De aftelkalender wordt dunner

De aftelkalender wordt dunner en dunner. Nog exact twee weken en dan worden de Olympische Spelen ein-de-lijk op gang geschoten. En het is hier de laatste weken al veel gezegd en geschreven, maar wat een prachtige Spelen kunnen het worden voor onze West-Vlamingen. Dat Emma Meesseman en haar West-Vlaamse Cats (wel spijtig van de niet-selecties van Nastja Claessens en Serena-Lynn Geldof) een kanshebber zijn voor eremetaal wisten we al. Dat Alexander Doom er met de Tornados dicht bij zal zijn ook. Net zoals we geloven dat Emma Plasschaert beter kan doen dan haar vierde plek in Tokio.

Maar er is meer. Want nu blijken ook alle knechten van Lotte Kopecky in de olympische wegrit West-Vlaams te zijn. En als Kopecky haar favorietenrol in de Franse hoofdstad waarmaakt, dan mogen Justine Ghekiere, Margot Vanpachtenbeke, Julie Van De Velde en met hen heel West-Vlaanderen die eventuele gouden plak ook een beetje claimen, toch?

Met alleen maar West-Vlaamse knechten voor Kopecky, mogen we ook haar eventueel goud een beetje claimen, toch?

En sta ons toe daar met Nicky Degrendele nog een medaille-outsider aan toe te voegen. De wereldkampioene Keirin van 2018 klauterde de afgelopen jaren uit een dal en schuurt opnieuw tegen haar topniveau aan. Hoe ze dat deed, kan je in deze krant lezen. Fysiek is ze top, mentaal is ze fris. De perfecte combo voor een topprestatie. “Want”, dixit Harm Vanhoucke, “Als één van die twee facetten niet goed zit, dan is het héél moeilijk om ten volle te presteren.”

Diezelfde Harm Vanhoucke zou evenwel zelf nog voor de perfecte tijdsopvulling kunnen zorgen vooraleer de Spelen beginnen. Hiernaast geeft hij immers aan op zoek te willen gaan naar een mooie rituitslag in de komende bergritten van de Tour de France. Hoe mooi zou het niet zijn mocht Vanhoucke met een knalprestatie in de Franse bergen definitief een streep trekken onder de moeilijke periode van vorig seizoen bij Team DSM? Het zou tegelijkertijd een enorme dankjewel zijn aan zijn team Lotto-Dstny dat duidelijk opnieuw het beste in hem naar boven kan halen. Vanhoucke is dan ook het bewijs dat het gras heus niet altijd groener is aan de overkant én dat vertrouwen en de juiste aanpak wonderen kan doen bij een atleet. Het is hem alleszins gegund.

The post De aftelkalender wordt dunner is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

KIJK. DJ Khaled toont vriezer met maar liefst 45 ijssoorten, maar krijgt meteen kritiek: “Wat een vreselijk gedrag”

DJ Khaled heeft op Instagram een video gedeeld waarin hij een inkijk geeft in zijn keuken. Meer bepaald in zijn diepvries, die meteen veel aandacht trekt. Er valt dan ook een gigantisch assortiment aan ijssoorten te bewonderen. Van potten ijs tot ijssandwiches en ijshoorntjes, in totaal zijn er maar liefst 45 verschillende soorten. Al krijgt de producer ook heel wat

Lees meer »

Israël valt Libanese hoofdstad aan als vergelding dood 12 kinderen op Golanhoogten: Hezbollah-commandant zou aanslag hebben overleefd

Israël heeft dinsdagavond een raketaanval uitgevoerd op een buitenwijk ten zuiden van de Libanese hoofdstad Beiroet. Het ging om een gerichte aanval op een Hezbollah-commandant, zegt het Israëlische leger. Of de leider de aanslag heeft overleefd, is nog niet duidelijk. Een bron dichtbij Hezbollah beweert dat de man niet werd geraakt.

