‘Afleveringen genoeg om een hele reis mee te vullen’: dit zijn uw favoriete podcasts van de zomer

Lees het volledige artikel op de website van De Morgen.

Meer krantenkoppen in België

Extreme hitte eist jaarlijks ruim 175.000 levens in Europa

Jaarlijks sterven in Europa, een van de snelst opwarmende regio’s van de wereld, ruim 175.000 mensen aan de gevolgen van extreme hitte. Dat meldt de Europese afdeling van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO). "Hittestress is de belangrijkste oorzaak van klimaatgerelateerde sterfte in Europa", schrijft de directeur van WHO Europa.

Lees meer »

Bosbrand uitgebroken in centrum Rome, vlak bij publieke omroep RAI

Op een begroeide heuvel in het noordelijk deel van centraal Rome is volgens het Italiaanse persbureau ANSA een bosbrand uitgebroken. De brand op de heuvel, Monte Mario, is vlak bij onder meer het productiehoofdkwartier van de publieke omroep RAI, een serie gerechtsgebouwen en een kazerne van de ‘carabinieri’.

Lees meer »

Griekse prins Michaël (85) overleden

Prins Michaël van Griekenland en Denemarken is zondag overleden. Dat melden Griekse media. Hij overleed in een ziekenhuis in de Griekse hoofdstad Athene. De prins, die schrijver en historicus was, werd 85 jaar oud.

Lees meer »

KIJK. DJ Khaled toont vriezer met maar liefst 45 ijssoorten, maar krijgt meteen kritiek: “Wat een vreselijk gedrag”

DJ Khaled heeft op Instagram een video gedeeld waarin hij een inkijk geeft in zijn keuken. Meer bepaald in zijn diepvries, die meteen veel aandacht trekt. Er valt dan ook een gigantisch assortiment aan ijssoorten te bewonderen. Van potten ijs tot ijssandwiches en ijshoorntjes, in totaal zijn er maar liefst 45 verschillende soorten. Al krijgt de producer ook heel wat

Lees meer »

‘ACTIE!’ en ‘Het Plan B’ in De Panne bundelden de krachten en trekken naar de kiezer met ‘Het ActiePlan’

Eerder dit jaar lanceerden de partijen ACTIE en Het Plan B in De Panne de eenheidslijst ‘Het ActiePlan’ om zich met gebundelde krachten in de verkiezingsstrijd te gooien op 13 oktober. Vandaag stelt eerste schepen Wim Janssens, die ook kandidaat-burgemeester is, het voltallige team voor.
The post ‘ACTIE!’ en ‘Het Plan B’ in De Panne bundelden de krachten en

Lees meer »

Tienduizenden TGV-reizigers gestrand na stormschade in Frankrijk

In Frankrijk ondervinden 80.000 treinreizigers hinder van annuleringen en vertragingen op het spoor omdat lokaal stormweer schade heeft aangericht op het TGV-traject tussen Parijs en Lyon. In Parijs vinden op dit moment de Olympische Spelen plaats. Vorige week vrijdag, op de dag van de openingsceremonie, was het Franse TGV-netwerk het doelwit van grootschalige sabotage.

Lees meer »

Gilles Van Bouwel wordt presentator van 60ste verkiezing Tineke van Heule

De organisatie van de Tinekesfeesten heeft aangekondigd dat Gilles Van Bouwel, schermgezicht en in het verleden nog De Mol in het gelijknamige tv-programma, de nieuwe presentator van de Tinekesfeesten in Heule wordt. Van Bouwel neemt de fakkel over van Erik Burke, die het eerder 25 jaar deed.
The post Gilles Van Bouwel wordt presentator van 60ste verkiezing Tineke van

Lees meer »