Actiegroep vecht vergunning van camping van Tomorrowland aan: “Organisatie vergat aantal aanvragen in te dienen”

De actiegroep Leefmilieu Rupelstreek heeft beroep aangetekend tegen de vergunning van Dreamville, de camping van Tomorrowland. Over een week komen daar 40.000 festivalgangers aan. Maar het zou dus kunnen dat de voorbereidingen op de camping zullen moeten worden stopgezet, en dat de camping niet volledig gebruikt kan worden. Volgens de actiegroep heeft het dancefestival enkele milieuregels overtreden.

 

Meer krantenkoppen in België

LIVESTREAM. Wanneer plaatst gretige Evenepoel nieuwe versnelling? Kijk als HLN-abonnee naar de Ronde van Groot-Brittannië!

Na zijn dubbele olympische triomf in Parijs is Remco Evenepoel (24) aan het laatste deel van zijn seizoen begonnen. Zijn hoofddoel is het WK in Zürich, maar eerst rijdt Evenepoel mee in de Ronde van Groot-Brittannië (3-8 september). Bij HLN zit u als abonnee op de eerste rij om de rittenkoers op deze pagina live te volgen, met deskundig commentaar

Lees meer »

Sabine Van Eynde bouwt kunstgalerie om tot art studio: “Ik richt me voortaan volledig op mijn eigen kunstwerken”

Glaskunstenares Sabine Van Eynde uit Koekelare kiest voor een nieuw concept. Ze doopt haar kunstgalerie om tot Art Studio. Sabine toont er eigen werk en organiseert ook workshops. “Vrienden hadden mij er al meermaals op gewezen dat ik mijn eigen werken nooit in de kijker zet.”
The post Sabine Van Eynde bouwt kunstgalerie om tot art studio: “Ik richt

Lees meer »

Defensie zet in op zij-instromers. “Een volledige hervorming van het statuut van militairen is noodzakelijk”

Steeds meer Belgen vinden de weg naar Defensie. Dit jaar klopt de organisatie af op een recordaantal kandidaat-militairen. Nu al schreven 9.800 mensen zich in om deel te nemen aan de selectieprocedure. “Tegen het einde van het jaar verwachten we 11.000 inschrijvingen”, vertelt driesterrengeneraal en personeelsbaas van Defensie Thierry Esser. Hij pleit voor een hervorming van het statuut van militairen

Lees meer »

Spandoeken van magazine ‘De Zeeparel’ worden strandtassen

Wie wel eens stilstond voor de slagbomen aan het station van Koksijde, merkte daar ongetwijfeld al de spandoeken op waarmee Drukkerij Pattyn telkens de nieuwe edities van hun eigen magazines aankondigt. Die krijgen nu een tweede leven als grote strandtassen. “Echte hebbedingen”, stelt Manou Pattyn tevreden vast.
The post Spandoeken van magazine ‘De Zeeparel’ worden strandtassen appeared first on

Lees meer »

Dries Vanhegen stelt ‘Ensor is zot’ voor in café De Zwaan: “Grove klodders, maar toch verfijnd”

Dries Vanhegen (57), die zijn jeugd doorbracht in de Mokker, stelde onlangs in café De Zwaan zijn nieuwste voorstelling ‘Ensor is zot’ voor. Het dorp waar de kiem voor zijn acteercarrière werd gelegd, blijft belangrijk voor hem.
The post Dries Vanhegen stelt ‘Ensor is zot’ voor in café De Zwaan: “Grove klodders, maar toch verfijnd” appeared first on KW.be.

Lees meer »

KIJK. Snelheidsduivel knalt met andermans Porsche op BMW in zone 30 in Zemst: bestuurder vlucht te voet en laat drie gewonden achter

In de Armstraat in Zemst zijn in de nacht van zaterdag op zondag drie gewonden gevallen bij een verkeersongeval. Een Porsche Cayenne knalde er op een BMW. De bestuurder van de Porsche negeerde daarbij de voorrang van rechts. Hij vluchtte vervolgens te voet weg. Opvallend: volgens twee passagiers leerden ze de bestuurder kennen op het festival Voodoo Village.

Lees meer »

Grondwaterpeil blijft hoger dan normaal

Na de zware regenval in de eerste helft van augustus, registreert de Vlaamse Milieumaatschappij in meer dan 9 op de 10 meetplaatsen normale, hoge tot zelfs zeer hoge grondwaterstanden voor de tijd van het jaar. Het grondwaterpeil blijft algemeen veel hoger dan normaal, maar wel wat minder uitzonderlijk dan de voorbije maanden. De 14-daagse gemiddelde debieten bleven wel gelijk of

Lees meer »

“Hij is geen type waar ik op zou vallen”: emotionele Karlien niet meteen overdonderd door echtgenoot in ‘Blind getrouwd’

De eerste twee ‘Blind getrouwd’-koppels zijn een feit. Bij Simen en Larissa zorgde het huwelijk voor fonkelende oogjes, Thomas zorgde niet meteen voor een overdonderende eerste indruk bij de nog net niet hyperventilerende Karlien. Over een hoge gunfactor, gebrek aan pit en een streepje bloot. “Is’t een boereke? Die zitten er meestal wel goed in.”

Lees meer »