Brand in elektriciteitscabine veroorzaakt stroompanne in flatgebouw in Torhout

Een flatgebouw met 32 appartementen in de Lichterveldestraat in Torhout zat vrijdag een tijdlang zonder stroom. Dat was het gevolg van een brand in een elektriciteitscabine.

Het waren bewoners van het pand zelf die de brand vrijdagochtend rond 10.15 uur opmerkten. Uit een elektriciteitscabine buiten kwam heel wat rook, die deels naar binnen waaide in het gebouw.

Er was ook flink wat geknetter te horen en hier en daar wat vuurvonken. De cabine bevond zich buiten onder een afdak. Volgens een bewoner was er sprake van waterinsijpeling waardoor de brand ontstond.

Snel geblust

De brandweer van Torhout en een officier van Oostkamp snelden ter plaatse. “Het ging eigenlijk om een cluster van verschillende cabines buiten waar in één een probleem ontstond”, zegt brandweermajoor Filip Vlaeminck.

“Dat ging gepaard met wat rook maar de brand zelf kon snel geblust worden met een poederblusser. Nadien was er geen stroom meer in het gebouw maar zowel de eigenaar als Fluvius werden meteen verwittigd.”

Fluvius ging vrijdagochtend meteen aan de slag het probleem te verhelpen. Tijdens de interventie moesten enkele bewoners even naar buiten.

(JH)

The post Brand in elektriciteitscabine veroorzaakt stroompanne in flatgebouw in Torhout is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Is dit straks hét verschil in de eindafrekening? Amerikaanse scoort in slot nog zure driepunter en legt Belgische fans het zwijgen op

Opvallend moment tijdens de slotseconden van de wedstrijd tussen de Belgian Cats en de VS. De Amerikaanse Sabrina Ionescu leek de match gewoon uit te zullen spelen, maar gooide dan nog een driepunter (en legde haar vinger vervolgens op de mond). Tot grote onvrede van de Belgische fans in Lille, die de Amerikaanse speelsters de hele wedstrijd op de korrel

Lees meer »

? De Babymoord. Moeder steekt babylijkje in vuilniszak, maar zegt zich zwangerschap niet te herinneren: “Pathologische leugenaar”

Op 30 maart 2005 doet een vuilnisman een gruwelijke ontdekking in Maldegem: een babylijkje tussen het vuilnis. DNA-onderzoek wijst naar de vrouw die het kind baarde. Maar die beweert niets van een zwangerschap te weten, laat staan van een bevalling. “Zij heeft dat kind gedood en op sluwe wijze doen verdwijnen”, zegt de psychiater. De HLN-podcast ‘De Kroongetuigen’ reconstrueert de

Lees meer »

Michael en Ilona zijn nieuwe uitbaters van De Stove

38 jaar na de start heeft restaurant De Stove nieuwe uitbaters. Vanaf 5 augustus staat Michael Van Hoyweghen er achter het fornuis, terwijl zijn echtgenote Ilona Vandermoere de gasten zal bedienen. “We combineren de Belgische culinaire traditie met moderne invloeden”, zegt de chef.
The post Michael en Ilona zijn nieuwe uitbaters van De Stove appeared first on KW.be.

Lees meer »

Afvalverwerker neemt extra maatregelen tegen aanhoudende stank in Dendermonde: “Vreselijke geur bij prachtig zomerweer”

Het stinkt nog altijd in Appels bij Dendermonde, het probleem sleept intussen enkele weken aan. Het begon toen afvalverwerker Verko afvalwater loosde in de rioleringen. Op advies van specialisten voegt Verko ijzerchloride toe aan het afvalwater. Maar dat helpt niet voldoende, er komen extra maatregel. "Net nu iedereen bij het prachtige weer wil buiten zitten, stinkt het er ongelooflijk", geeft

Lees meer »

“Ik zal niet zwijgen”: in het hoofd van Kamala Harris, de “sluwe en spitsvondige” uitdaagster van Donald Trump

Ze vallen nog amper bijeen te vegen, de scherven van alle glazen plafonds die Kamala Harris (59) al heeft verpulverd. Maar wie is de “sluwe en spitsvondige” uitdaagster van Donald Trump écht? Ze legde een rechter eens zo hard op de rooster dat enkel nog een stotterende schooljongen overbleef en hoe ze reageerde op het huwelijksaanzoek van haar man zegt

Lees meer »

Technologische blunders van Secret Service kostten Trump bijna het leven: “We hadden hem misschien kunnen tegenhouden”

Dat de Amerikaanse Secret Service fouten heeft gemaakt in de dagen, uren en minuten voor de mislukte moordaanslag op de Republikeinse presidentskandidaat Donald Trump, is al langer duidelijk. Weken nadat de aanslag komen nieuwe details bovendrijven die dat nogmaals bevestigen. Uit een hoorzitting in de Senaat blijkt dat de geheime dienst de aanslag niet kon voorkomen door technologische blunders.

Lees meer »

“We hebben voor het eerst een roze tent als mainstage”: festivalopbouw goed op schema voor uitverkocht Dranouter

Meer dan 50.000 mensen komen naar de 50ste Dranouter, waardoor het festival nu al volzet is. “Historisch”, stelt organisator Bavo Vanden Broeck, die vasthoudt aan de maximumcapaciteit. “Al is het soms verleidelijk.”
The post “We hebben voor het eerst een roze tent als mainstage”: festivalopbouw goed op schema voor uitverkocht Dranouter appeared first on KW.be.

Lees meer »

De Babymoord. “Ik ben blijven doorspoelen tot toilet begon over te lopen”: gelovige moeder doet baby verdwijnen in vuilniszak

Op 30 maart 2005 doet een vuilnisman een gruwelijke ontdekking in Maldegem: een babylijkje tussen het vuilnis. DNA-onderzoek wijst naar de vrouw die het kind baarde. Maar die beweert niets van een zwangerschap te weten, laat staan van een bevalling. “Zij heeft dat kind gedood en op sluwe wijze doen verdwijnen”, zegt de psychiater. De HLN-podcast ‘De Kroongetuigen’ reconstrueert de

Lees meer »