Bestuurder overlijdt na zware crash op A12, twee passagiers in levensgevaar naar ziekenhuis

Op de A12 in Wolvertem is in de nacht van donderdag op vrijdag een bestuurder van een voertuig om het leven gekomen bij een zware botsing. Twee passagiers werden in levensgevaar afgevoerd naar het ziekenhuis.

 

Meer krantenkoppen in België

Komend weekend lange files verwacht in heel Europa

Voor het tweede weekend op rij verwacht Touring een bijzonder moeilijke verkeerssituatie op de Europese snelwegen. In het midden van de zomervakantie zoeken namelijk heel wat vakantiegangers warmere oorden op, maar keren tegelijkertijd ook heel wat reizigers terug. Zo’n wisselweekend dreigt lange files in beide richtingen in heel Europa te veroorzaken.

Lees meer »

Benjamin is letterlijk benjamin op Lijst Burgemeester

Deze week stellen we het laatste nieuwe gezicht van Lijst Burgemeester voor: Benjamin Derudder (26), bachelor grafische en digitale media, betrokken Houtavenaar en begaan met het jeugdwerk in de gemeente. “Het fijne aan LB, is dat er verschillende generaties op de lijst staan.”
The post Benjamin is letterlijk benjamin op Lijst Burgemeester appeared first on KW.be.

Lees meer »

WEERBERICHT. KMI waarschuwt voor plaatselijke buien “die zeer lokaal fel zijn, met onweer en veel neerslag op korte tijd”

We krijgen een dag vol afwisseling op weervlak. Vanmorgen kan mist het zicht beperken tot minder dan 200 meter. Het KMI heeft tot 10 uur in het hele land code geel afgekondigd. Na het optrekken van het ochtendgrijs wisselen opklaringen en stapelwolken elkaar af. In de namiddag kunnen zich in het binnenland en vooral in Wallonië enkele stevige lokale buien

Lees meer »

Maximum 50 kilometer per uur in Olekenbosstraat tussen Deerlijk en Vichte

De snelheidslimiet is sinds kort aangepast in de Olekenbosstraat tussen Deerlijk en Vichte. Je mag er voortaan nog maximum 50 km per uur rijden. “De wijziging kwam er in samenspraak met de gemeente Anzegem omdat de Olekenbosstraat voor een gedeelte over hun grondgebied loopt”, stelt schepen van Mobiliteit Regine Rooryck (CD&V).
The post Maximum 50 kilometer per uur in

Lees meer »

Ex-radiopresentatrice is dakloos na geschil met verzekeringen: “Ik voelde mij onoverwinnelijk. Tot de dag van accident”

“Ik vraag me af hoe mijn leven er zonder die ramp uitgezien zou hebben”, zegt radiostem Els De Craecker (48), bekend van JOE en Nostalgie. Na graafwerken op een aanpalend terrein verzakte haar huis, waarop een lijdensweg van veertien jaar begon. Het getouwtrek met de verzekering deed de dakloze Els in een zware depressie belanden en uiteindelijk eindigde ze in

Lees meer »

Israël valt Hamas en Hezbollah aan, Iran zweert wraak

Escaleert het conflict in het Midden-Oosten tot een regionale oorlog? Die vrees groeit nu Israël zowel de politieke leider van Hamas als, naar alle waarschijnlijkheid, ook de nummer twee van Hezbollah gedood heeft. Iran zweert alvast wraak en de internationale gemeenschap maakt zich grote zorgen.

Lees meer »

Bayern München en Kompany winnen in Seoel van Tottenham

Na het gelijkspel tegen vierdeklasser Düren hebben Vincent Kompany en Bayern München opnieuw kunnen winnen in een oefenpot. De Rekordmeister won van Tottenham Hotspur met 2-1 in het Zuid-Koreaanse Seoel. Volgende week spelen de clubs nog eens tegen elkaar in Londen. Bekijk als abonnee op 10 augustus om 18u30 de wedstrijd exclusief én met commentaar op HLN!

Lees meer »

Wit-Rusland verleent gratie aan terdoodveroordeelde Duitser

De Wit-Russische president Aleksandr Loekasjenko verleent gratie aan een Duitser die in het land ter dood veroordeeld werd voor “terrorisme” en “huurlingenhandel”. Dat heeft hij vandaag beslist, meldt het staatspersagentschap Belta. De Duitser had eerder een vraag tot gratie naar de president gestuurd, aldus de Wit-Russische geheime dienst KGB.

Lees meer »

OPINIE Hoe kon ik zo dom zijn?

Mij overkomt het niet. Als er niets te rapen valt, breken ze niet in. Fout, dat doen ze wel. Die keer incasseerde ik met rode wangen de laconieke opmerking van de opgeroepen agent die vaststelde dat mijn achterdeur nochtans prima beveiligd is: “Als u dat veiligheidsslot nu nog sluit ’s nachts, mevrouw, dan komt dat pas écht tot zijn recht.”

Lees meer »

VS schrappen schikking met vermeend brein achter aanslagen 9/11

De Amerikaanse minister van Defensie heeft vrijdag een streep gezet door een eerder deze week gemaakte afspraak voor strafvermindering met het vermeende brein achter de aanslagen van 11 september 2001, Khalid Sheikh Mohammed, en twee medeplichtigen. In ruil voor een schuldbekentenis zouden de drie levenslange gevangenisstraf krijgen, in plaats van mogelijk de doodstraf.

Lees meer »

Verpleegster uit Genk moet mogelijk voor assisen verschijnen voor toedienen van een dodelijke dosis medicatie: “Zaak sleept al meer dan 10 jaar en het is nog steeds niet voorbij”

De Genkse verpleegster die verdacht wordt van het toedienen van een dodelijke dosis medicatie aan een terminale patiënt in het Ziekenhuis Oost Limburg moet mogelijk voor het hof van assisen verschijnen. Het slachtoffer leed aan terminale kanker, maar een autopsie wees uit dat ze niet overleden was door de ziekte. Volgens de correctionele rechter in Tongeren gaat het om doodslag

Lees meer »

10 van 12 slachtoffers van raketaanval op Golanhoogte begraven, Israël heeft 7 doelwitten in Libanon gebombardeerd als vergelding

De Druzische gemeenschap heeft 10 van de 12 slachtoffers van de raketaanval op de stad Majdal Shams – op de door Israël bezette Golanhoogte – begraven. Israël heeft als vergelding aanvallen uitgevoerd op doelwitten van Hezbollah, de Libanese militie die Israël als verantwoordelijke voor de aanval aanduidt. Het kabinet van de Israëlische premier Benjamin Netanyahu is ook samengekomen om te

Lees meer »