Actiegroep vecht vergunning van camping Tomorrowland aan, Demir: “Ze hebben tot laatste dag gewacht om het festival te kelderen”

De actiegroep Leefmilieu Rupelstreek heeft beroep aangetekend tegen de vergunning van Dreamville, de camping van Tomorrowland. Over een week komen daar 40.000 festivalgangers aan. Maar het zou dus kunnen dat de voorbereidingen op de camping zullen moeten worden stopgezet, en dat de camping niet volledig gebruikt kan worden. “De indieners van dit beroep hebben gewacht tot de laatste dag met duidelijk oog op het kelderen van het festival”, klinkt het in een mededeling van bevoegd minister Zuhal Demir.

 

Meer krantenkoppen in België

“Dé place to be voor Belgische fans tijdens de Spelen in Parijs”, maar hoe gaat het er écht aan toe in het Belgium House? Onze reporter zocht het uit

Toen Remco Evenepoel gisteravond ‘Waar is dat feestje?’ schreeuwde, antwoordden enkele honderden mensen luidkeels. Maar wie zijn de mensen in het Belgium House? Hoeveel kost een ticket om er binnen te geraken, en wat krijg je in ruil voor je centen? Onze reporter zocht het ter plekke uit. “6 euro voor een half gevulde plastic beker bier, zonder één olympiër

Lees meer »

Verdachte (51) van moord op huisbaas (74) blijft maand langer in de cel: “Hij is zich bewust van de ravage die hij heeft aangericht”

De 51-jarige Charles J. blijft nog minstens een maand langer in de cel op verdenking van de moord op zijn huisbaas Erik V. en brandstichting bij zijn ex. Dat besliste de raadkamer van Kortrijk vrijdag. “Mijn cliënt is zich bewust van de ravage die hij heeft aangericht en beseft dat hij nog lang tussen vier muren zal zitten”, zegt advocaat

Lees meer »

Eerste Belgische wielertitel voor Beernemse Kinderkrak Floris

Stoute voorspelling: Floris Overmeire (13) gaat grossieren in titels. Nadat hij vorig jaar in november in het Oost-Vlaamse Michelbeke Vlaams kampioen veldrijden werd, veroverde hij op de nationale feestdag in Beringen de Belgische driekleur mountainbiken.
The post Eerste Belgische wielertitel voor Beernemse Kinderkrak Floris appeared first on KW.be.

Lees meer »

In Thailand geeft boksen kans op slagen

In Thailand doet boksen de harten van het volk sneller slaan. De sport opent er deuren richting Olympische Spelen of een beter leven. Een voltreffer in een land met een van de grootste inkomstenverschillen ter wereld.

Lees meer »