Amper 12 dagen bezig, maar “Hongaars EU-voorzitterschap heeft nu al veel schade aangericht”

Nog geen twee weken is Hongarije voorzitter van de Europese Unie, en toch heeft het al veel schade aangericht. Dat zegt Duitsland na bezoekjes van Hongaars premier Viktor Orbán aan Poetin, China en Trump.

 

Meer krantenkoppen in België

Niels Destadsbader en Siska Schoeters verklappen hun grootste kanshebbers voor ‘Zomerhit’: “Als dat gebeurt, wint die sowieso”

Bij VRT1 barst vanavond de strijd om de ‘Zomerhit’ van 2024 écht los. Niels Destadsbader en Siska Schoeters tekenen ook dit jaar present om liveshows aan elkaar te praten. “Het is gek om te beseffen dat er dit jaar maar twee voorrondes zijn en dan al meteen finale”, vertelt Siska. “Maar VRT heeft beloofd, als alles goed gaat, volgend jaar

Lees meer »

20 doden en honderden vermist na scheepsramp in westen van Congo

In de Democratische Republiek Congo zijn 20 mensen om het leven gekomen na een scheepsramp op de Lukeni-rivier, in het westen van het land. Dat heeft een lokale functionaris laten weten tijdens een nieuwsconferentie. De autoriteiten verwachten dat het dodental verder zal oplopen, want honderden mensen zijn nog steeds vermist.

Lees meer »

Wie zijn die mensen op festivals die altijd aan het hoofdpodium wachten en hoe doen ze dat met toiletbezoekjes?

Wie al ooit een festival deed, heeft ze sowieso zien staan: de mensen vooraan de hekken van het hoofdpodium. Zodra de festivalterreinen opengaan, begeven ze zich, lopen ze soms zelfs, naar het hoofdpodium om daar te wachten… tot wanneer de headliner van die festivaldag opdaagt, vele uren later. Ook op Pukkelpop vonden we enkele van die mainstage wachters. Gelukkig is

Lees meer »

Nieuwe gevangenis van Haren “overhaast” geopend, stelt toezichtsraad: “Personeel zegt zelf dat het onvoldoende is opgeleid”

Personeelsleden van het gevangeniscomplex van Haren zeggen dat ze niet genoeg opgeleid zijn. Dat staat te lezen in het jaarrapport van 2023 van de toezichtsraad. Volgens het rapport zegt het personeel dat de opening van de gevangenis overhaast was en dat toenmalig Justitie-minister Vincent Van Quickenborne (Open VLD) “op de opening had aangedrongen”.

Lees meer »

Rusland claimt grote Oekraïense drone-aanval op onder meer Moskou te hebben neergeslagen

Russische luchtverdedigingseenheden hebben vannacht 45 Oekraïense drones vernietigd, klinkt het bij het Russische ministerie van Defensie. Het Oekraïense leger heeft geen informatie gegeven. Die drones waren volgens de Russen gericht op Moskou en verschillende andere regio’s. "Dit is een van de grootste pogingen om Moskou aan te vallen met behulp van drones ooit", zegt de burgemeester van de Russische hoofdstad.

Lees meer »

Expo ‘Het geheugen als gebouw’ in Brugse Poortersloge lokte 8000 bezoekers

Publiekscijfers over de Triënnale Brugge, die op 1 september afloopt, zijn er nog niet. Maar de afgesloten expo ‘Het geheugen als gebouw’ in de Poortersloge lokte 8.054 bezoekers. Barbara De Coninck schreef voor elk van de zes deelnemende Brugse kunstenaars een essay dat samen met een inleidende tekst van curator Jan Verhaeghe gebundeld werd in een beeldenrijke publicatie.
The

Lees meer »

#iedereenwestvlaming

Wout Van Aert liet al mooie dingen zien na zijn val eerder dit jaar. Maar in de Vuelta mocht hij eindelijk nog eens het zegegebaar maken!
The post #iedereenwestvlaming appeared first on KW.be.

Lees meer »