Dit zijn de populairste dagen waarop werknemers extra dagje vrij nemen

Hoop je op vrijdag 19 juli of op vrijdag 16 augustus nog vrij te nemen om een extra lang weekend te hebben, dan zal je op je collega’s moeten rekenen. “Want het zijn de twee populairste snipperdagen van de zomer”, zegt HR-bedrijf Attentia. Vrijdag is sowieso de dag waarop we graag thuisblijven. En opvallend: het weer heeft daar weinig invloed op.

 

Meer krantenkoppen in België

Grote stappen gezet in drie Nieuwpoortse infrastructuurdossiers

In Nieuwpoort werden de afgelopen weken en maanden bij een aantal openbare werken grote vorderingen gemaakt. Concreet gaat het om de Pieter Deswartelaan, de Langestraat en het Nieuwlandplein. Deze grootschalige vernieuwingsprojecten naderen nu hun voltooiing.
The post Grote stappen gezet in drie Nieuwpoortse infrastructuurdossiers appeared first on KW.be.

Lees meer »

Nessim Ben Driss (46), uitbater Marahba, wordt waarnemend burgemeester van Moorslede: “Een eer om het te mogen doen”

Omdat Ward Vergote (Visie) als burgemeester vanaf begin augustus wordt geschorst voor vijf maanden, is schepen en partijgenoot Nessim Ben Driss vanaf donderdag 1 augustus waarnemend burgemeester van Moorslede. Voor een periode van vier maanden. Begin december volgt de installatie van de nieuwe gemeenteraad. “Het is een eer om het te mogen doen”, zegt Nessim. “Ik ga proberen goed te

Lees meer »

Verdachte Massimo N. blijft moord op Marc en Laura in Tenerife ontkennen, ondanks harde bewijzen: “Hij is onschuldig”

De familie van Massimo N., een van de drie verdachten voor de verdwijning en moord op Laura Trappeniers en Marc Olbrechts in Tenerife, blijft ontkennen dat de Belg iets met de zaak te maken heeft. “Hij is onschuldig”, zegt zijn vriendin. Toch beschikken de Spaanse autoriteiten over enkele concrete bewijzen en menen ze een ijzersterk dossier in handen te hebben.

Lees meer »

Rodenbachwijk is klaar voor de driedaagse Aarthurfeesten

De Rodenbachwijk maakt zich op voor een driedaags feestweekend van vrijdag 2 tot zondag 4 augustus. Het zwaartepunt ligt zoals steeds op zondag met de bekende rommelmarkt. Na een regeneditie vorig jaar hoopt men nu terug op een zonnige rommelmarkt.
The post Rodenbachwijk is klaar voor de driedaagse Aarthurfeesten appeared first on KW.be.

Lees meer »

E314 nabij Genk opnieuw open na ernstige aanrijding

Door een ongeval op de E314 in de rijrichting van Nederland, tussen de afritten Park Midden-Limburg (30) en Genk (31), was de autosnelweg de hele nacht volledig afgesloten. Een vrouwelijke bestuurder werd aangereden toen ze autopech had. Zaterdagochtend werd de snelweg opnieuw vrijgegeven.

Lees meer »

Oumi en Evenepoel poseren met de twee gouden medailles, ouders door dolle heen: “Misschien zien we deze avond ons bed niet”

Twee olympische titels in één week. Na zijn goud in de wegrit liet Remco Evenepoel (24) zijn emoties de vrije loop. Vrouw Oumi Rayane vierde mee. “Gelukkig had Oumi mijn andere gouden medaille meegenomen”, aldus Evenepoel. Dat leverde unieke foto’s op. Ook ouders Patrick en Agna waren door het dolle heen. “Misschien hebben we ons hotel geboekt voor niets, maar

Lees meer »

Knokke-Heist tekent cassatieberoep aan tegen bouw van windturbines langs A11 in Westkapelle: “Afschuwelijk industriële littekens”

Knokke-Heist tekent cassatieberoep aan tegen de bouw van twee windturbines langs de A11 in Westkapelle. “Men creëert afschuwelijk industriële littekens in dit waardevolle agrarische gebied”, zegt het gemeentebestuur.
The post Knokke-Heist tekent cassatieberoep aan tegen bouw van windturbines langs A11 in Westkapelle: “Afschuwelijk industriële littekens” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Op zoek in de magische wereld van de Pinkies in Vloethemveld

De cultuurdiensten van Jabbeke en Zedelgem en Vloethemveld vzw organiseren met steun van Ginter nog tot en met 31 augustus de gezinszoektocht ‘De Magische Wereld van de Pinkies’ in Vloethemveld.
The post Op zoek in de magische wereld van de Pinkies in Vloethemveld appeared first on KW.be.

Lees meer »