Lees meer »

Geetbets start met trajectcontroles: “Niet alleen voor de veiligheid, als kleine gemeente kunnen we geld van de boetes goed gebruiken”

Ook Geetbets heeft vanaf 1 augustus trajectcontroles. De camera’s staan op 6 trajecten. Als je te snel rijdt, krijg je een GAS-boete. Opvallend, burgemeester Jo Roggen geeft toe dat de trajectcontroles er niet alleen komen voor de verkeersveiligheid. De opbrengst van de GAS-boetes kan een kleine gemeente als Geetbets goed gebruiken, zegt hij.

Lees meer »

Man (51) verdacht van moord op huisbaas in Moorslede, daarna probeert hij ook nog garage in brand te steken in Spiere-Helkijn

Een man van 51 uit Wevelgem wordt verdacht van de moord op E.V., zijn 74-jarige huisbaas in Moorslede. Volgens onze info dreigde de man uit zijn woning gezet te worden in de Sprietstraat in Moorslede. De feiten vonden vorig weekend al plaats. De vijftiger stichtte vorig weekend in Spiere-Helkijn ook al brand aan een houten garage. De dader, die gezien

Lees meer »

Hawaï-party op Kriekefeesten in Ingelmunster voor Stefaan De Clercq

Op donderdag 1 augustus beginnen de Kriekefeesten vanaf 18 uur met een Hawaï-party voor Stefaan De Clercq in de feesttent in de Kweekstraat. Op 26 oktober 2024 neemt hij deel aan het wereldkampioenschap Ironman in Hawaï. Voor slechts 30 euro (kinderen tot 12 jaar betalen 20 euro) kan je aanschuiven aan de frietkar (frietjes met
The post Hawaï-party op

Lees meer »

Broer Sam trots op prestatie van paardrijdster Tine Magnus uit Herne op Olympische Spelen: “Supporters scandeerden voortdurend haar naam”

Amazone Tine Magnus werd door haar broer en door heel wat familie en vrienden aangemoedigd tijdens de eventing-competitie op de Olympische Spelen. De paardrijdster uit Merchtem, die tegenwoordig in Herne woont, werd in het landenklassement samen met landgenoten Karin Donckers en Lara de Liedekerke 4e. In het individuele klassement werd ze 28e.

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. 300 schepen en 20.000 manschappen: Rusland start meerdaagse marineoefening

De Russische marine is een meerdaagse oefening gestart in de Noordzee, de Stille Oceaan, de Oostzee en de Kaspische Zee. Aan het manoeuvre nemen meer dan 300 schepen van de marine en meer dan 20.000 manschappen deel. Daarnaast worden ook tot 50 vliegtuigen en helikopters ingezet, aldus het Russische ministerie van Defensie.Volg hier alle ontwikkelingen rond de oorlog in Oekraïne.

Lees meer »

LIVE. Eerste beeld van vrijgelaten gevangenen na historische ruil – Biden opgetogen: “Knap staaltje diplomatie”

Rusland en enkele westerse landen hebben donderdag 26 gevangenen geruild, waaronder de Amerikaanse journalist Evan Gershkovich en de voormalige Amerikaanse marinier Paul Whelan. Dat zegt Turkije, dat de gevangenenruil coördineert. Het zou gaan om de grootste gevangenenruil tussen Rusland en het Westen sinds het einde van de Koude Oorlog. Volg alle updates over deze historische deal in onze liveblog.

Lees meer »

DEBAT VAN DE DAG. Afschaffen van ecocheques, maar in ruil verhoging waarde van maaltijdcheques: een goed idee?

HLN vernam dat formateur Bart De Wever (N-VA) aan meerdere partijen heeft voorgesteld om de ecocheques af te schaffen. In ruil wil hij wel een verhoging van de waarde van maaltijdcheques. Wat denk jij? Voor of tegen: de afschaffing van ecocheques, maar het bedrag van maaltijdcheques optrekken? Vanavond bundelen we de boeiendste reacties in een nieuw stuk. Lees hieronder alvast

Lees meer »