Australisch koppel opgepakt op verdenking van spionage voor Rusland

Twee Australische burgers van Russische afkomst zijn in Australië gearresteerd op beschuldiging van spionage. Het echtpaar van 40 en 62 jaar wordt ervan verdacht materiaal te hebben verzameld van de Australische defensie met als doel dat door te spelen aan Russische autoriteiten. Dat heeft de Australische federale politie bekendgemaakt.

 

Meer krantenkoppen in België

Venezolaanse president Maduro belooft transparantie over verkiezingen, maar dreigt oppositie ook af: “Hebben bloed aan hun handen”

De Venezolaanse president Nicolás Maduro belooft dat zijn regering de resultaten van de presidentsverkiezingen van zondag openbaar zal maken. Maduro werd herkozen, maar zowel in binnen- als buitenland is er kritiek dat de verkiezingen niet eerlijk zijn verlopen. Tegelijk haalt de president hard uit naar de oppositieleiders, die volgens hem "bloed aan hun handen" hebben en gearresteerd zouden moeten worden.

Lees meer »

Scouts aangevallen op kamp: “Tenten opengescheurd”

In Vielsalm in de provincie Luxemburg werd een Luikse scoutsgroep aangevallen toen ze lagen te slapen in hun tent. Een slachtoffer van 9 jaar kreeg per ongeluk een klap en werd met lichte verwondingen naar het ziekenhuis afgevoerd. Dat bevestigt de woordvoerder van de Fédération des Scouts.

Lees meer »

FBI bevestigt dat oor van Trump geraakt werd door kogel

De Amerikaanse veiligheidsdienst FBI heeft vrijdag bevestigd dat de Republikeinse presidentskandidaat Donald Trump wel degelijk aan het oor geraakt werd door een “volledige of gefragmenteerde” kogel bij de moordpoging op Trump op 13 juli tijdens een campagnebijeenkomst in Pennsylvania.

Lees meer »

Houtlands Harmonieorkest uit Torhout mag musiceren met Lady Linn

Het Houtlands Harmonieorkest is niet bang voor een nieuwe uitdaging en dat blijkt eens te meer. In oktober 2022 organiseerde het orkest de Great American Night. Tijdens dat muziekevenement trad het gezelschap op samen met onder meer de Oost-Vlaamse zangeres Lady Linn. Verschillende muziekstijlen kwamen aan bod: van jazz, pop, soul, swing tot bigband vanaf
The post Houtlands Harmonieorkest

Lees meer »

Justine Henin en Axel Merckx, de helden van Athene: “Wat Justine en Kim waren in het tennis, zijn Remco en Wout nu in de koers”

De begroeting is warm en hartelijk, met zoenen in de entreehal van de Tennis Academy van Justine Henin in Limelette. Zij en Axel Merckx poseren in een oude Chesterfield met hun medaille van toen: goud voor onze voormalige tennistrots, brons voor renner Merckx in Athene 2004. Samen koesteren ze het verleden, omarmen ze het heden, belichten ze de toekomst. “De

Lees meer »

Half Ton Classics meert voor vijfde keer in Nieuwpoort aan

Van 5 tot 9 augustus komt de Half Ton Classics klasse voor de vijfde keer terug naar de Koninklijke Yacht Club Nieuwpoort. De vijfdaagse is een onofficieel Europees kampioenschap. De zeilwedstrijden trekken deelnemers aan uit 7 tot 8 Europese landen, het event wordt jaarlijks in een andere zeilershotspot gehouden.
The post Half Ton Classics meert voor vijfde keer in

Lees meer »

Komende winter nieuwe beachrace in Knokke-Heist

Organisator BRO.GO Sports uit Jabbeke pakt tijdens de winter uit met een beachrace op het strand van Zeebrugge en De Haan. Er komt nu in de kerstperiode een derde dergelijke wedstrijd bij in Knokke-Heist, goed voor een criterium.
The post Komende winter nieuwe beachrace in Knokke-Heist appeared first on KW.be.

Lees meer »

IJverige stadsdichter van Torhout Marc Coulier (68) schrijft het ene gedicht na het andere: “Spelen met woorden is heerlijk”

Hij is zó graag stadsdichter, dat hij het tot in lengte van dagen zou willen blijven. Maar helaas voor Marc Coulier: begin januari eindigt zijn mandaat van twee jaar en wordt er een opvolger verkozen. “Ik heb me het voorbije anderhalf jaar enorm geamuseerd”, zegt hij. “Spelen met woorden is gewoonweg heerlijk.”
The post IJverige stadsdichter van Torhout Marc

Lees meer »