Dankzij gulle gever krijgt Inaya (4) nieuw fietsje nadat dieven spaarpot stalen: “Haar zalige glimlach maakt veel goed”

Een week nadat dieven het spaarpotje voor de verjaardag van Inaya (4) stalen in een café in Houthulst, kent het verhaal toch een happy end. Met dat geld wou het meisje voor haar vijfde verjaardag een nieuwe fiets kopen. Groothandelaar VDW Bikes uit Schelle was aangedaan door het verhaal, contacteerde haar mama Cindy, en vandaag mocht het gezin een gloednieuw kinderfietsje ophalen. “De zalige glimlach van Inaya maakt toch veel goed”, zegt Cindy.

Uit pure boosheid voor de laffe diefstal zwierde Cindy Van De Heyden (43) van het bekende café Den Trimard op de markt in Houthulst enkele beelden van de dieven online. Vorige week woensdag drongen ze het café binnen en stalen daar het spaarpotje met ongeveer 250 euro achter de toog. Cindy moest dringend weg, deed het café niet op slot maar haar drie dochters waren wel aanwezig. Ze ontdekte de diefstal de vrijdag nadien.

“We zijn er echt van aangedaan”, vertelde ze. “In dat spaarpotje staken onze trouwe klanten wat drinkgeld, want ze weten dat we het gebruiken voor Inaya. Zij is ook hun oogappel in het café. Met dat geld zou Inaya een fietsje kopen voor haar verjaardag.” Op 17 juli wordt ze immers 5 jaar.

Knalroze nieuwe fiets

Het verhaal werd massaal gelezen en kwam ook onder de aandacht bij VDW Bikes in Schelle, dat geleid wordt door zaakvoerder Manu Heynemans. “Wij waren aangedaan door dit verhaal, zeker omdat een kind slachtoffer is van zoiets triest”, vertelt marketingmanager Arne Temmerman. “Al gauw besloot de zaakvoerder om iets te doen voor het meisje. Wij zijn een groothandel in fietsen en verdelen hier het merk Bike Fun For Kids. We zochten contact met haar mama en vertelden dat we een mooie knalroze fiets voor Inaya hebben uitgezocht. Die mocht ze vandaag komen halen. Ook voor ons is dit een mooie afsluiter van het verhaal want we zetten sterk in op fietsen bij kinderen. Voor hen is dit vaak een eerste grote aankoop in hun leven. We zijn heel blij dat we Inaya en haar mama en papa gelukkig konden maken.”

Zalige glimlach

Alhoewel eerst erg verlegen ontdooide Inaya toch snel bij het zien van haar nieuwe fiets. Haar mama Cindy en papa Giovanni glunderden. “Haar zalige glimlach maakt toch veel goed”, zeggen ze. “Niet dat we de laffe diefstal zomaar vergeten, maar toch. Het belangrijkste is dat we onze dochter hebben kunnen geven wat ze wou, en daar zijn we VDW Bikes erg dankbaar voor. Zelf weet Inaya nog steeds niet dat haar spaarcentjes gestolen werden en dat zullen we ook zo houden. Ze is nog zo jong en onschuldig, en dat houden we zo. We zijn in ieder geval wel geleerd: voortaan maken we het spaarpotje telkens leeg van zodra er twintig euro in zit. Ook in het café waren de gasten aangedaan van de diefstal. Iedereen spreekt erover. Maar nu kan niemand wachten om Inaya thuis te zien fietsen. Als het eerst maar eens beter weer wordt tenminste.” (JH)

The post Dankzij gulle gever krijgt Inaya (4) nieuw fietsje nadat dieven spaarpot stalen: “Haar zalige glimlach maakt veel goed” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Sport, plezier en bier tijdens 5de Couckelaersche Bierenloop

Loopclub Tempo Koekelare organiseert op zondag 15 september voor de vijfde keer de Couckeaersche Bierenloop, die plaatsvindt in De Regenboog aan de Belhuttebaan 24 A. Het doel is om zeven rondes van 1,8 kilometer te lopen of wandelen in en rond De Mote.
The post Sport, plezier en bier tijdens 5de Couckelaersche Bierenloop appeared first on KW.be.

Lees meer »

Paralympisch kampioen Laurens Devos droomt van Olympische Spelen, Sonja (70) deed het hem al voor: “Hij zal erin slagen”

Tafeltennisser Laurens Devos (24) wil na zijn derde opeenvolgende gouden medaille naar Los Angeles in 2028. Naar de Paralympische Spelen. Maar vooral: naar de Olympische Spelen. De tafeltennisser met een lichte beperking wil zich meten met valide atleten. “Ik geloof dat hij het zal halen”, zegt Sonja Vettenburg, die het kunstje meer dan dertig jaar geleden voordeed.

Lees meer »

Een ongemakkelijk boek

20:30 Twee schandvlekken uit de recente Russische geschiedenis beginnen met dezelfde letter. En Babyn Jar en Boetsjatsj liggen allebei vlak bij Kiev. Oekraïne dus. In het boek ‘Een ongemakkelijke plek’ verb…

Lees meer »

Dirigent Florian Logghe kijkt uit naar Blaasfiësta: “Deel uitmaken van de Ypriana-magie is uniek”

De vijf orkesten van Ypriana brengt op zaterdag 8 september festivalvibes naar het Hamiltonpark met de tweede editie van Blaasfiësta. Florian Logghe dirigeert niet alleen zijn slagwerkgroep Y-Percussion, hij speelt ook mee met de harmonie op trombone, het instrument waarin hij zich nu nog meer zal specialiseren aan het Conservatorium, naast zijn job als ingenieur.
The post Dirigent Florian

Lees meer »

Burgemeester Bart De Wever na diefstal ambulance: “Steeds meer huftergedrag, burgerstage invoeren voor leerlingen 3e graad”

"Vanaf volgende legislatuur wil ik in Antwerpen burgerstages uitrollen voor jongeren van het 5e en 6e middelbaar, in de hoop dat ze daar met meer respect uitkomen." Dat zegt burgemeester van Antwerpen Bart De Wever (N-VA), nadat 3 jongemannen in de stad aan de haal gingen met een ziekenwagen om ermee te gaan joyriden. Dit soort feiten zijn volgens hem

Lees meer »

Blauwalgen aangetroffen in Houtdok, Vlotdok en kanaal Brugge-Oostende: oppompen water en recreatieve activiteiten tijdelijk verboden

Door de weersomstandigheden zijn de waterlopen momenteel optimaal voor blauwalgenbloei. Er werden blauwalgen aangetroffen in het Houtdok, het Vlotdok en het kanaal Brugge-Oostende. Hierdoor geldt daar een tijdelijk verbod op het oppompen van water (captatieverbod) en het beoefenen van watersporten.
The post Blauwalgen aangetroffen in Houtdok, Vlotdok en kanaal Brugge-Oostende: oppompen water en recreatieve activiteiten tijdelijk verboden appeared first

Lees meer »

Minstens vijf doden bij Israëlische aanvallen in Syrië – VS: akkoord voor staakt-het-vuren Gaza voor 90 procent rond

Tienduizenden mensen zijn in Tel Aviv op straat gekomen. Ze eisen dat premier Benjamin Netanyahu een staakt-het-vuren in Gaza bewerkstelligt en een deal uit de brand sleept waardoor de gijzelaars vrijgelaten worden. Hier en daar gaan betogers op de vuist met de politie. De Turkse president Recep Tayyip Erdogan riep islamitische landen op om een alliantie te vormen tegen Israël.

Lees meer »