Collega komt met hoofd in bagagetrolley vast te zitten en moet gered worden door brandweer: “Ze was iets te nieuwsgierig”

De Amerikaanse Caitlin McCoy uit South Carolina heeft eens goed kunnen lachen met haar collega. De twee vervoerden enkele dozen op een bagagetrolley, toen de vrouw voorstelde om iets gek te doen. “Ze wilde testen of ze haar hoofd tussen de metalen staven van de kar kon steken”, vertelt Caitlin. “Maar ze kwam vast te zitten.” Caitlin moest uiteindelijk de brandweer bellen om haar collega te bevrijden. “Ze hadden zelfs de ‘jaws of life’ (gereedschap dat hulpdiensten gebruiken om geknelde slachtoffers te bevrijden) nodig ”, lacht ze nog op TikTok.

 

Meer krantenkoppen in België

Oeps… restauratie van engeltje in Spaanse kerk kon duidelijk beter

Gelovigen in het Spaanse Soria staan op hun achterste poten. Restaurateurs hebben een cherubijn, een soort van mythische engel, in hun kerk volledig mismeesterd en overschilderden de bleke muren bovendien met dofroze verf. Het bisdom geeft toe dat er kritiek is. “Maar niet iedereen stoort er zich aan”, klinkt het zalvend.

Lees meer »

Oekraïense atleten jagen olympische droom na temidden oorlogsnachtmerrie: “Het leger of de Spelen, ik moest sowieso blijven trainen”

Ze verloren vrienden, moesten trainen in erbarmelijke omstandigheden of leefden onder Russische bezetting, maar toch zijn ze erbij in Parijs. Synchroonzwemsters Maryna (23) en Vladyslava (23) Aleksiiva en hoogspringer Andriy Protsenko (36) zijn drie van de 140 Oekraïense atleten op de Olympische Spelen. Hun leven is getekend door dezelfde gruwel – de oorlog in hun land, hun verhaal is er

Lees meer »

Camping Festival Dranouter opent half uur vroeger de deuren: “We staan hier al van 10 uur om de eerste te zijn”

Traditiegetrouw begint het feest op Festival Dranouter al op donderdagavond. Normaal zouden de deuren van de camping pas openen om 13 uur, maar door de grote toeloop van enthousiaste festivalgangers opent de camping een half uurtje vroeger. Sommige groepen zitten hier al te wachten vanaf 10 uur. “We zijn helemaal afgezakt van Brugge en doen er alles voor om een

Lees meer »

Dieven teisteren landbouwers, en ze hebben het op een wel heel specifieke buit gemunt: “Een raadsel hoe ze wisten dat ik zo’n systeem van 12.000 euro had”

Een dievenbende die professioneel tewerk gaat, teistert de Meetjeslandse landbouwers. De voorlopig onbekende bende steelt systematisch dure GPS-systemen die precisielandbouw mogelijk maken. Bert Wauters, een boer uit Sleidinge, vertelt hoe de dieven te werk gingen. “Ik gok dat ze met drones de regio verkenden”, vertelt hij.

Lees meer »

Hoe artificiële intelligentie sporters naar een hoger niveau kan tillen

Sneller, hoger, sterker: tijdens de Olympische Spelen proberen de atleten hun grenzen te verleggen. Dat doen ze ook dankzij artificiële intelligentie (AI), die helemaal doorbreekt in de sportwereld. Zo zegt zelfs het aantal milliseconden tussen twee hartslagen iets over de fysieke paraatheid, of kan er een strijdplan worden uitgetekend voor een race. Al zijn er ook risico’s aan verbonden: "Ook

Lees meer »

Vier verdachten aangehouden voor reeks zware diefstallen in bedrijven

In de nacht van zondag 28 op maandag 29 juli zijn vier mannen opgepakt. Ze werden gearresteerd door de speciale eenheden van de Federale Politie na een achtervolging. Dat meldt de Federale Gerechtelijke Politie van West-Vlaanderen in een persbericht.
The post Vier verdachten aangehouden voor reeks zware diefstallen in bedrijven appeared first on KW.be.

Lees meer »

Opgelapte Russische tanks moeten tij van oorlog in Oekraïne keren, maar dat lijkt voorlopig niet te lukken

De afgelopen weken heeft het Russische leger honderden oude, opgelapte tanks verplaatst naar de frontlijn. Dat schrijft de Amerikaanse denktank Institute for the Study of War (ISW). Het grootste deel van die tanks houdt Rusland voorlopig achter de hand, maar uit een eerste, grootschalige aanval blijkt wel dat het aangeleverde militair materieel geen garantie is op succes.

Lees meer »