Christophe (52) boos om nieuwe verlichtingspaal die zijn zeezicht verstoort, burgemeester reageert verbaasd: “Te gek voor woorden”

Christophe Desmet uit Westende is niet te spreken over een verlichtingspaal die pal voor zijn terras werd geplaatst. Volgens de man neemt het een deel van zijn duur betaalde zeezicht weg. Hij klopte aan bij het gemeentebestuur en beheerder Fluvius, maar stoot op verzet. “Misschien moet ik er zelf met een lamp in mijn handen gaan staan”, zegt burgemeester Jean-Marie Dedecker die het te gek voor woorden vindt.

 

Meer krantenkoppen in België

Oostkamp maakt zich op voor vier dagen kermis: “Jaarlijkse braderie gaat gepaard met heel wat kinder- en straatanimatie”

Het eerste weekend van augustus is het weer feest in het centrum van Oostkamp. Vier dagen lang is er kermis. Net zoals vorig jaar hebben alle kermisattracties een plaats gekregen op het gemeenteplein, het Sint-Pietersplein en op de parking voor de pastorie, een plaats die met de herinrichting van de Schooldreef nu wel definitief lijkt.
The post Oostkamp maakt

Lees meer »

J.K. Rowling haalt uit naar Olympische Spelen: “Een man die een vrouw slaat voor jullie entertainment, dat is geen sport”

J.K. Rowling heeft uitgehaald naar de organisatie van de Olympische Spelen in Parijs, na een incident waarbij de Italiaanse bokser Angela Carini moest vechten tegen de Algerijnse Iman Khelif, een transvrouw. Na slechts een paar klappen moest Carini het al opgeven: “Dit is niet rechtvaardig”, schreeuwde ze. Rowling gaat daarmee akkoord: “Dit zijn mannen die genieten van hun macht over

Lees meer »

Dichteres Delphine Lecompte kraait als een haan op de Markt van Brugge om samen met GAIA wreed dierenleed van eendagskuikens aan te kaarten

Vrijdagnamiddag kraaide dichteres Delphine Lecompte ‘kukeleku’ op de Markt in Brugge. De Brugse schrijfster nam plaats in de Egg Mobile en ondertekende de audiopetitie van GAIA. De dierenrechtenorganisatie wil op die manier druk uitoefenen op beleidsmakers en supermarkten: “Er moet een einde komen aan de wrede praktijken van het vergassen en levend verbrijzelen van kuikens.”
The post Dichteres Delphine

Lees meer »

Op zoek in de magische wereld van de Pinkies in Vloethemveld

De cultuurdiensten van Jabbeke en Zedelgem en Vloethemveld vzw organiseren met steun van Ginter nog tot en met 31 augustus de gezinszoektocht ‘De Magische Wereld van de Pinkies’ in Vloethemveld.
The post Op zoek in de magische wereld van de Pinkies in Vloethemveld appeared first on KW.be.

Lees meer »

De kleinzoon van John F. Kennedy – en de meest begeerde vrijgezel – trekt aandacht met nieuwe carrièreswitch

Een zoveelste telg van de Kennedy-dynastie duikt op. De 31-jarige Jack Schlossberg, de enige kleinzoon van oud-president John F. Kennedy, trekt de aandacht met zijn nieuwe bijverdienste als politiek verslaggever bij ‘Vogue’. Van TikTok-sensatie naar hartenbreker tot zelf toekomstig presidentskandidaat: het zoontje van is allesbehalve een saai figuur.

Lees meer »