“Amper 120 à 215 euro per dag, als je een goede Tour rijdt”: waarom een prijzenpot van 2,5 miljoen euro een habbekrats blijkt

‘‘t Zijn zotten die werken’, zong Juliaan Rafaël Deckx – alias Juul Kabas – 45 jaar geleden. Anno 2024 gaat dat zeker op voor de Tour de France. Drie weken lang bloed, zweet en tranen (al dan niet van vreugde), maar… zie wat dat ocharme schuift.‘Ge wordt er nie rijk van. Ge wordt er zo muug van’. 

Meer krantenkoppen in België

Schip redt 196 mensen voor kust van Libië, maar krijgt aanleghaven toegewezen op 1.500 kilometer: “Zullen dagen onderweg zijn”

De Ocean Viking, het reddingsschip van de ngo SOS Méditerranée, heeft dinsdagochtend 196 mensen gered tijdens twee reddingsoperaties voor de kust van Libië. Onder hen bevinden zich negen niet-begeleide minderjarigen en één vrouw, aldus de ngo. “De meeste geredde personen zijn afkomstig uit Bangladesh, Pakistan, Egypte en Soedan”, klinkt het nog.

Lees meer »

Torhouts wereldfestival Kadans gaat weer internationaal

Kadans, het tweejaarlijkse wereldfestival voor dans en muziek, heeft van 10 tot en met 14 augustus plaats. Het hoofdevenement is voorzien op zondag 11 augustus in de grote tent nabij de Sint-Jozefskerk in Wijnendale. De toegangsprijs voor volwassenen bedraagt 12 euro, wat geenszins duur is.
The post Torhouts wereldfestival Kadans gaat weer internationaal appeared first on KW.be.

Lees meer »

Definitief doek over racismezaak Rousseau: geen beroep tegen onontvankelijke dagvaarding

In de zaak van de racistische uitspraken over de Romagemeenschap door Vooruit-voorzitter Conner Rouseau is geen beroep aangetekend tegen de uitspraak van de Dendermondse correctionele rechtbank. Die had de rechtstreekse dagvaarding van Rousseau door de Roma-vzw Kham onontvankelijk had verklaard. Daardoor is het doek definitief gevallen over de racismezaak, waarin Rousseau de maatregelen die hij opgelegd kreeg goed heeft nageleefd.

Lees meer »

“Ik wil vijand recht in de ogen kijken”: Otto-Jan Ham maakt programma om drie dochters te waarschuwen voor drugs

In zijn nieuwe programma ‘Drugs dus’ gaat Otto-Jan Ham (45), vader van drie jonge dochters, op zoek gaat naar de waarheid over legale en illegale roesmiddelen. Welke drugs zijn er? Wat is verslaving? En zijn echt álle drugs slecht? “Het is een kwestie van tijd voor mijn oogappels MDMA aangeboden krijgen, of toch minstens een haastig gerolde joint. En dus,

Lees meer »

Luk en Miriam wonen pal naast hun dochters: “Wij zien elkaar nog graag hé.” “Wablieft?” “Ik zal het niet herhalen. Ik zeg dat bijna nooit hardop”

Luk en Miriam zijn goed omringd. Links van hen woont hun ene dochter, waar vroeger de grootouders woonden, daar weer naast woont de andere dochter. Drie op een rij. Zo hebben ze ook altijd hun zes kleinkinderen in de buurt. En toch zijn ze geen onder-de-torenklevers. “We reisden de wereld rond, toen het nog kon.” Maar thuis, dat blijft toch

Lees meer »

Gezinsbond viert 100ste verjaardag met luxe smoefeltocht en zoektocht: “Een druk maar leuk feestjaar”

Dit jaar mag de Kanegemse afdeling van de Gezinsbond honderd kaarsjes uitblazen. Om dat feestjaar te vieren, pakt de afdeling op zondag 18 augustus uit met een luxe-editie van hun smoefeltocht, aangevuld met een zomerse gezinszoektocht en tal van andere activiteiten. Voorzitter Luc Vandenbroecke, die zich intussen 25 jaar voorzitter mag noemen, blikt alvast vooruit.
The post Gezinsbond viert

Lees meer »

Belofte Milan Kuypers (21) tankt vertrouwen na zege

Milan Kuypers uit Woumen is bezig aan zijn derde campagne bij de beloften. Vorige week stond hij op het hoogste schavotje in Westrozebeke en werd hij tiende op het BK.
The post Belofte Milan Kuypers (21) tankt vertrouwen na zege appeared first on KW.be.

Lees meer »

Randstad-oprichter en miljardair Frits Goldschmeding overleden

De Nederlandse miljardair en oprichter van uitzendconcern Randstad Frits Goldschmeding is op 90-jarige leeftijd overleden. Dat heeft Randstad maandag gemeld. Goldschmeding behoorde al jaren tot de rijkste Nederlanders. In de Quote 500 stond hij vorig jaar op de derde plek met een vermogen van 5,8 miljard euro.

Lees meer »

Goedele Wachters over haar toekomst als nieuwsanker: “Ik ga niet zoals Martine Tanghe door tot mijn pensioen”

Al 17 jaar zit VRT-journaalanker Goedele Wachters (49) in haar vertrouwde nieuwsstudio, maar voor twee weken ruilt ze die nu in voor de Sporza-studio. Ze loodst de kijker door de avondlijke live-actie van de Olympische Spelen. In ‘Story’ vertelt ze uitgebreid over deze ‘vakantiejob’, haar toekomst bij de nieuwsdienst en hoe ze omgaat met online haatberichten. “Ik besef dat niet

Lees meer »