Drie kreeften en een krab op wandel in Wommelgem: ontsnapt uit een restaurant

De politie heeft in Wommelgem 4 niet alledaagse voetgangers aangetroffen. Het ging om een krab en 3 kreeften. Een voorbijganger had de politie verwittigd dat de dieren over straat liepen. Ze bleken ontsnapt uit een restaurant in de buurt. 

Meer krantenkoppen in België

Akkoord voor nieuw maar duurder zwembad: “Dit neemt alle zuurstof weg voor broodnodige toekomstige projecten”

Het Iepers stadsbestuur heeft een akkoord voor de bouw van een nieuw zwembad, dat miljoenen euro duurder wordt dan de eerste raming. En die kostprijs kan nog oplopen tijdens de bouw. “Maar wat is het alternatief?”
The post Akkoord voor nieuw maar duurder zwembad: “Dit neemt alle zuurstof weg voor broodnodige toekomstige projecten” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Publiekelijk rondje moddergooien tussen Ralf Schumacher en z’n ex, nadat hij uit de kast kwam: “Mijn beste jaren verspild”

Ralf Schumacher (49) en z’n ex-vrouw Cora leven dezer dagen niet op de beste voet. De gewezen Formule 1-coureur kwam onlangs publiekelijk uit de kast, en dat schoot in het verkeerde keelgat bij de vrouw waar hij 14 jaar mee gehuwd was. Zij voelt zich “gebruikt” en claimt dat ze van niets wist. Met enkele WhatsApp-berichtjes heeft de Duitser –

Lees meer »

Wat kost een nutteloze zoektocht op zee en wie moet dat betalen? “Laat die mensen er zélf voor opdraaien”

De reddingsdiensten rukten zondagavond massaal uit, op zoek naar een 41-jarige zwemmer die achteraf zonder zijn vrienden te verwittigen op de trein huiswaarts zat. Zo’n zoektocht kost geld, veel geld. Geld dat wij allemaal – de belastingbetalers – zullen moeten ophoesten. “Laat mensen zelf opdraaien als ze hun verantwoordelijkheid niet nemen.”

Lees meer »

Buren voorkomen overslag naar woning bij brandend tuinhuis in De Panne

In de Sint-Elisabethlaan in De Panne is donderdagnacht brand uitgebroken in een tuinhuis. Alerte buren hadden dat gezien en begonnen in afwachting van de brandweer te blussen. Zo kon overslag naar het huis voorkomen worden.
The post Buren voorkomen overslag naar woning bij brandend tuinhuis in De Panne appeared first on KW.be.

Lees meer »

Zweden doden jaarlijks twintig procent van hun bruine berenpopulatie: “Het is een pure trofeejacht”

Ondanks zorgen van natuurbeschermers, begint vandaag de jaarlijkse berenjacht in Zweden. Het land heeft vergunningen afgegeven om twintig procent van de bruine berenpopulatie te doden – dat wil zeggen dat 486 beren geschoten zullen worden. Als jagers volgend jaar in hetzelfde tempo beren blijven doden, is het land nog maar één jachtpartij verwijderd van het minimale aantal van 1.400 dat

Lees meer »