Geslaagde eerste editie van Summerlove in Oostende: 6.000 fans zingen mee met Suzan & Freek, Pommelien Thijs en Regi

De festivalorganisatoren omschreven het op voorhand als ‘het grootste feest aan de kust’ en dat wàs het ook. Het gloednieuwe festival in Oostende met onder andere Regi ft. Linda & guests, de Nederlandse popsensatie Suzan & Freek en Pommelien Thijs op het podium, mocht op de eerste editie gisteren (donderdag) zo’n 6.000 festivalgangers verwelkomen.

Fans van Pommelien verzamelden al uren op voorhand voor de toegangspoorten om een plekje op de eerste rij te verzilveren. En het bleek ook ideaal festivalweer! Tickethouders konden zich onder een stralende zon en heerlijk zeebriesje van dichtbij vergapen aan hun muziekidolen. En ‘s avonds verdween de zon in de Noordzee tijdens een prachtige zonsondergang.

De Vlaamse feestdag bleek het ultieme moment om enkele Nederlandstalige artiesten op het podium te zetten. Insert: Summerlove. Een gloednieuw festival dat op 11 juli voor het eerst neerstreek op het strand in Oostende. Op het hoofdpodium: het beste van het Belgische en Nederlandse muzieklandschap op dit moment. Zo veroverde net nog Pommelien Thijs alle harten op Pinkpop in Nederland, maar stond ze gisteren op het podium in Oostende. Kwamen ook langs: Regi (samen met Linda & guests), de Nederlandse popsensatie Suzan & Freek en singer-songwriter Judith. In de Rubus Garden, een kleurrijke frambozentuin, stond een hele avond lang opkomend talent achter de dj-decks.

Rolschaatspiste

En er was méér. Festivalgangers leefden zich uit op de rolschaatspiste op het strand – who needs Venice Beach when you have het strand van Oostende – én er was ook mogelijkheid om een échte tattoo op je arm te zetten.

Ook honger hoefden festivalgangers niet te lijden. Naast heel wat foodstands, konden ze terecht in het pop-uprestaurant van STORM. Oostends Chef Michiel Rabaey serveerde op Summerlove verfijnde gastronomische pareltjes met het beste uit de Noordzee.

Kevin Beirens en Jan Mortelmans, organisatoren Summerlove: “We mochten 6.000 festivalgangers verwelkomen op onze eerste editie van Summerlove – iets wat onze stoutste dromen overtreft. De ijzersterke, Nederlandstalige line-up in combinatie met opkomend talent en onze fantastische locatie op het strand hebben deze editie tot een onvergetelijk succes gemaakt.”

The post Geslaagde eerste editie van Summerlove in Oostende: 6.000 fans zingen mee met Suzan & Freek, Pommelien Thijs en Regi is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Volley de Haan organiseert 50ste internationaal tornooi: “Belangrijk voor financiën én uitstraling”

Tijdens het weekend van 10 en 11 augustus zal er opnieuw een gezellige drukte heersen in de omgeving van het sport- en recreatiecentrum Haneveld in De Haan. In de kustgemeente vindt dan immers de vijftigste editie van het Internationaal Volleybaltornooi van Volley De Haan plaats. De drijvende krachten achter dit grootse evenement, waaraan 60 ploegen uit binnen- en buitenland deelnemen,

Lees meer »