Bizarre vaststelling op vakantie: in de hoofdstad van Mongolië eten ze Limburgse wafels

Joost Poelmans uit Ham is op vakantie in Mongolië. Kuierend door de hoofdstad Ulaanbaatar spotte hij iets eigenaardigs: een koffieshop die Limburg Waffle heet. Hoe komen ze in de koudste hoofdstad ter wereld, op 8.600 km van Hasselt, aan die naam?

 

Meer krantenkoppen in België

Hulste gaat vijf dagen uit de bol tijdens 25ste editie Hulste Kermis: “We geven er een ferme lap op”

Van 30 augustus tot en met 3 september is er continu feest in Hulste tijdens Hulste Kermis. Het feestcomité en de feesten bestaan 25 jaar en dat wordt extra gevierd. “We geven er een ferme lap op”, luidt het: van spekkenworp, meespeelfanfares, schieting en zomerbars tot petanque, tentoonstellingen, wielerwedstrijden en veel liveoptredens.
The post Hulste gaat vijf dagen uit

Lees meer »

Goud voor Wilbert Paermentier en Christa Dekijvere uit Oostrozebeke: “Het Rode Kruis is levenswerk”

In de Vlissingenstraat woont wellicht een van de meest gekende koppels van de gemeente. Wilbert Paermentier was tot voor kort de man van het Rode Kruis, waarvoor hij keihard gewerkt heeft naast zijn fulltime job bij Van Marcke. Christa Dekijvere was aan de slag in een woonzorgcentrum.
The post Goud voor Wilbert Paermentier en Christa Dekijvere uit Oostrozebeke: “Het

Lees meer »

Open brief aan NMBS-topvrouw Dutordoir: “Binnenlandse treinreizigers zijn dupe van nieuwe internationale trein”

Reizigersvereniging TreinTramBus en een aantal burgemeesters van betrokken gemeenten klagen de gevolgen aan van een nieuwe treinverbinding naar Amsterdam voor binnenlandse treinverbindingen vanuit hun gemeente of stad. In een open brief aan NMBS-topvrouw Sophie Dutordoir schrijven ze dat het voor hen niet kan dat het binnenlandse treinaanbod wordt vervangen door een trein die alleen toegankelijk is voor internationale reizigers. De

Lees meer »

LIVE VUELTA. Vansevenant en negen andere vluchters strijden op klim van eerste categorie voor de ritwinst, wat doen de favorieten?

Het peloton trekt naar het meest bergachtige deel van Galicië. De aankomstplaats ligt op 1.488 meter boven de zeespiegel in het skisation van Cabeza de Manzaneda, dat in de winter maar liefst 23 skipistes telt. Ondanks de rit slechts 137 kilometer kort is, telt het meer dan drieduizend hoogtemeters. In de laatste 15,4 kilometer moeten 723 hoogtemeters overwonnen worden. Verliest

Lees meer »

Grote hinder door werken E313 in Ranst: drie kwartier aanschuiven richting Antwerpen en halfuur file richting Hasselt

Op de E313 wordt dit weekend gewerkt aan de nieuwe brug van de Vaartstraat in Ranst. Dat brengt zoals eerder aangekondigd de nodige hinder met zich mee. Het verkeer moet nog tot maandagochtend in beide richtingen over twee versmalde rijstroken passeren. Richting Antwerpen doe je alvast drie kwartier langer over het traject tussen Herentals-West en Ranst. Ook in de andere

Lees meer »

Barra Dentra sluit zomervakantie af met dj B1980, de drummer van Goose

Barra Dentra, de zomerbar op Howest Parking 4 op het einde van de Graaf Karel de Goedelaan, sluit de zomer af met een knaller. De Kortrijkse drummer van de band Goose komt plaatjes draaien op zaterdagavond 31 augustus. Barra Dentra blijft nog tot 15 september open.
The post Barra Dentra sluit zomervakantie af met dj B1980, de drummer van

Lees meer »