Hoe een verlaten stukje strand op Ibiza dé feestplek werd van BV’s: wat maakt Ushuaïa zo magisch?

Alle grote dj’s ter wereld draaien er – en onlangs ook Viktor Verhulst – en ook de helft van de (ex-)Rode Duivels kwam er deze week feesten: Ushuaïa op Ibiza. De plek staat te boek als een van de meest legendarische openluchtclubs ter wereld. Disneyland, zeggen sommigen. Maar wat maakt Ushuaïa magisch? Een portret van de plek waar Vlamingen goed gedijen en de muziek stopt om middernacht. Dj Dimitri Vegas krijgt alvast pretlichtjes in de ogen als hij ons erover vertelt. 

Meer krantenkoppen in België

Wandelaar sterft op weg naar hoogste bergtop van Duitsland

Een Duitse wandelaar is om het leven gekomen bij de beklimming van de hoogste bergtop van Duitsland. De man was donderdagochtend vanaf de Oostenrijkse grensgemeente Ehrwald vertrokken naar de top van de Zugspitze in Beieren. Toen hij op het afgesproken tijdstip niet terug was, verwittigde zijn vrouw de politie.

Lees meer »

Vrachtwagen met 22 ton diepvriesproducten belandt op dak naast E40

Op de E40 in Steenkerke bij Veurne is een grote vrachtwagen rond het middaguur in de gracht gekanteld. De chauffeur werd gewond naar het ziekenhuis gebracht. De truck is geladen met 22 ton diepvriesproducten waardoor de takelwerken een zware klus worden. “De lading zal eerst overgeladen moeten worden eer de vrachtwagen getakeld kan worden”, meldt de federale politie.

Lees meer »

Wat kost een nutteloze zoektocht op zee en wie moet dat betalen? “Laat die mensen er zélf voor opdraaien”

De reddingsdiensten rukten zondagavond massaal uit, op zoek naar een 41-jarige zwemmer die achteraf zonder zijn vrienden te verwittigen op de trein huiswaarts zat. Zo’n zoektocht kost geld, veel geld. Geld dat wij allemaal – de belastingbetalers – zullen moeten ophoesten. “Laat mensen zelf opdraaien als ze hun verantwoordelijkheid niet nemen.”

Lees meer »

Buren evacueren flatgebouw na brand op vijfde verdieping

Brasserieuitbater Thommy en een drietal andere mensen reageerden zaterdag rond 18 uur heel alert toen op de Veemarkt in Kortrijk een brand uitbrak in een appartementsblok. Onmiddellijk drongen ze het gebouw binnen en startten ze met de evacuatie van de bewoners. En hoewel er niemand gewond raakte en het vuur vlug onder controle was, waren enkele oudjes toch serieus in

Lees meer »

Vandaag droog en vrij mooi weer, maar wel frisser

De laatste wolkenvelden verlaten woensdagochtend ons land. Het wordt overwegend zonnig met soms hoge sluierwolken. In de loop van de dag ontstaan er stapelwolken die ‘s avonds opnieuw verdwijnen. Het wordt vrij koel bij maxima van 16 graden in de Hoge Ardennen, 19 graden aan de kust tot 20 graden in Laag- en Midden-België. De matige westen- tot zuidwestenwind zwakt

Lees meer »