“Goed gedaan, Joe”: waarom Donald Trump de grootste fan van Biden is geworden

Terwijl Joe Biden (81) zichzelf almaar meer in moeilijkheden werkt door de ene verspreking na de andere, zo ook donderdagavond, wrijft Donald Trump (78) zich in de handen. Zijn kansen op het Witte Huis nemen elke dag toe en hij hoeft er niet eens iets voor te doen. “Goed bezig, Joe!”

 

Meer krantenkoppen in België

Gbs De Vijf Wegen schenkt cheque aan vzw De Brugge

Gemeentelijke basisschool De Vijf Wegen heeft een cheque van 1.500 euro geschonken aan vzw De Brugge. De school organiseerde op woensdag 29 mei een sponsorloop. Met elk gelopen rondje konden ze geld inzamelen voor het goede doel. De leerlingen gingen daarvoor zelf op zoek bij familie en vrienden om hen te sponsoren. De dag van
The post Gbs De

Lees meer »

Controversiële scène uit openingsceremonie zindert na: grote sponsor trekt zich terug, bedenker onder vuur

Een scène uit de openingsceremonie van de Olympische Spelen, waarin de draak zou zijn gestoken met ‘Het laatste avondmaal’, zindert na. In die mate zelfs dat een grote sponsor zich intussen heeft teruggetrokken. Terwijl vanuit vooral katholieke hoek de kritiek niet mals is, verontschuldigt artistiek directeur Thomas Jolly zich. “Het was nooit mijn intentie om iemand te kwetsen.”

Lees meer »

Geen olympisch diploma voor roeiers Tibo Vyvey en Niels Van Zandweghe

De Brugse roeiers Tibo Vyvey en Niels Van Zandweghe zijn vrijdagvoormiddag op de derde plaats geëindigd in de B-finale van de lichte dubbeltwee op de Olympische Spelen in de Franse hoofdstad Parijs. Met een negende plaats in totaal grijpen ze zo nipt naast een olympisch diploma.
The post Geen olympisch diploma voor roeiers Tibo Vyvey en Niels Van Zandweghe

Lees meer »

Gezinsbond viert 100ste verjaardag met luxe smoefeltocht en zoektocht: “Een druk maar leuk feestjaar”

Dit jaar mag de Kanegemse afdeling van de Gezinsbond honderd kaarsjes uitblazen. Om dat feestjaar te vieren, pakt de afdeling op zondag 18 augustus uit met een luxe-editie van hun smoefeltocht, aangevuld met een zomerse gezinszoektocht en tal van andere activiteiten. Voorzitter Luc Vandenbroecke, die zich intussen 25 jaar voorzitter mag noemen, blikt alvast vooruit.
The post Gezinsbond viert

Lees meer »

LIVE MIDDEN-OOSTEN. Hamasleider Haniyeh gedood in Iran: grote vrees voor escalatie in het Midden-Oosten

Hamasleider Ismail Haniyeh, die beschouwd werd als de belangrijkste politieke leider van de Palestijnse extremistische beweging Hamas, is gedood in Iran. Dat meldt de Iraanse Revolutionaire Garde in een verklaring en is ook bevestigd door Hamas. Er wordt gevreesd dat de moord de spanningen in het Midden-Oosten kunnen doen escaleren. Volg alle updates in onze liveblog.

Lees meer »

“Ik wist niet zeker of ik die sprong zou overleven”: zwaarverbrande Kevin (35) die van dak sprong om vlammenzee te ontsnappen opnieuw thuis

Het is kaal in de noodwoning waarin Kevin (35) en Jessica (34) en de twee tienerdochters (12 en 14) tijdelijk verblijven. Op enkele stoelen, twee zetels, een salontafel en wat samengeraapte kledingstukken na is de woonkamer leeg. Veel meer heeft het gezin ook niet meer nadat een brand maandag hun volledige appartement in de as legde.
The post “Ik

Lees meer »

Bosbrand uitgebroken in centrum Rome, vlak bij publieke omroep RAI

Op een begroeide heuvel in het noordelijk deel van centraal Rome is volgens het Italiaanse persbureau ANSA een bosbrand uitgebroken. De brand op de heuvel, Monte Mario, is vlak bij onder meer het productiehoofdkwartier van de publieke omroep RAI, een serie gerechtsgebouwen en een kazerne van de ‘carabinieri’.

Lees meer »