Beelden tonen zware vechtpartij in Antwerpen: slachtoffer zwaargewond, één verdachte opgepakt

In de Van Arteveldestraat in Antwerpen heeft de afgelopen nacht een grote vechtpartij plaatsgevonden. Een jongen werd met zware verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. In de omgeving kon de politie één verdachte oppakken. De omstandigheden zijn nog onduidelijk.

 

Meer krantenkoppen in België

Djoels verrijkt Brugse chocoladefabriek van Dominique Persoone met imposante muurschildering

De Meulebeekse tattoo en graffiti artieste Djoels heeft de gevel van de chocoladefabriek van Dominique en Julius Persoone in de Vaartstraat in Brugge onder handen genomen. De muurschildering voor The Chocolate Line is een knipoog naar Willy Wonka uit het boek Sjakie en de Chocoladefabriek van Roald Dahl.
The post Djoels verrijkt Brugse chocoladefabriek van Dominique Persoone met imposante

Lees meer »

Tienduizenden TGV-reizigers gestrand na stormschade in Frankrijk

In Frankrijk ondervinden 80.000 treinreizigers hinder van annuleringen en vertragingen op het spoor omdat lokaal stormweer schade heeft aangericht op het TGV-traject tussen Parijs en Lyon. In Parijs vinden op dit moment de Olympische Spelen plaats. Vorige week vrijdag, op de dag van de openingsceremonie, was het Franse TGV-netwerk het doelwit van grootschalige sabotage.

Lees meer »

“Vulgair, gênant en beschamend’: Franse presentatrice zwaar bekritiseerd na interview met Olympisch ruiter

Net als bij ons kunnen de Franse kijkers de Olympische Spelen op de voet volgen op tv. In de talkshow ‘Quels Jeux’ op France 2 bespreekt presentatrice Léa Salamé (44) dagelijks de sportieve prestaties, voert ze gesprekken met experts en interviewt ze deelnemende atleten. Het gesprek dat ze voerde met de Franse ruiter Stéphane Landois (30), die een zilveren medaille

Lees meer »

Aantal zwemmers Bonapartedok in Antwerpen niet uitgebreid: “Voor de veiligheid en om je niet als sardienen in een blik te voelen” 

Na een evaluatie van de eerste Zalige Zwemdag in het Antwerpse Bonapartedok, is beslist om de capaciteit van het aantal zwemmers niet te verhogen. "We doen het vooral voor de veiligheid", zegt schepen voor Sport Peter Wouters (N-VA). "De 5 redders moeten het overzicht kunnen bewaren." Elke zwemzondag mogen 1.000 mensen zich verkoelen in het Bonapartedok.

Lees meer »

Gepensioneerd onderzoeksrechter Karel Van Cauwenberghe wordt molenaar in Boechout: “Geslaagd voor examen na 100 uur stage”

Een carrièreswitch kan je het niet noemen, want de bekende Antwerpse onderzoeksrechter is al een tijdje op rust, maar Karel Van Cauwenberghe heeft wel een nieuwe uitdaging te pakken. Hij is geslaagd voor het theoretische en praktische examen om molenaar te worden. "Een heerlijke bezigheid", zegt hij trots in de schaduw van de wieken van De Steenen Molen in Boechout.

Lees meer »

“Vandaag ga je dood, zei hij, en hij pakte een groot vleesmes uit zijn keukenla”: eerder slachtoffer getuigt over moordverdachte Charles J.

Moordverdachte Charles J. (51), die zijn ex-huisbaas Eric V. (74) wurgde in Moorslede en de garage van een ex in brand stak, staat bij het gerecht gekend als een uiterst gewelddadig persoon. In 2020 sleurde hij zijn buurvrouw binnen in zijn huis en wou hij haar vermoorden met een mes. “Ik vraag me nog steeds af hoe ik daar kunnen

Lees meer »

Achtkoppige bende internetoplichters voor de rechter: “Ze hebben mijn 96-jarige vader gekraakt voor wat snel geldgewin”

Een achtkoppige bende oplichters die de voorbije jaren in Vlaanderen minstens twintig slachtoffers grote sommen geld afhandig maakte, verschijnt vrijdag voor de rechter in Kortrijk. “Mijn vader was 96 jaar, maar regelde alles nog zelf. Na de oplichting ging het snel bergaf met hem en is hij gestorven. Die oplichters hebben hem gekraakt”, getuigt de dochter van een van de

Lees meer »

Na Bart Somers stopt ook Gwendolyn Rutten vroegtijdig als Vlaams minister: “Dat jobhoppen tussen politieke mandaten moet stoppen”

Vlaams minister en viceminister-president Gwendolyn Rutten (Open VLD) geeft er net als haar voorganger Bart Somers al vroegtijdig de brui aan. Ze keert terug als burgemeester van Aarschot om zich volledig te focussen op de verkiezingscampagne voor de gemeenteraadsverkiezingen in oktober. “Met nog 2,5 maanden te gaan (tot de lokale verkiezingen van 13 oktober), ligt er in Aarschot nog heel

Lees meer »