Familiefortuin van 37 miljoen euro en geen testament: hoe de familie d’Udekem d’Acoz omgedoopt werd tot d’Udekem d’Ambras

Zelfs een van ’s lands adellijkste geslachten is niet immuun voor gehakketak over geld, kuiperijen en achterklap, met pijnlijke rechtszaken als orgelpunt. De familie d’Udekem d’Acoz werd decennialang verteerd door een aanslepende erfeniskwestie met in de hoofdrollen Patrick — vader van koningin Mathilde — en zijn broer, nonkel Henri.

 

Meer krantenkoppen in België

Oekraïne steeds driester in aanval in Rusland, maar grote gevaar schuilt in eigen achtertuin: “Operatie in Koersk kan als boemerang terugkeren”

Oekraïne voerde vannacht één van de zwaarste drone-aanvallen ooit uit op Moskou en houdt stand bij de invasie van de Russische grensregio Koersk. Tegelijk vorderen Russische troepen gestaag in de Donbas, waar de stad Pokrovsk in het vizier komt. In wiens voordeel is de oorlog nu eigenlijk aan het kantelen? Kolonel en expert krijgskunde Roger Housen analyseert: “De operatie in

Lees meer »

KIJK. Dit was dé verrassingsact van Pukkelpop: Selah Sue en acht andere artiesten traden op als The Atomic Orchestra

Was het Jasper Steverlinck of Helmut Lotti? De afgelopen dagen werd er serieus gespeculeerd over wie er achter het mysterieuze The Atomic Orchestra op de affiche zat. Maar de maskers zijn inmiddels afgevallen. Selah Sue, rapper Yong Yello, metalbrand Brutus, Warhaus, Eefje de Visser, Blackwave, Alex Agnew, Glints én Daan lieten de Marquee-tent trillen.

Lees meer »

‘Finfluencer’ Charlotte Van Brabander deelt openhartig haar ivf-traject: “Waarom is dat nog steeds zo’n taboe?”

Eén op zes koppels raakt moeilijk zwanger, maar ivf kan hun kinderwens in sommige gevallen vervullen. Toch blijft het een beladen thema. Dat merkt Charlotte Van Brabander (34). Voor de tweede keer stapt ze in een ivf-traject én deelt ze haar ervaringen. “Ik dacht dat ik nooit kinderen zou krijgen”, klinkt het eerlijk in ‘Dag Allemaal’.

Lees meer »

Dirk (80) verpulvert Belgisch record voor 80-plussers op 3 kilometer: “Door de adrenaline loop ik nog rapper”

Afgelopen weekend vond de atletiekmeeting Grote Prijs DL Chemicals/Stad Waregem plaats op de piste naast de voetbalvelden bij de Zuiderlaan. Op de afsluitende 3.000 meter snelde de 80-jarige Dirk Beeuwsaert uit Heule naar een nieuw Belgisch record in de categorie Masters Mannen 80. “En nu verder trainen voor de 5.000 meter in Mechelen”, vertelt de kampioen.

Lees meer »

Vandaag ultiem overleg federale formatie: waarom Georges-Louis Bouchez (MR) aan Bart De Wever (N-VA) moet bewijzen dat hij te vertrouwen is

Kunnen MR en Vooruit een vergelijk vinden over de meerwaardebelasting op aandelen? Daar lijkt het om te draaien de komende uren voor de vorming van de federale regering. Maar de onderliggende vraag bij alle Vlaamse partijen én formateur Bart De Wever (N-VA) is wel – opnieuw – deze: valt er met Georges-Louis Bouchez (MR) te werken? “Voor zijn nazinderende scheldwoorden

Lees meer »

Koninklijke privéjet doet al zeker zes vluchten voor twee ontmoetingen met De Wever: “En dat terwijl iedereen vliegschaamte wordt aangepraat”

Vandaag, donderdag, vliegt de koning vanuit zijn buitenverblijf in Frankrijk opnieuw naar huis voor een afspraak met formateur De Wever. Het is een drukke pendelperiode voor Filip: in drie dagen tijd zal de Falcon 7X van Defensie minstens zes keer gevlogen hebben. Om één man twee keer naar een vergadering te brengen. Is dat wel nodig?

Lees meer »

Sculpturen en fotografie sieren het Meulebeekse gemeentehuis

‘Kunst in het gemeentehuis’ is aan de negende editie toe. Hiervoor tekenen fotograaf Tom De Witte en bronskunstenaar Filip Santens. De tentoonstelling loopt nog tot 12 oktober in de voorhal en de eerste verdieping van het gemeentehuis in Meulebeke.
The post Sculpturen en fotografie sieren het Meulebeekse gemeentehuis appeared first on KW.be.

Lees meer »

Yasin (18) vond er geen, Chelly (26) geeft de hoop niet op: waarom zijn stamceldonors voor mensen met niet-westerse etniciteit zo zeldzaam?

Chelly Kerkhof (26) heeft leukemie en zoekt een stamceldonor. Sowieso al geen makkelijke opdracht, maar door haar gemengde afkomst is de kans dat het lukt nog veel kleiner dan bij wie uitsluitend West-Europese roots heeft. Dat bleek vrijdag nog maar eens toen de 18-jarige Gentenaar Yasin Kapaklikaya overleed, na een vruchteloze zoektocht.

Lees meer »

Bewering van Trump dat hij ooit bijna neerstortte met helikopter dreigt uit te lopen op rechtszaak

Een verhaal van voormalig president Donald Trump over een hachelijke helikoptervlucht met een voormalige burgemeester van San Francisco, dreigt tot een juridisch conflict te leiden. Willie Brown wil volgens Amerikaanse media naar de rechter stappen als Trump blijft vertellen dat de twee ooit bijna neerstortten, iets wat volgens hem nooit gebeurde. Trump heeft op zijn beurt gedreigd ‘The New York

Lees meer »