“Betonnen benen? Het is vooral een zegen dat ze er nog zijn”: Sarah De Bie blikt terug op Van Aerts helse val in Pau

Speciale dag voor Wout van Aert vandaag in de Tour. Rit 13 komt namelijk aan in Pau, de plek waar hij bijna vijf jaar geleden zwaar ten val kwam in de tijdrit. Volgt straks de ultieme revanche? “Wout keert altijd terug. Iedereen weet hoe supersterk hij mentaal is”, blikt zijn vrouw Sarah De Bie bij Sporza terug op die helse dag. 

Meer krantenkoppen in België

Zeilduo Lefebvre-Heuninck valt na tweede dag op Olympische Spelen terug naar vijftiende plek in 49er FX-klasse

Zeilers Yannick Lefebvre en Jan Heuninck zijn maandag van de dertiende naar een gedeelde vijftiende plek gezakt in de 49er FX-klasse op de Olympische Spelen in Parijs. Daarmee ligt het Belgische duo niet op koers voor de medalrace, die voorbehouden is voor de top tien aan het einde van de twaalf reguliere regatta’s.
The post Zeilduo Lefebvre-Heuninck valt na

Lees meer »

Volgens Verenigde Staten “onweerlegbaar bewijs” dat oppositie presidentsverkiezingen gewonnen heeft in Venezuela

De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Antony Blinken zegt dat er "onweerlegbaar bewijs" is dat de oppositie in Venezuela de omstreden presidentsverkiezingen heeft gewonnen. Volgens de Amerikaan mag Edmundo Gonzalez Urrutia de winst op zijn naam schrijven, en niet de huidige president Nicolas Maduro. Eerder hadden Brazilië, Colombia en Mexico opgeroepen tot een "onafhankelijke verificatie" van het verkiezingsresultaat.

Lees meer »

Tomorrowland slaat opnieuw handen in elkaar met Mobile School: “We willen straathoekmedewerkers ondersteunen”

Dat Tomorrowland om meer dan muziek draait, weet u ongetwijfeld al. Maar dat de organisatie ook kwetsbare jongeren wil helpen, had u waarschijnlijk niet verwacht. Dat doet het festival in samenwerking met Mobile School, een Belgische organisatie die zich wereldwijd inzet voor straatkinderen. “We willen zowel zware als luchtige onderwerpen bespreekbaar maken”, luidt het.

Lees meer »

VS-president Biden pleit voor grondige hervorming Hooggerechtshof: “Ambt beperken in de tijd en bindende gedragscode”

De Amerikaanse president Joe Biden pleit voor een grondige hervorming van het Hooggerechtshof. Dat doet hij in een opiniestuk in The Washington Post. Zo wil hij de ambtstermijn van de rechters beperken in de tijd en een bindende gedragscode om financiële en andere belangenconflicten te voorkomen. De vraag is alleen of hij die hervorming ook effectief gaat kunnen uitvoeren.

Lees meer »

“Er zijn geen woorden voor de ontreddering”: drie meisjes die omkwamen bij mesaanval tijdens Taylor Swift-dansles krijgen gezicht

De politie van Merseyside heeft de namen vrijgegeven van de drie slachtoffertjes die gisteren omkwamen bij een mesaanval in een dansschool in het Engelse Southport. Het gaat om Bebe King (6), Elsie Dot Stancombe (7) en Alice Dasilva Aguiar (9). Bebe en Elsie overleden gisteren aan hun verwondingen, Alice vanmorgen. Volgens een tante van Alice zijn haar ouders “ontroostbaar”.

Lees meer »

Oppositieleiders in Venezuela moeten “achter tralies”, zegt Maduro

De Venezolaanse president Nicolas Maduro vindt dat oppositieleidster María Corina Machado en de oppositiekandidaat bij de presidentsverkiezingen van afgelopen zondag, Edmundo González Urrutia, “achter de tralies” moeten worden gezet na de dodelijke protesten in Venezuela. Dat zei het staatshoofd woensdag tijdens een persconferentie.

Lees meer »

Naar Zaventem omgeleide TUI-vluchten bezorgen passagiers in Deurne kopzorgen: “Vooral oudere reizigers zijn de pineut”

Luchtvaartmaatschappij TUI heeft besloten om tot 6 oktober niet meer op de luchthaven van Deurne te vliegen, waardoor veel getroffen reizigers met de handen in het haar zitten. “De terugrit vanuit Zaventem zorgt voor extra kosten”, vertelt passagier Rudy Cluytens die op 31 juli terugkeert uit Alicante. “Waarom legt TUI voor gedupeerde reizigers geen bus in naar Deurne?”

Lees meer »

OPROEP. Dalend geboortecijfer: zien jullie die trend in de eigen familie?

Het geboortecijfer blijft dalen in ons land en bereikt nu het laagste niveau sinds 1942 – toen we in volle oorlogstijd zaten. We zoeken een familie waarin drie generaties vrouwen vertellen over hun moederschap. De grootmoeder die vijf of misschien wel zeven kinderen had, de moeder die blij was met een gezin van twee tot vier, en de dochter die

Lees meer »

Hoe vind je nog snel een appartementje aan de kust? Hoe vermijd je files en waar kan je het goedkoopst parkeren? 5 tips voor wie naar zee wil

We hebben er lang op moeten wachten, maar eindelijk wordt het dan toch mooi zomerweer. Aan de kust schieten de lastminuteboekingen als een raket de hoogte in. Hoe vind je nog snel een hotel of vakantiehuisje? Waar moet je op letten als je met de auto naar zee rijdt en waar zijn de goedkoopste parkeerplaatsen? Hieronder enkele handige tips om

Lees meer »

Zonder de nieuwste snufjes en tóch zilver: Turkse sportschutter gaat viraal

Sporters op de Olympische Spelen staan erom bekend dat ze élk detail aangrijpen om net een beetje beter te worden. Maar aan de Turkse sportschutter Yusuf Dikeç (51) zijn de nieuwste snufjes duidelijk niet besteed. Met zijn houding en zonder speciale schietuitrusting gaat hij viraal op internet. Én pakte hij samen met zijn partner Sevval Ilayda Tarhan (24) dinsdag nog

Lees meer »