“Al de tiende maand op rij”: nu al meer regen dan normaal in juli

We zijn nog niet halfweg de maand, maar nu al is er meer regen gevallen dan normaal in de hele maand juli, meldt weerman David Dehenauw vrijdag.

 

Meer krantenkoppen in België

Gistelse brandweer brengt nieuwe patches uit

Verzamelaars opgelet! Het Gistelse brandweerkorps brengt een nieuwe patch uit naar aanleiding van de opendeurdagen op zaterdag 24 en zondag 25 augustus. Een exemplaar kost 8 euro en dat bedrag gaat naar de werking van de vzw Vriendenkring Brandweer Gistel.
The post Gistelse brandweer brengt nieuwe patches uit appeared first on KW.be.

Lees meer »

Jubileumeditie schaaktornooi Brugse Meesters is succes: “313 deelnemers uit de hele wereld”

Het schaaktornooi De Brugse Meesters wordt georganiseerd door de Koninklijke Brugse Schaakkring (KBSK) en was dit jaar aan de tiende editie toe, zij het op een nieuwe locatie: het Sint-Lodewijkscollege in Sint-Andries. Volgend jaar heeft het tornooi daar opnieuw plaats, van 9 tot en met 15 augustus 2025.
The post Jubileumeditie schaaktornooi Brugse Meesters is succes: “313 deelnemers uit

Lees meer »

“Wil ons aanbod verruimen en kenbaarder maken voor de mensen”: Sonja Verriest (40) is eerste vrouwelijke directeur van Okra

De nieuwe directeur van Okra komt uit Machelen en heet Sonja Vertriest (40). Sonja werkte haar hele carrière al in de zorgsector maar wil vooral haar engagement uit het Machelse verenigingsleven inzetten om de werking van Okra in goede banen te leiden. “Daar heb ik geleerd wat je met vrijwilligers op de been kan zetten.”
The post “Wil ons

Lees meer »

Mama wil dochter naar school voeren, maar vertrekt… zonder haar

Een vrouw uit het Chinese Jinhua is haar dochter vergeten toen ze… haar dochter naar school wilde voeren. De moeder dacht ten onrechte dat het meisje al in de wagen was gestapt en vertrok uit de ondergrondse parking. De dochter probeerde haar mama nog terug te roepen, maar had al snel door dat dat verloren moeite was. Uiteindelijk kreeg de

Lees meer »

Legertop Oekraïne meldt Russische luchtaanval op Kiev

De Oekraïense legertop meldt opnieuw Russische luchtaanvallen op hoofdstad Kiev en elders in het land. De toestand rond de kerncentrale bij de Oekraïense stad Zaporizja is aan het verslechteren. Dat laat Rafael Grossi, de algemeen directeur van het Internationaal Atoomenergieagentschap, weten. Volg alle ontwikkelingen rond de oorlog in Oekraïne in deze liveblog.

Lees meer »

Naasten van Matthew Perry emotioneel na arrestaties : “Jammer dat hij door zo’n mensen omringd was”

“Hij had veel vrienden die hem oprecht graag zagen.” Enkele goede vrienden van Matthew Perry hebben het moeilijk nadat er vijf mensen gearresteerd werden in het onderzoek naar zijn dood. Zo zou de ‘Friends’-acteur ketamine ter waarde van minstens 50.000 euro gekocht hebben. “Zijn omgeving reageerde erg emotioneel op het nieuws”, aldus een bron in het Amerikaanse ‘People’.

Lees meer »

IN BEELD. Royal Blood sluit Pukkelpop af: goede intenties, maar hoofdpodium bleek té groot

Helaas, pindakaas. Vanwege aanhoudende gezondheidsproblemen van frontman Josh Homme kwam Queens of the Stone Age niet naar Pukkelpop zondagavond. De organisatie zocht – én vond – met Royal Blood een vervanger, maar daarmee was ook alles gezegd. Als de Amerikanen van QOTSA mokerslagen zouden uitdelen, hield Royal Blood het op b*tch slaps. Verdienstelijk, maar voor een band met slechts een

Lees meer »