CD&V bundelt de krachten met nieuw project van Meulebeekse onafhankelijken

CD&V, met Tielts burgemeester Luc Vannieuwenhuyze als lijsttrekker, bundelt de krachten met een nieuw project van vier onafhankelijke Meulebeekse raadsleden. Samen trekken ze als CD&V – Lijst voor de Burger naar de kiezer. De 31 kandidaten werden donderdagavond voorgesteld in Tielt.

Dat Vannieuwenhuyze de lijst trekt en dus voor het burgemeesterschap gaat in de nieuwe fusiegemeente was al bekend. De tweede plaats is voor huidig Meulebeeks onafhankelijk raadslid Lieve Germonprez. Ze is al 24 jaar politiek actief en was ook twee jaar schepen.

Lijst voor de burger

Aan het begin van deze bestuursperiode besloot ze samen met enkele collega-raadsleden uit de partij van Meulebeeks burgemeester Dirk Verwilst te stappen en als onafhankelijke te zetelen, uit onvrede met een belastingverhoging. Samen met Nele Gelaude, Peter Raedt en Bert Verdru start ze met ‘Lijst voor de Burger’ een nieuw project. Dat nieuwe project gaat samen met CD&V Tielt-Meulebeke naar de kiezer.

“We zijn het alternatief voor alle mensen van Meulebeke die een ander politiek verhaal willen dan dat van de voorbije 12 jaar”, zegt Lieve. “Aangezien Meulebeke de kleinere gemeente is, moesten we op zoek naar een betrouwbare partner, die open staat voor de noden van de Meulebekenaars. Die partner vonden we bij CD&V.

Meteen viel ons op hoe sterk Luc bereid was om te luisteren. Hier vonden we het overleg, de samenwerking en de professionaliteit die we misten in Meulebeke. De fusie zal uitdagingen met zich meebrengen en om die het hoofd te bieden zullen compromissen gevonden moeten worden. En daar is de CD&V de juiste partner voor. ”

Tien nieuwe gezichten

Luc Vannieuwenhuyze zelf steekt de ambitie niet onder stoelen of banken. “We hebben een ijzersterke, diverse lijst, met tien nieuwe gezichten. Vijftien kandidaten komen uit Tielt, negen uit Meulebeke, vier uit Aarsele, twee uit Kanegem en een uit Schuiferskapelle. De jongste is 21, de oudste 72.”

“Onze kandidaten brengen bestuurservaring en vernieuwing samen en zijn actief in diverse verenigingen en organisaties. We zijn nog volop ons programma aan het opstellen, maar ik heb er alle vertrouwen in en geloof dat we de grootste zullen worden. De voorbije zes jaar hebben we bovendien bewezen dat we kunnen besturen. Ondanks corona en de energiecrisis hebben we veel gerealiseerd.”

Grootste worden

De grootste worden op 13 oktober is belangrijk, want de stemmenkampioen van de grootste lijst krijgt vanaf dit jaar het initiatiefrecht. Hij of zij krijgt dan veertien dagen de tijd om een meerderheid te vormen. En de persoon met de meeste stemmen van die meerderheid wordt sowieso burgemeester.

Gekoppeld aan het fusieverhaal verklaart dat meteen ook het brede kartel dat de Meulebeekse burgemeester Dirk Verwilst op poten zette. Tegen de verwachtingen in koos hij niet voor de partij van zijn Tieltse ambtsgenoot, maar bundelde hij de krachten met N-VA en Open Vld, die in Tielt in de oppositie zitten.

(SV)

The post CD&V bundelt de krachten met nieuw project van Meulebeekse onafhankelijken is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

“Wanneer superlatieven plots tekortschieten”: Janus Coorevits en vriendin Laura zijn trotse ouders van Titus

Eind juli zijn Janus Coorevits, de wederhelft van de Compact Disk Dummies, en zijn vriendin Laura Vleugels trotse ouders geworden van hun zoontje Titus. Een maand geleden werd zijn broer Lennert en vriendin Ymke ook papa van een zoontje Tito.
The post “Wanneer superlatieven plots tekortschieten”: Janus Coorevits en vriendin Laura zijn trotse ouders van Titus appeared first on

Lees meer »

“Dit is een grote f*ck you aan iedereen die niet meer in mij geloofde”: geëmotioneerde Nina Derwael plaatst zich voor brugfinale

Het kampioenenbloed drijft weer boven. Al haar harde zwoegwerk van de laatste maanden ziet Nina Derwael dubbel en dik beloond met een plekje in de brugfinale. De ontlading ging gepaard met tranen: “Alle emoties van de laatste maanden moesten eruit.” Komende zondag komt Derwael in actie voor de medaillestrijd: dromen mag, maar het goud ligt nu al klaar voor Kaylia

Lees meer »

“We gaan hen een afscheid geven om u tegen te zeggen”: Fanny verloor oudste zoontje (12) en ex-man (41) bij drama nabij Namen

“Ik ben ontzettend blij dat mijn twee jongste kinderen het hebben overleefd, maar ik heb mijn oudste moeten afgeven”, getuigt moeder Fanny anderhalve week na het verkeersdrama in Namen. Haar ex-man (41) en oudste zoon (12) kwamen om het leven, zaterdag worden ze begraven. Haar twee jongste kinderen (8 en 5) liggen nog in het ziekenhuis. “Wij zijn als de

Lees meer »