Finland gaat asielzoekers die Rusland uit het land duwt aan grens stoppen

17:35 Het Finse parlement heeft vrijdag een wet aangenomen die grenswachters in staat stelt om asielzoekers die uit Rusland overkomen aan de grens tegen te houden. Volgens Finland gebruikt Rusland asielzoek… 

Meer krantenkoppen in België

“Al twee jaar onnodig achter tralies”: waarom er toch geen sprake is van ‘poging tot ontvoering’ van minister Van Quickenborne

Met man en macht speurde het Openbaar Ministerie de voorbije jaren naar de criminelen in het zware drugsmilieu die in september 2022 toenmalig minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open VLD) wilden ontvoeren. De bewijslast blijkt nu, tot hun grote frustratie, te karig om zes Nederlanders juridisch aan de ontvoeringspoging te linken.

Lees meer »

Cercle Brugge delft het onderspit tegen ongeslagen OHL

OHL heeft zondag zijn ongeslagen status in het nieuwe seizoen van de Jupiler Pro League behouden. De Leuvenaars gingen voort op hun goede seizoensstart – waarin het punten pakte tegen RSC Anderlecht, Genk en Beerschot – en boekten in eigen huis een 1-1 gelijkspel tegen Cercle Brugge.
The post Cercle Brugge delft het onderspit tegen ongeslagen OHL appeared first

Lees meer »

G&V Breakpoint Basket Waregem strikt Mathieu Coucke

Op de vooravond van het nieuwe seizoen versterkt Basket Waregem uit Top Division One (TDM1) zich met Mathieu Coucke. De Markenaar komt over van BNXT-leagueteam House Of Talents Kortrijk Spurs.
The post G&V Breakpoint Basket Waregem strikt Mathieu Coucke appeared first on KW.be.

Lees meer »

Man doodgeschoten op druk treinperron in Frankfurt

Dinsdagavond heeft een 54-jarige man een 27-jarige man koelbloedig geëxecuteerd met enkele schoten in het hoofd, midden op een perron van het drukke centraal station in Frankfurt. De Duitse politie heeft een verdachte gearresteerd. Dat melden de Duitse autoriteiten.

Lees meer »

FEMMES FATALES – Ze verdoofde haar Géry en liet zijn huis afbranden: hoe Ingrid twee helpers vond om ‘kip met de gouden eieren’ te slachten

Het leven lachte hem in het voorjaar van 1996 toe, de net 41 jaar geworden gemeentearbeider en vrijwillig brandweerman Géry Muyle. Hij zou op 3 mei trouwen met zijn eerste grote liefde Ingrid. Bovendien hadden Géry en zijn familie even voordien de Lotto gewonnen. Net die centen, en de allesverslindende geldhonger van zijn aanstaande, deden Géry de das om. Ingrid

Lees meer »

Nadat er vorige editie geen enkele vrouw won: organisatie Ensors past regels rond genderneutrale prijzen aan

De organisatie van de Ensors heeft haar reglement herzien en aangepast nadat ze de afgelopen jaren veel kritiek kreeg. Ze maakten het evenement in 2022 genderneutraal, maar daardoor kon de afgelopen editie geen enkele vrouw een beeldje in de wacht slepen, wat voor veel boosheid en ongeloof zorgde. “Voor volgende editie zullen we de stemprocedure verfijnen”, klinkt het.

Lees meer »

Sharina Sabbe op plaats 2 van N-VA Deerlijk: “Goede thuis maken van Deerlijk”

Sharina Sabbe zal bij de komende gemeenteraadsverkiezingen op de tweede plaats staan van N-VA Deerlijk. “Ik woon al heel mijn leven in Deerlijk, waardoor ik relevante kennis heb om de problematiek en verbetering van ‘ons’ Deerlijk aan te pakken”, klinkt het.
The post Sharina Sabbe op plaats 2 van N-VA Deerlijk: “Goede thuis maken van Deerlijk” appeared first on

Lees meer »