Harelbeke Zomert gaat zaterdag van start met Franse avond

Op 13 juli en 10 en 17 augustus haalt het Stedelijk Feestcomité Harelbeke de zomer naar de Benoitstede met drie concerten onder de noemer Harelbeke Zomert. De concerten hebben plaats aan het Stationsplein en openen met een Franse avond.

Naar goede traditie is er dit jaar opnieuw ‘Harelbeke Zomert’ op het Stationsplein. “Het beloven weer drie zomerse zaterdagavonden te worden met goede muziek, gezellige ambiance en frisse drankjes”, aldus het comité.

Op 13 juli, de vooravond van de Franse Nationale Feestdag, brengen ze een volledig Frans getint programma met ‘Les François’. Zij brengen de allergrootste Franse pophits van weleer: denk maar Pour un flirt, Je vais à Rio, La ballade des gens heureux, Aline, D.I.S.C.O., Une belle histoire, Kingston Kingston en vele andere hits.

“Meezingen op de bekende hits, dansen op de aanstekelijke ritmes, altijd feest à la Française”, zegt ondervoorzitter Ludo Ostijn. Op 10 augustus is het de beurt aan ‘Bad Repuation’, die een tribute brengen aan Thin Lizzy, één van de meest prominente bands uit de jaren 70 en 80. De Ierse hardrockband brak in 1973 door met hun versie van de traditionele folksong ‘Whisky In The Jar’ en scoorde later nog hit.

“Deze avond zal het hart én de emoties van menig echte rocker ongetwijfeld in overdrive sturen”, zegt schepen van Evenementen Dominique Windels.

Verschillende genres

De groep ‘Innocence Band’ treedt aan op 17 augustus. Het zijn allen muzikanten uit regio Brugge. Uit hun brede repertoire van rock- en popmuziek brengen zij Vlaamse klassiekers overgoten met een vleugje Engelstalige songs. “Dit wordt een onvervalste avond met veel swing en waarop vlijtig kan worden meegezongen”, getuigt voorzitter Cleve Mahieu.

“Met prikkelende zonnestralen verwelkomen we een gezellige en warme zomer. Zelfs bij minder weer hebben we in Harelbeke al bewezen dat we een warme stad kunnen zijn. Deze zomer koesteren we deze warmte tijdens Harelbeke Zomert met een bijzondere en zeer kwalitatieve leuke bands. Het belooft een mix te worden tussen verschillende muziekgenres, waardoor niemand op zijn honger zal blijven zitten.”

Deze optredens zijn volledig gratis en starten telkens om 20 uur op het Stationsplein in Harelbeke.

The post Harelbeke Zomert gaat zaterdag van start met Franse avond is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Hoe twintig jaar geleden een perfect te voorkomen gasexplosie in Henegouwen 24 mensen het leven kostte

Een enorme gasexplosie, gevolgd door een steekvlam van wel honderd meter hoog. Die maakte, vandaag exact twintig jaar geleden, 24 dodelijke slachtoffers en ruim 130 gewonden in het Henegouwse plaatsje Gellingen. De ramp en dus ook de vreselijke brandwonden die de slachtoffers opliepen, hadden voorkomen kunnen worden als iedereen zijn werk had gedaan, zo concludeerde een onderzoeksrapport nadien.

Lees meer »

Brabantwijk in Schaarbeek “heeft dagelijks onderhoud nodig”, maar Net Brussel komt er al weken niet meer door onveiligheid

De Brabantwijk in Schaarbeek, achter het Noordstation, ligt er vuil bij. De schoonmaakploegen van Net Brussel komen er sinds juni niet meer, omdat ze zich er niet veilig voelen. Vandaag houdt een privéfirma, ingehuurd door de gemeente Schaarbeek, de wijk schoon, al gebeurt dat maar 2 keer per week. De gemeente hoopt dat er snel een oplossing komt. "Om 7

Lees meer »

“Laat het verhaal van Sofie een inspiratie zijn voor iedereen in Vlaanderen die met een briljant idee rondloopt: ga ervoor”

Komt er een doorbraak in een moordzaak die al 33 jaar onopgelost blijft? Speurders gaan stalen afnemen van 170 mannen en hopen via een nieuwe DNA-techniek de dader te kunnen vatten. “Dat zoiets kan, is te danken aan de briljante geest en inzet van één jonge, Vlaamse vrouw”, schrijft onderzoeksjournalist Jeroen Bossaert. “Haar verhaal inspireert en toont dat er veel

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. Oekraïeners hebben weer de hele dag stroom – Rusland start meerdaagse marineoefening met 300 schepen en 20.000 manschappen

De Russische marine is een meerdaagse oefening gestart in de Noordzee, de Stille Oceaan, de Oostzee en de Kaspische Zee. Aan het manoeuvre nemen meer dan 300 schepen van de marine en meer dan 20.000 manschappen deel. Daarnaast worden ook tot 50 vliegtuigen en helikopters ingezet, aldus het Russische ministerie van Defensie. En voor het eerst in juli moet de

Lees meer »

Opvallend veel kinderen liepen gisteren verloren langs kust: “Terwijl zij bij ons wachten, zijn hun ouders aan het pintelieren”

Eén bloedhete dag, en het gaat volledig verkeerd. Dinsdag liepen maar liefst 134 kinderen verloren langs onze kust, waaronder het leeuwendeel in Oostende en Blankenberge. “Het is om moedeloos van te worden”, zucht An Beun van het IKWV. “Terwijl kinderen bij ons zitten te wachten, zijn hun ouders aan het pintelieren op een strandbar. Maar onze redders zijn geen babysits.”

Lees meer »

LIVE MIDDEN-OOSTEN. Hamas-leider Haniya gedood in Iran – Israëlisch leger zegt Hezbollah-commandant te hebben gedood bij aanval op Beiroet

Hamasleider Ismail Haniya is gedood in Iran. Dat laat de extremistische Palestijnse beweging in verklaring weten, meldt persbureau Reuters. Het Israëlische leger heeft naar eigen zeggen dan weer een commandant van de sjiitische militie Hezbollah, Fuad Shukr, gedood bij een raketaanval dinsdagavond op een buitenwijk van de Libanese hoofdstad Beiroet. Israël acht Shukr onder andere verantwoordelijk voor de aanval op

Lees meer »