC Harelbeke, wil nu ook scoren in de politiek: “Ik wil van Harelbeke een nog betere sportstad maken”

Vooruit Harelbeke heeft Lieven Lecluyse aangetrokken als kandidaat voor de lokale verkiezingen in oktober. Als teammanager bij KRC Harelbeke is hij nauw betrokken bij het reilen en zeilen van de Harelbeekse voetbalploeg. “Heel erg blij dat er budget wordt vrijgemaakt voor kunstgrasvelden voor de Harelbeekse voetbalploegen.”
The post Lieven Lecluyse, teammanager bij KRC Harelbeke, wil nu ook scoren in

Lees meer »