Deze verzekeringen moet je hebben als je gaat housesitten, al dan niet met een hond of kat

Jij hebt deze zomer de taak om op het huis van vrienden te passen. Je doet dat met alle plezier, maar stel dat je iets kapot maakt of dat je daar een ongeval hebt. Dan wil je goed verzekerd zijn. "Je familiale verzekering dekt al een deel, voor een ongeval heb je een aparte verzekering nodig", zegt Barbara Van Speybroeck van Assuralia, de koepel voor verzekeringsondernemingen. 

Meer krantenkoppen in België

Hoe het rioolstelsel roet in het eten gooit van de Olympische Spelen

Wanneer het hevig regent, kunnen rioolstelsels overbelast raken waardoor ongezuiverd rioolwater in rivieren terechtkomt. Dat is wat aan de hand is in de Seine in Parijs, net tijdens de Olympische Spelen. Vervelend, want daarom is de mannentriatlon uitgesteld. Maar waarom is dat rioolwater zo’n probleem? En hoe komt dat precies terecht in de rivier?

Lees meer »

Enthousiaste zwemmers duiken in Antwerps Bonapartedok tijdens eerste Zalige Zwemdag: “Uitzicht op MAS is supercool!”

De zon schijnt, het Bonapartedok is opgeruimd en de waterkwaliteit is goedgekeurd: de omstandigheden zijn ideaal voor de zwemmers die tijdens de 1e van 7 Zalige Zwemdagen een plons wagen vlak bij het MAS in Antwerpen. Ook burgemeester Bart De Wever (N-VA) had er zijn zwembroek voor aangetrokken: "Op termijn willen we het dok in de zomer permanent kunnen openstellen."

Lees meer »

“Natte farçe” en vooral ‘satanische’ sketch negatief onthaald: veel kritiek in internationale pers voor olympische opener

Werd de openingsceremonie van de Olympische Spelen in de media wereldwijd overwegend positief onthaald, dan was er ook menig kritische noot te noteren. Vooral vanuit katholieke hoek, dat in een opvallende sketch een imitatie zag op het Laatste Avondmaal, het schilderij van Leonardo da Vinci dat de laatste maaltijd van Jezus Christus met zijn discipelen voor zijn kruisiging vereeuwigt.

Lees meer »

Mennefeesten met muziek en tekenwedstrijd

Op vrijdag 9, zaterdag 10 en zondag 11 augustus zijn alle dorpsgenoten en ook mensen van buiten de gemeentegrenzen weer welkom op de Mennefeesten op de hoek van de Bruggestraat en het Molleveld.
The post Mennefeesten met muziek en tekenwedstrijd appeared first on KW.be.

Lees meer »

Paul schetst beeld van zijn vermoorde beste vriend Eric: “We wisten op de duur alles van elkaar, ik noem hem mijn soulmate”

Paul Buyssens (80) uit Ledegem verloor afgelopen weekend zijn beste vriend Eric Vanacker, toen die met geweld om het leven gebracht werd door de 51-jarige Charles J. Paul vond maandag zijn levenloze lichaam. “Eric was geen sociaal persoon maar iedereen kende hem”, zegt Paul. “Zijn bijnaam was De Witten, naar zijn witte krullenbos van toen hij nog koerste.”
The

Lees meer »

Olympic Festival op strand Middelkerke mikt op 45.000 toeschouwers

Ook op het Olympic Festival op het strand van Middelkerke is de Olympische vlam aangestoken. Tijdens de Spelen kan iedereen er wedstrijden volgen op een groot scherm. Er komen oud-Olympiërs en ook de beste atleten van Team Belgium zullen na hun prestaties in Parijs afzakken naar Middelkerke. "We mikken op 45.000 toeschouwers", zegt sportschepen Henk Dierendonck (Lijst Dedecker).

Lees meer »

Levenslang veroordeelden mogen niet meer trouwen in Groot-Brittannië

In Groot-Brittannië zullen gedetineerden die wegens bijzonder zware moord levenslang in de gevangenis zitten niet meer kunnen trouwen. Wie in Engeland veroordeeld wordt tot een “whole life order”, en dus niet meer zal vrijkomen, mag achter de tralies in principe niet meer trouwen, noch een geregistreerde partnerschap aangaan.

Lees meer »