HLN TRANSFERLIVE. Sambi Lokonga op weg naar Sevilla – Zirkzee voor 40 miljoen naar Manchester United

De transfermolen draait op volle toeren. Rode Duivel Arthur Theate trekt niet naar het Saoedische Al-Ittihad ondanks een aankondiging van een princiepsakkoord tot 2027. En wat met Gustaf Nilsson? Verhuist de spits van Union naar Club Brugge? In deze liveblog mist u niets van alle transfernieuws! 

Meer krantenkoppen in België

Oeps… restauratie van engeltje in Spaanse kerk kon duidelijk beter

Gelovigen in het Spaanse Soria staan op hun achterste poten. Restaurateurs hebben een cherubijn, een soort van mythische engel, in hun kerk volledig mismeesterd en overschilderden de bleke muren bovendien met dofroze verf. Het bisdom geeft toe dat er kritiek is. “Maar niet iedereen stoort er zich aan”, klinkt het zalvend.

Lees meer »

“Kinderloze kattenvrouwen willen ons leven ellendig maken”: oude uitspraak van J.D. Vance duwt Republikeinse ‘running mate’ in defensief

De Republikeinse ‘running mate’ J.D. Vance ligt onder vuur vanwege een oude uitspraak, waarin hij beweerde dat "het land wordt geleid door een aantal kinderloze kattenvrouwen die zich ellendig voelen". Met die uitspraak verwees hij onder meer naar vicepresident Kamala Harris. De stelling lokt heel wat kritiek uit, onder meer van de bekende ‘Friends’-actrice Jennifer Aniston. Vance geeft aan dat

Lees meer »

Brasserie Cocoon uit Deerlijk blaast tien kaarsjes uit

Brasserie Cocoon bestaat tien jaar. De zaak is geëvolueerd van een café met enkele kleine snacks tot een echte brasserie waar lekker en gezellig tafelen centraal staat. Met Tropicana kreeg Cocoon er zes jaar geleden ook een zusje bij. Koen Verbeke en Katrien Deleersnyder gaan in de sfeervol ingerichte zomerbar voor ontmoeting en gezelligheid.
The post Brasserie Cocoon uit

Lees meer »

Luk en Miriam wonen pal naast hun dochters: “Wij zien elkaar nog graag hé.” “Wablieft?” “Ik zal het niet herhalen. Ik zeg dat bijna nooit hardop”

Luk en Miriam zijn goed omringd. Links van hen woont hun ene dochter, waar vroeger de grootouders woonden, daar weer naast woont de andere dochter. Drie op een rij. Zo hebben ze ook altijd hun zes kleinkinderen in de buurt. En toch zijn ze geen onder-de-torenklevers. “We reisden de wereld rond, toen het nog kon.” Maar thuis, dat blijft toch

Lees meer »

Zeldzaam: kalfje met twee hoofden geboren in India

De 60-jarige boer Rajadurai maakte dinsdag iets bijzonders mee. Op zijn boerderij in de Indische staat Tamil Nadu beviel een koe van een vrouwelijk kalfje met twee hoofden. “Heel het dorp is komen kijken. We waren allemaal verbaasd”, vertelt de boer. “Het is een wonder.”

Lees meer »