Besturen à la flamande: hoe MR en Les Engagés naar het noorden kijken voor hun Waalse recepten

Lees het volledige artikel op de website van De Morgen.

Meer krantenkoppen in België

Transfluvia-bestuurder Philippe Strypsteen (72) overleden

In Oostduinkerke is ondernemer Philippe Strypsteen (72) overleden. Hij was bestuurder van het douane- en transportbedrijf Transfluvia met vestigingen op de transportzone LAR in Rekkem en in Risquons-Tout (Moeskroen). Enkele jaren geleden liet hij de leiding over aan zijn drie zonen. Philippe overleed door een hartfalen. Reanimatie mocht helaas niet meer baten.
The post Transfluvia-bestuurder Philippe Strypsteen (72) overleden

Lees meer »

Na getuigenissen bij Delhaize: kan werkgever je écht zo makkelijk ontslaan om dringende reden? “Ja, zelfs met kleine overtredingen”

Een aantal personeelsleden van Delhaize zeggen dat verschillende franchisenemers hun werknemers onder druk zetten om zelf ontslag te nemen. Als ze niet tekenen, wordt er gedreigd met een ‘ontslag om een dringende reden’. Volgens Jan Vanthournout van SD Worx, specialist in personeelszaken, is het voor een werkgever altijd mogelijk om zo’n reden te vinden.

Lees meer »

Niet langer een groepsfase, maar alle 36 teams in één ranking: het nieuwe format van de Europese competities

Anderlecht, AA Gent en Cercle deden donderdagvond in de Europa League en de Conference League goeie zaken. Door hun zeges zetten ze een flinke stap richting de groepsfase. Of beter gezegd: de competitiefase. Want net als de Champions League hanteren beide toernooien sinds dit seizoen een nieuw format, waarbij alle teams in één ranglijst staan. Leest u even mee?

Lees meer »

‘Prison Break’ in Wortel: hoe konden gedetineerden dagenlang onopgemerkt gat in celmuur maken om te ontsnappen?

De 4 gedetineerden die gisterennacht geprobeerd hebben om te ontsnappen uit de gevangenis van Wortel konden een gat in de muur maken door de verouderde staat van het gebouw. Dat zeggen de liberale en socialistische vakbond. De 4 gevangenen waren door een zelfgemaakt gat in een van hun celmuren gekropen en probeerden daarna over het gevangenishek te klimmen met aan

Lees meer »

Imitaties van bekende Vlamingen en acteerdebuut van Julie Van den Steen: dit is het najaar van VTM

VTM heeft haar najaarsprogrammatie voorgesteld en mikt daarbij vooral op variatie. Zo komt er een nieuw quizprogramma met presentator Bruno Wyndaele en is er opnieuw plek voor parodieën met ‘Sterregem’. Julie Van de Steen (ex-MNM) zal voor het eerst de hoofdrol van een dagelijkse fictiereeks op zich nemen. Opvallend ook: Studio Brussel-presentatrice Eva De Roo zal haar debuut maken op

Lees meer »

Gasfles ontploft in ijssalon, schade blijft beperkt

In een ijssalon op de Zeedijk in Koksijde ontstond dinsdag kort voor de middag een kleine explosie. Het probleem lag bij de aansluiting van een gasfles, waarna een brand ontstond. Door de interventie van de hulpdiensten werd de Zeedijk afgesloten en moesten deelnemers aan de Vierdaagse van de IJzer even rond wandelen.

Lees meer »

Italiaanse duikers vinden 6 lichamen in gezonken zeiljacht onder wie Britse miljardair Mike Lynch en 18-jarige dochter

Duikers van de Italiaanse kustwacht hebben de lichamen van alle zes vermisten gevonden in het luxueuze zeiljacht Bayesian dat maandagochtend gezonken is voor de kust van Sicilië. Vier van hen zijn al geborgen. Het gaat onder meer om de Britse miljardair Mike Lynch (59) en zijn 18-jarige dochter Hannah. Dat hebben Siciliaanse autoriteiten bevestigd aan verschillende media.

Lees meer »

LIVE MIDDEN-OOSTEN. Britse diplomaat neemt ontslag wegens wapenleveringen aan Israël

De extremistische Palestijnse organisatie Hamas beschuldigt de Israëlische premier Benjamin Netanyahu ervan een akkoord voor een staakt-het-vuren in de weg te staan. “We houden Benjamin Netanyahu volledig verantwoordelijk voor de mislukking van de inspanningen van de bemiddelaars”, aldus Hamas in een persbericht. Volg alle ontwikkelingen in het Midden-Oosten in onze liveblog.

Lees meer »