“Al de tiende maand op rij”: nu al meer regen dan normaal in juli

We zijn nog niet halfweg de maand, maar nu al is er meer regen gevallen dan normaal in de hele maand juli, meldt weerman David Dehenauw vrijdag.

 

Meer krantenkoppen in België

Luk en Miriam wonen pal naast hun dochters: “Wij zien elkaar nog graag hé.” “Wablieft?” “Ik zal het niet herhalen. Ik zeg dat bijna nooit hardop”

Luk en Miriam zijn goed omringd. Links van hen woont hun ene dochter, waar vroeger de grootouders woonden, daar weer naast woont de andere dochter. Drie op een rij. Zo hebben ze ook altijd hun zes kleinkinderen in de buurt. En toch zijn ze geen onder-de-torenklevers. “We reisden de wereld rond, toen het nog kon.” Maar thuis, dat blijft toch

Lees meer »

LIVE MIDDEN-OOSTEN. “Hamas-leider Haniyeh gedood door bom die maanden geleden in woning was verstopt” – “Iran en bondgenoten bespreken vergelding”

Het Israëlische leger bevestigt de dood van Mohammed Deif (58), commandant van de militaire vleugel van Hamas. Deif werd vorige maand gedood tijdens een Israëlische luchtaanval in het zuiden van de Gazastrook. Eerder had de Iraanse hoogste leider Ali Khamenei het bevel gegeven om Israël rechtstreeks aan te vallen, volgens de ‘New York Times’. Brussels Airlines schrapt alle vluchten naar

Lees meer »

Dodelijke raketaanval vanuit Libanon zet gemoederen (en raketten) op scherp: “Israëlisch grondoffensief is mogelijk, maar wat zou het einddoel zijn?”

Israël en de militie Hezbollah in Libanon bestoken elkaar al maandenlang, maar door de dodelijke aanval op de bezette Golanhoogte waarbij gisteren 12 Israëlische jongeren het leven lieten, neemt de vrees voor een rechtstreeks conflict opnieuw toe. VRT-journalist en Midden-Oostenkenner Jens Franssen denkt niet dat Israël meteen een tweede oorlogsfront zal openen. "De tol zou groot zijn, de winst waarschijnlijk

Lees meer »

Kartellijst Trots op Oostende neemt ferme bocht in dossier Thermae Palace Hotel: “Geen appartementsgebouw op de parking”

De kartellijst Trots op Oostende heeft zich uitgesproken tegen appartementsbouw op de parking van het Thermae Palace Hotel. “Het gat van 30 miljoen moet dichtgereden worden door Vlaanderen”, zeggen Open VLD, Groen en CD&V. “Dat kan perfect binnen de bestaande overeenkomst”, zegt ook coalitiepartner Björn Anseeuw (N-VA). Actiegroep Dement is niet overtuigd: “Een verkiezingsstunt”, klinkt het.
The post Kartellijst

Lees meer »

“Mooie reclame voor de streek”: ’t Oud Gemeentehuis uit Poelkapelle vanaf 5 augustus in ‘Met Vier in Bed’op VTM

Stijn Vercruysse (42) en Nele Tryssessone (40) zijn vanaf volgende week te zien in het VTM-programma ‘Met Vier in Bed’. Het koppel baat al 13 jaar hotel ‘t Oud Gemeentehuis op het Guynemerplein in Poelkapelle uit. Hun accommodatie komt in de laatste aflevering van de week aan bod, op donderdag 8 augustus.
The post “Mooie reclame voor de streek”:

Lees meer »

Kun je je dromen sturen (en waarom zou je dat doen)?

Dromen doen we allemaal en soms onthouden we ze ook eventjes als we wakker zijn? Waarom we dromen en of ze iets te betekenen hebben, is al langer een raadsel. Maar je kunt ook lucide dromen hebben, dromen waar je iets aan hebt en die je kunt sturen. Of is dat, zoals de meeste dromen, niet helemaal waar?

Lees meer »

“Er zijn geen woorden voor de ontreddering”: drie meisjes die omkwamen bij mesaanval tijdens Taylor Swift-dansles krijgen gezicht

De politie van Merseyside heeft de namen vrijgegeven van de drie slachtoffertjes die gisteren omkwamen bij een mesaanval in een dansschool in het Engelse Southport. Het gaat om Bebe King (6), Elsie Dot Stancombe (7) en Alice Dasilva Aguiar (9). Bebe en Elsie overleden gisteren aan hun verwondingen, Alice vanmorgen. Volgens een tante van Alice zijn haar ouders “ontroostbaar”.

Lees meer »

Marijke Pinoy speelt met moeder, kinderen en kleinkinderen op Theater Aan Zee: “Het voelt alsof we samen een berg beklommen”

Een van de verrassingen op Theater Aan Zee (TAZ) dit jaar, is de gelaagde – en al weken uitverkochte – voorstelling Foreverandevergem die Marijke Pinoy, afkomstig uit Menen, maakte met haar moeder, kinderen en kleinkinderen. Vier generaties samen op de planken. “Confronterend en helend tegelijk”, aldus de 65-jarige actrice.
The post Marijke Pinoy speelt met moeder, kinderen en kleinkinderen

Lees meer »