Evenepoel mag meer dan ooit dromen van Tourpodium

 

Remco Evenepoel mag drie minuten verliezen en dan staat hij nóg op het podium. Het gevolg van de crash die Primoz Roglic achteruitsloeg.

 

Meer krantenkoppen in België

Al 111.000 (!) klanten haakten dit jaar af bij Telenet: 4 Vlamingen over waarom zij vertrokken. “16 jaar klant en het enige wat ik ooit kreeg was een prijsverhoging”

De voorbije drie maanden lieten 52.100 klanten Telenet in de steek, blijkt uit nieuwe cijfers. Opgeteld bij de 59.300 ‘weglopers’ in het eerste kwartaal zijn dat er maar liefst 111.400 (!) sinds het begin van dit jaar. De hogere tarieven blijken de hoofdreden om de operator ‘adieu’ te zeggen, maar er blijken nog meer druppels te zijn die de emmer

Lees meer »

3.000 toeschouwers voor de jaarlijkse Boetprocessie in Veurne

Het mooie weer heeft veel volk naar Veurne gelokt voor de jaarlijkse Boetprocessie. De organisatoren schatten dat er 3.000 toeschouwers waren. In de Boetprocessie beeldden 850 mensen het lijdensverhaal van Jezus Christus uit en ook enkele taferelen uit de Bijbel. In navolging van Christus droegen 70 anonieme boetelingen met een kap over hun gezicht een zwaar houten kruis op hun

Lees meer »

Zomerschool Wasko Piccolo opent op 12 augustus opnieuw de deuren: “Goed voorbereid naar school”

Twee volle maanden vakantie is lang. Zomerschool Wasko Piccolo in Wielsbeke wil daarom kinderen uit het lager onderwijs op een vlotte manier voorbereiden op het volgende schooljaar. Bestuurder Jan De Potter en begeleider Dustin Debouver kijken uit naar 12 augustus wanneer de zomerschool van start gaat.
The post Zomerschool Wasko Piccolo opent op 12 augustus opnieuw de deuren: “Goed

Lees meer »

Leraressen voorkomen dankzij snelle acties nog erger bloedbad: “Leanne heeft er alles aan gedaan om die kinderen te beschermen”

Dankzij de dappere interventie van twee leraressen is een erger bloedbad in Southport voorkomen. Leanne Lucas (35) wees verschillende kinderen de weg naar de nooduitgang, haar collega Heidi Barlow (35) sloot enkele jongeren op in het toilet. Hierdoor slaagde de zeventienjarige dader er niet in om ook hen aan te vallen. De tol van de steekpartij tijdens de dansles blijft

Lees meer »

De Wezefeesten bieden ook dit jaar weer voor elk wat wils

Augustus komt eraan. Met veel belangstelling kijken we uit naar een nieuwe editie van de Wezefeesten. Al decennia wordt er hier gefeest op deze landelijke wijk van Ardooie. Ze zijn de oudste wijkkermis van de gemeente en trekken jaarlijks veel feestvierders met hun boeiende programma. “En we geven niet op”, klinkt het vastberaden. Van muziek
The post De Wezefeesten

Lees meer »

Paul schetst beeld van zijn vermoorde beste vriend Eric: “We wisten op de duur alles van elkaar, ik noem hem mijn soulmate”

Paul Buyssens (80) uit Ledegem verloor afgelopen weekend zijn beste vriend Eric Vanacker, toen die met geweld om het leven gebracht werd door de 51-jarige Charles J. Paul vond maandag zijn levenloze lichaam. “Eric was geen sociaal persoon maar iedereen kende hem”, zegt Paul. “Zijn bijnaam was De Witten, naar zijn witte krullenbos van toen hij nog koerste.”
The

Lees meer »