De straten van Port-au-Prince worden geteisterd door jeugdbendes, en Kenia schiet te hulp

Lees het volledige artikel op de website van De Morgen.

Meer krantenkoppen in België

“Je proeft als het ware de landbouwgrond”: ‘t Goed Ter Heule in Lauwe is een openluchtsupermarkt

Met een snoeischaar in de hand zelf je groenten en fruit plukken, terwijl enkele kippen en ganzen nieuwsgierig over je schouders meegluren. Welkom in ‘t Goed Ter Heule, de grootste openluchtsupermarkt van de regio. “Onze visie? De voedselkilometers tot nul herleiden.”
The post “Je proeft als het ware de landbouwgrond”: ‘t Goed Ter Heule in Lauwe is een openluchtsupermarkt

Lees meer »

Een gespannen diner, een ‘supernota’ die niet super wordt onthaald en twijfels over de deadline: 4 vragen over de federale regeringsvorming 

Afgelopen week zijn de spanningen tussen de 5 partijen die onderhandelen over een federale regering opgelopen. Dat komt deels door een nota van formateur Bart De Wever (N-VA) over economische thema’s die de partijen maandag voorgelegd kregen. Hoe staat de federale formatie ervoor nu de onderhandelaars een week met vakantie gaan? 4 vragen en antwoorden.

Lees meer »

Absolute Europese top in insectenonderzoek: Inagro rijft erkenning van Europese Commissie binnen

Inagro, het West-Vlaamse onderzoeks- en adviescentrum voor de land- en tuinbouwsector, voert al meer dan tien jaar onderzoek naar insectenkweek. Hun werk rond de meelwormen en zwarte soldatenvliegen is nu bekroond door de Europese Commissie. Het onderzoekscentrum prijkt nu op de Innovation Radar. “Dit maakt onze resultaten breed toegankelijk én we krijgen zo de kans om onze internationale netwerken te

Lees meer »

LIVE. Israël voert als vergelding luchtaanvallen uit op Hezbollah-doelwitten in Libanon – “Raket die 12 voetballende jongeren doodde was van Iraanse makelij”

Het Israëlische leger heeft de voorbije nacht luchtaanvallen uitgevoerd op Hezbollah-doelwitten in Libanon. Dat gebeurde onder meer in Shabriha, Burj el-Shemali, Kfar Kila en Tayr Harfa. De actie is een vergelding voor de twaalf doden die er op een voetbalveld vielen na de raketaanval op de Golanhoogte.Volg alle updates in onze liveblog.

Lees meer »

Lokeren-Temse strikt ervaren West-Vlaming Olivier Myny van Dender

Tweedeklasser Lokeren-Temse neemt Olivier Myny over van promovendus Dender, zo maakte de Oost-Vlaamse club bekend op zijn website. De 29-jarige flankspeler ondertekent op Daknam een contract voor twee seizoenen.
The post Lokeren-Temse strikt ervaren West-Vlaming Olivier Myny van Dender appeared first on KW.be.

Lees meer »

Liveblog festivals: Dranouter geeft ontroerend eerbetoon aan Willem Vermandere, die afscheid nam van het podium 

We beleven één van de drukste weekends in ons festivallandje, met meer dan 10 festivals in Vlaanderen alleen. Hoogtepunten van de dag zijn Oscar And The Wolf als headliner op Suikerrock, en een eerbetoon aan afscheidnemend kleinkunstenaar Willem Vermanderen op festival Dranouter. Vanavond komt Amerikaans ‘enfant terrible’ Justin Timberlake naar het Antwerpse Sportpaleis. Onze reporter brengt ter plaatse verslag uit.

Lees meer »

Nieuwste ijsjesautomaat in Ruiselede is idee van onderneemster Jolien De Paepe uit Deinze: “Ben supertrots op mijn ijsdesserts”

Van een carrièreswitch gesproken: Jolien De Paepe (34) uit Deinze is opgeleid als ingenieur, werkte jarenlang in de chemie-sector en besliste vanaf dit jaar om voltijds zelfgemaakt hoeve-ijs te verkopen. Ondertussen heeft ze al vijf roomijsautomaten staan met ijs en ijsdesserts, waaronder de populaire automatenhal nabij de kerk in Ruiselede. “Ik ben erg met voeding bezig, volgde een koksopleiding aan

Lees meer »

Israël valt Hamas en Hezbollah aan, Iran zweert wraak

Escaleert het conflict in het Midden-Oosten tot een regionale oorlog? Die vrees groeit nu Israël zowel de politieke leider van Hamas als, naar alle waarschijnlijkheid, ook de nummer twee van Hezbollah gedood heeft. Iran zweert alvast wraak en de internationale gemeenschap maakt zich grote zorgen.

Lees meer »