Aantal ongevallen met vluchtmisdrijf neemt toe, maar wel steeds meer daders gevat

Bij zowat een op de acht ongevallen waarbij iemand gewond raakte of een dode viel, is er vorig jaar sprake geweest van vluchtmisdrijf. In een periode van tien jaar tijd is het aantal letselongevallen met vluchtmisdrijf met 9 procent gestegen in België, meldt verkeersinstituut Vias donderdag.

 

Meer krantenkoppen in België

Oumi en Evenepoel poseren met de twee gouden medailles, ouders door dolle heen: “Misschien zien we deze avond ons bed niet”

Twee olympische titels in één week. Na zijn goud in de wegrit liet Remco Evenepoel (24) zijn emoties de vrije loop. Vrouw Oumi Rayane vierde mee. “Gelukkig had Oumi mijn andere gouden medaille meegenomen”, aldus Evenepoel. Dat leverde unieke foto’s op. Ook ouders Patrick en Agna waren door het dolle heen. “Misschien hebben we ons hotel geboekt voor niets, maar

Lees meer »

Handdruk en foto met paus afgeblazen, maar 12 Zonhovense misdienaars genieten toch van eucharistieviering in Vaticaanstad

Als enige Belgen hebben 12 misdienaars uit Zonhoven een eucharistieviering bijgewoond die werd voorgegaan door de paus. De viering op het Sint-Pietersplein vormde het hoogtepunt van de pelgrimstocht voor misdienaars. Er werden meer dan 50.000 aanwezigen verwacht. Lange tijd leek het Limburgs gezelschap uitgekozen om met de paus op de foto te gaan, maar die afspraak viel in het water.

Lees meer »

Bekende radiostem van ene op andere dag dakloos na verzekeringsgeschil: “Ik woon nu noodgedwongen in een camper”

“Ik vraag me af hoe mijn leven er zonder die ramp uitgezien zou hebben”, zegt Els De Craecker (48). Misschien had de radiostem, bekend van JOE en Nostalgie, dan wél een gezin gesticht? Na graafwerken op het aanpalende terrein verzakte haar huis. Het 14 jaar aanslepende verzekeringsdossier deed de dakloze Els in een zware depressie belanden. Sinds twee jaar noemt

Lees meer »

“Ik moet nu zien dat mijn schoenen gepoetst zijn”: Goedele Wachters (49) geniet van vakantiejob als Sporza-anker

“Ik mag als sportanker schaamteloos meeleven.” Journaalanker Goedele Wachters (49) geniet van haar ‘vakantiejob’ tijdens de Olympische Spelen. Het ideale tegengif voor het zware nieuws dat ze doorgaans moet brengen. Heeft Goedele de smaak te pakken en kiest ze na deze zomer voor Sporza? En wat vindt ze van alle commentaar op haar outfits? “Een doordeweekse jeans is nu uitgesloten.”

Lees meer »

Ondergelopen restaurant De Karper moet klanten na aperitief naar huis sturen door noodweer: “Dankzij ons terras kunnen we zaterdagavond toch openen”

In restaurant De Karper in de Zultse deelgemeente Machelen zorgde de overvloedige regen vrijdagavond voor problemen. Het water van een aantal hoger gelegen straten liep rechtstreeks het restaurant binnen, waardoor de klanten na het aperitief al naar huis moesten. “In enkele seconden stond het water 15 centimeter hoog”, vertelt zaakvoerder Sven Stock.

Lees meer »

3.000 toeschouwers voor de jaarlijkse Boetprocessie in Veurne

Het mooie weer heeft veel volk naar Veurne gelokt voor de jaarlijkse Boetprocessie. De organisatoren schatten dat er 3.000 toeschouwers waren. In de Boetprocessie beeldden 850 mensen het lijdensverhaal van Jezus Christus uit en ook enkele taferelen uit de Bijbel. In navolging van Christus droegen 70 anonieme boetelingen met een kap over hun gezicht een zwaar houten kruis op hun

Lees meer »