Duizenden Britse gevangenen worden vervroegd vrijgelaten om gevangenissen te ontlasten

De Britse minister van Justitie Shabana Mahmood heeft plannen aangekondigd om duizenden gevangenen vervroegd vrij te laten. Dit om een “ineenstorting” van het gevangenissysteem te voorkomen. De regeling gaat in vanaf september. 

Meer krantenkoppen in België

“De crew had meteen de opnames moeten stoppen”: waarom Martine écht opstapte bij Jelmont in ‘B&B zkt lief’

Nu ook de 64-jarige Martine Verbreyt haar koffers heeft gepakt, blijft Jelmont (62) alleen achter in een lege bed and breakfast in ‘B&B zoekt lief’. Ook de massagetherapeute heeft geen goed woord over voor de omstreden Nederlander. “Jelmont is een psychopaat”, klinkt het, “een toxische valsaard met waanideeën.” In dit interview schetst ze een onthutsend beeld van haar laatste dagen

Lees meer »

Vijfde editie Pastorie Préférée voorgesteld

Vzw Sint-Pieters Connected en buurtwerk Sint-Pieters hebben opnieuw de handen in elkaar geslagen om van de vijfde editie van Pastorie Préférée een topevenement te maken.
The post Vijfde editie Pastorie Préférée voorgesteld appeared first on KW.be.

Lees meer »

De Wever gooit de handdoek. Wat kan er nu gebeuren?

De teerling is geworpen. Formateur Bart De Wever gooit de handdoek. Hij biedt donderdagavond op het Paleis zijn ontslag aan. Nu Arizona – voorlopig – tegen het canvas is gegaan, rijst de vraag wat er nu moet gebeuren. Komen er pogingen om Arizona te reanimeren? En wat zijn de andere mogelijkheden?

Lees meer »

Zombiedrugdealer veel zwaarder gestraft door rechter: “U verkoopt vergif”

“U verkoopt vergif in onze maatschappij, en dat kan de sociale zekerheid niet aan.” Het is het gerecht menens om flakkadealers, de zogenaamde zombiedrugs, streng aan te pakken. Dat mocht een 41-jarige man uit Diksmuide ondervinden, die de drugs verkocht aan het oude zwembad in Diksmuide. Er werd 18 maanden cel gevraagd, maar de rechter legde M.D. meteen 30 maanden

Lees meer »

Koninklijke privéjet doet al zeker zes vluchten voor twee ontmoetingen met De Wever: “En dat terwijl iedereen vliegschaamte wordt aangepraat”

Vandaag, donderdag, vliegt de koning vanuit zijn buitenverblijf in Frankrijk opnieuw naar huis voor een afspraak met formateur De Wever. Het is een drukke pendelperiode voor Filip: in drie dagen tijd zal de Falcon 7X van Defensie minstens zes keer gevlogen hebben. Om één man twee keer naar een vergadering te brengen. Is dat wel nodig?

Lees meer »