Aantal ongevallen met vluchtmisdrijf neemt toe, steeds meer daders gevat

Het aantal vluchtmisdrijven is de afgelopen 10 jaar met 9 procent toegenomen. Elke week gebeuren er zo’n 100 ongevallen met vluchtmisdrijf. Dat wil zeggen dat bij 1 op de 8 letselongevallen – waarbij kwetsbare weggebruiker het vaakst slachtoffer zijn – de dader de vlucht neemt. Wel worden die daders steeds vaker gevat. Dat blijkt uit cijfers van Vias. 

Meer krantenkoppen in België

Spilhoeve krijgt label West-Vlaams streekproducent

Enkele weken na de opening van de hoevewinkel van Tinne Gyselinck (33) en Jonas Maes (35) uit Beselare kregen ze de titel van West-Vlaams streekproducent.
The post Spilhoeve krijgt label West-Vlaams streekproducent appeared first on KW.be.

Lees meer »

Israël valt Hamas en Hezbollah aan, Iran zweert wraak

Escaleert het conflict in het Midden-Oosten tot een regionale oorlog? Die vrees groeit nu Israël zowel de politieke leider van Hamas als, naar alle waarschijnlijkheid, ook de nummer twee van Hezbollah gedood heeft. Iran zweert alvast wraak en de internationale gemeenschap maakt zich grote zorgen.

Lees meer »

3.000 toeschouwers voor de jaarlijkse Boetprocessie in Veurne

Het mooie weer heeft veel volk naar Veurne gelokt voor de jaarlijkse Boetprocessie. De organisatoren schatten dat er 3.000 toeschouwers waren. In de Boetprocessie beeldden 850 mensen het lijdensverhaal van Jezus Christus uit en ook enkele taferelen uit de Bijbel. In navolging van Christus droegen 70 anonieme boetelingen met een kap over hun gezicht een zwaar houten kruis op hun

Lees meer »

Fietsers verkennen landbouwbedrijven van Rekkem en Lauwe

Op zondag 25 augustus kunnen fietsers, voor de 16de keer ondertussen, op verkenning trekken langs de landbouwbedrijven van Rekkem en Lauwe. Het evenement, een organisatie van verschillende verenigingen, is al jaar en dag een succesverhaal. “En afsluiten doen we met een heerlijk stukje beenhesp.”
The post Fietsers verkennen landbouwbedrijven van Rekkem en Lauwe appeared first on KW.be.

Lees meer »

Een half jaar geleden schoven ze hun twijfels opzij: Karl Vannieuwkerke (53) vindt de liefde bij Tine Maertens (31)

Karl Vannieuwkerke (53) heeft z’n hart verloren aan Tine Maertens, een 31-jarig cd&v-gemeenteraadslid in Koekelare. Dat schrijft ‘Dag Allemaal’. Het nieuws komt enkele weken nadat bekend raakte dat Karl gebroken heeft met Caroline Vereenooghe (38), mama van z’n twee jongste zoontjes. Wie is Maertens, hoe leerden zij elkaar kennen en hoe lang zijn ze al samen?

Lees meer »

Geen gewonden bij schietincident in Strombeek-Bever

Een nog onbekende persoon vuurde afgelopen week, in de nacht van donderdag op vrijdag, op 2 woningen aan de Romeinsesteenweg in Strombeek-Bever (Grimbergen). Daarbij vielen geen gewonden. Het nieuws raakte pas nu bekend en wordt bevestigd door het parket van Halle-Vilvoorde.

Lees meer »

Gemeente organiseert bedankingsevenement voor jeugdwerkers

Bij de start van de zomervakantie nodigde de gemeente alle leiders van de plaatselijke jeugdverenigingen, de jongeren van het jeugdhuis en de monitoren van de speelpleinwerking uit op een bedankingsmoment. De vrijwilligers werden er getrakteerd op een aperitief en een lekkere maaltijd. Daarna zorgde comedian-beatboxer Kjen Descheemaecker voor extra animatie. Een zestigtal enthousiaste jongeren tekende
The post Gemeente organiseert

Lees meer »

Red Lions plaatsen zich tegen Australië met derde zege op rij voor kwartfinales

De Red Lions (FIH-4) hebben zich dinsdag geplaatst voor de kwartfinales van het olympisch hockeytoernooi op de Spelen in Parijs. De Belgische hockeymannen, de titelverdedigers, wonnen in het Stade Yves-du-Manoir in Colombes ook hun derde groepswedstrijd tegen Australië (FIH-3) met 2-6.
The post Red Lions plaatsen zich tegen Australië met derde zege op rij voor kwartfinales appeared first on

Lees meer »

Serenity wil aula bouwen in Vredestraat in Wervik

Begrafenisonderneming Serenity uit Wervik heeft plannen om een aula uit te baten. Zaakvoerder Emmanuel Dekimpe had daarover in het stadhuis een voorbespreking met het schepencollege. Het is de bedoeling dat de bestaande vestiging in de Vredestraat verbouwd en uitgebreid wordt met een aula met voldoende zitplaatsen.
The post Serenity wil aula bouwen in Vredestraat in Wervik appeared first on

Lees meer »

Prinsessen zijn ook maar tieners: Alexia krijgt strenge blik van mama Máxima omdat ze met kauwgum speelt

De Nederlandse prinses Alexia (19) lijkt zich wat te vervelen tijdens het supporters voor haar Olympische landgenoten. Tijdens de finale van de 100 meter schoolslag voor mannen in Parijs speelt ze ongegeneerd met haar kauwgom. Op foto’s is te zien hoe de tweede dochter van koning Willem-Alexander (57) en koningin Máxima (53) een vermanende blik krijgt toegeworpen door haar moeder.

Lees meer »