“De begrafenissfeer waarin de provincies al jaren verkeren, is voor niemand goed”

Als het regent in Wallonië, druppelt het dan straks in Vlaanderen? Nu de nieuwe Waalse regering verregaande plannen heeft voor de afschaffing van de provincies, zijn we benieuwd wat de toekomstige Vlaamse regering daar binnenkort over zal beslissen. Een zaak is zeker: de begrafenissfeer waarin de provinciebesturen nu al jaren verkeren, is voor niemand goed. Maar de provincies met één simpele pennenstreek afschaffen, zoals Wallonië wil doen, houdt tegelijk ook grote risico’s in, niet in het minst voor perifere provincies als Limburg.

 

Meer krantenkoppen in België

Wandelaar sterft op weg naar hoogste bergtop van Duitsland

Een Duitse wandelaar is om het leven gekomen bij de beklimming van de hoogste bergtop van Duitsland. De man was donderdagochtend vanaf de Oostenrijkse grensgemeente Ehrwald vertrokken naar de top van de Zugspitze in Beieren. Toen hij op het afgesproken tijdstip niet terug was, verwittigde zijn vrouw de politie.

Lees meer »

CEO Sports Jesper Fredberg nu Anderlecht na bijna 500 dagen voor Europese comeback staat: “Europees voetbal zit in ons DNA”

Anderlecht reist weer door Europa. Eerste bestemming Mez?kövesd in Hongarije, waar Dinamo Minsk geen obstakel mag vormen op weg naar het hoofdtoernooi van de Europa League, daar mikt ook CEO Jesper Fredberg op. “Het deed vorig jaar pijn die andere ploegen matchen te zien spelen die je zélf wil spelen.” Hoe kijkt hij overigens naar het slot van de transferperiode?

Lees meer »

Geert en Carine sluiten straks Ste. Marie, de laatste authentieke slager in Wenduine: “Toen ik startte waren we nog met zeven”

Met Keurslager Ste. Marie in de Kerkstraat verdwijnt straks de laatste authentieke slagerij in Wenduine. “Ik heb de tijd geweten dat we met zeven waren”, zegt Geert Clyncke die met zijn vrouw Carine van een welverdiend pensioen gaat genieten.
The post Geert en Carine sluiten straks Ste. Marie, de laatste authentieke slager in Wenduine: “Toen ik startte waren we

Lees meer »

De rode cijfers achter het Durbuy van Marc Coucke: miljoenenverliezen voor luxehotels en golfclubs. “Mensen blij blijven maken en dan volgt winstgevendheid vanzelf”

Durbuy is (voorlopig) niet Marc Couckes kip met de gouden eieren. Zoveel blijkt uit de nieuwe jaarrekeningen van de verblijfs- en vrijetijdsactiviteiten in het Ardeense stadje. Wij doken in de cijfers en ontdekten dat onder meer Couckes vijfsterrenhotel Sanglier en golfclubs nog altijd (zwaar) verlieslatend zijn, terwijl het avonturenpark intussen wel al fraaie groene cijfers neerzet.

Lees meer »

“Nu vecht ik voor vrijheid”: door deze Trump-aanhanger schrapten Harley-Davidson en Jack Daniel’s hun diversiteitsbeleid

Harley-Davidson en Jack Daniel’s zijn de volgende Amerikaanse multinationals die hun diversiteitsbeleid schrappen. Het resultaat van de campagne van één activist. Wie is Robby Starbuck (35), de conservatieve belegger die een kruistocht voert tegen ‘woke-bedrijven’? “Normale mensen willen het gezond verstand terug, ik ben hun megafoon.”

Lees meer »

20 Antwerpse jongeren ziek op kamp van Kazou in Spaanse Platja d’Aro: “Last van maag en darmen”

20 Antwerpse jongeren en een monitor zijn ziek geworden op een Kazou-kamp in Platja d’Aro in Spanje. Dat schrijft Het Laatste Nieuws en Kazou bevestigt het nieuws. De 15 à 16-jarigen hebben last van een maag-darminfectie. "Vandaag komt een speciaal virusteam ter plaatse", zegt Lieselotte Vleminckx van Kazou. Eerder werden ook Limburgse jongeren ziek op dezelfde kampplaats.

Lees meer »

“Ik heb nog een fles van 6 liter champagne. Desnoods kapt ge het in mijn baxter”: Jelle Casier (27) overleden, dj vol levenslust

Hij verloor beide ouders en vocht vijf jaar tegen kanker, maar Jelle Casier (27) — bekend als dj Casier — beschouwde het leven als één groot feest. Omdat de chemo niet meer aansloeg, stopte hij in juni met alle behandelingen om nog de zomer van zijn leven te beleven. Hij draaide op Tomorrowland en Paradise City, maar Pukkelpop haalde hij

Lees meer »

Voormalig Republikeins Congreslid George Santos bekent fraude

De Republikein George Santos (36) heeft schuldig gepleit voor fraude en identiteitsdiefstal. Om verkozen te geraken vervalste Santos onder meer zijn familiegeschiedenis en loog hij over zijn diploma en werkervaring. Hij maakte ook gebruik van de identiteitskaarten van medewerkers en maakte misbruik van verkiezingsdonaties. Hij riskeert tussen 2 en 22 jaar cel.

Lees meer »

Man doodgeschoten op druk treinperron in Frankfurt

Dinsdagavond heeft een 54-jarige man een 27-jarige man koelbloedig geëxecuteerd met enkele schoten in het hoofd, midden op een perron van het drukke centraal station in Frankfurt. De Duitse politie heeft een verdachte gearresteerd. Dat melden de Duitse autoriteiten.

Lees meer »