Aantal gedwongen opnames van kinderen en jongeren in Vlaanderen in 4 jaar tijd verdubbeld

Het aantal kinderen en jongeren dat in Vlaanderen gedwongen opgenomen is in een psychiatrisch ziekenhuis is in 4 jaar tijd verdubbeld. Waar het in 2019 over 101 minderjarigen ging, waren er in 2023 al 229 gedwongen opnames. Een bijzonder onrustwekkende stijging, volgens Zorgnet-Icuro. Bij volwassenen is het aantal gedwongen opnames de afgelopen 2 jaar wel gestabiliseerd. 

Meer krantenkoppen in België

“Veel mensen hebben hun werk niet gedaan zoals het hoort”: twintig jaar geleden zorgde nalatigheid voor verschrikkelijke ramp in Henegouwen

Een enorme gasexplosie, gevolgd door een steekvlam van wel honderd meter hoog. Die maakte, vandaag exact twintig jaar geleden, 24 dodelijke slachtoffers en ruim 130 gewonden in het Henegouwse plaatsje Gellingen. De ramp en dus ook de vreselijke brandwonden die de slachtoffers opliepen, hadden voorkomen kunnen worden als iedereen zijn werk had gedaan, zo concludeerde een onderzoeksrapport nadien.

Lees meer »

LIVE MIDDEN-OOSTEN. Australië roept burgers op Libanon om oorlogsdreiging- “Iraanse hoogste leider geeft bevel om Israël rechtstreeks aan te vallen”

De Iraanse hoogste leider Ali Khamenei heeft het bevel gegeven om Israël rechtstreeks aan te vallen. Dat meldt de ‘New York Times’ op basis van drie anonieme bronnen. De ayatollah gaf de opdracht naar verluidt tijdens een spoedvergadering, kort nadat bekend raakte dat Hamas-leider Ismail Haniyeh om het leven gekomen was. Hoe krachtig die vergeldingsactie moet worden, is niet duidelijk.Volg

Lees meer »

Ook tweede boksster met te veel testosteron is dicht bij medaille na vlotte zege: genderdiscussie blijft actueel

Na de erg controversiële bokskamp bij de weltergewichten tussen Carini en Khelif, de boksster met hoog testosterongehalte, waren alle ogen vandaag in de Arena Paris Nord Stade Roland Garros gericht op de Taiwanese Lin Yu Ting (28), de andere boksster die door boksbond IBA na een geslachtstest op het WK van vorig jaar geweerd werd maar wel welkom is op

Lees meer »

Laura Lynn & Dean brengen duet ‘Van Bij Het Begin’ uit én halen daarmee drie keren ‘Tien om te Zien’

Laura Lynn stond de voorbije twee weken maar liefst drie keer op het podium tijdens de opnames van het legendarische televisieprogramma ‘Tien Om Te Zien’. En ze stond er niet alleen, want voor haar nieuwe single ‘Van Bij Het Begin’ werkt ze samen met Dean Delannoit. Het publiek van ’Tien Om Te Zien’ mocht het nummer al drie keer luidkeels

Lees meer »

Nessim Ben Driss (46), uitbater Marahba, wordt waarnemend burgemeester van Moorslede: “Een eer om het te mogen doen”

Omdat Ward Vergote (Visie) als burgemeester vanaf begin augustus wordt geschorst voor vijf maanden, is schepen en partijgenoot Nessim Ben Driss vanaf donderdag 1 augustus waarnemend burgemeester van Moorslede. Voor een periode van vier maanden. Begin december volgt de installatie van de nieuwe gemeenteraad. “Het is een eer om het te mogen doen”, zegt Nessim. “Ik ga proberen goed te

Lees meer »

De Babymoord. Moeder steekt babylijkje in vuilniszak, maar zegt zelfs zwangerschap niet te herinneren: “Pathologische leugenaar”

Op 30 maart 2005 doet een vuilnisman een gruwelijke ontdekking in Maldegem: een babylijkje tussen het vuilnis. DNA-onderzoek wijst naar de vrouw die het kind baarde. Maar die beweert niets van een zwangerschap te weten, laat staan van een bevalling. “Zij heeft dat kind gedood en op sluwe wijze doen verdwijnen”, zegt de psychiater. De HLN-podcast ‘De Kroongetuigen’ reconstrueert de

Lees meer »

Politie geeft namen vrij van drie meisjes die omkwamen bij mesaanval tijdens Taylor Swift-dansles: ouders Alice Aguiar (9) “ontroostbaar”

De politie van Merseyside heeft de namen vrijgegeven van de drie slachtoffertjes die gisteren omkwamen bij een mesaanval in een dansschool in het Engelse Southport. Het gaat om Bebe King (6), Elsie Dot Stancombe (7) en Alice Aguiar (9). Die laatste overleed vanmorgen aan haar verwondingen. Volgens een tante van Alice zijn haar ouders “ontroostbaar”.

Lees meer »

Unicef: hongersnood in Noord-Darfoer wereldwijd eerste in 7 jaar

Na meer dan vijftien maanden oorlog in Soedan heeft een catastrofale combinatie van conflict, ontheemding en beperkte humanitaire toegang geleid tot hongersnood in kamp Zamzam in de regio Noord-Darfoer. Dat meldt Philippe Henon, woordvoerder van Unicef België. Het vluchtelingenkamp is thuis voor meer dan 400.000 Soedanese ontheemden.

Lees meer »

Dadizeelsestraat in Moorslede lokt pak volk met straatfeest

Buurtbewoners van de Dadizeelsestraat in Moorslede genoten voor de vierde keer van het jaarlijkse straatfeest. Zo’n honderdvijftig bewoners kwamen samen in een afgesloten gedeelte van de straat. Ze genoten er van een drankje of een braadworst. Een accordeonist kwam langs om enkele deuntjes te spelen. De organisatoren van het straatfeest kijken nu al uit naar
The post Dadizeelsestraat in

Lees meer »

VS maken vonnisafspraak met vermoedelijk brein achter 9/11

De Pakistaanse jihadstrijder en Al Qaeda-lid Khalid Sheikh Mohammed, het vermoedelijke brein achter de aanslagen in de Verenigde Staten op 11 september 2001, heeft in de VS samen met twee medebeschuldigden een vonnisafspraak aanvaard. Dat maakte het Amerikaanse ministerie van Defensie woensdag bekend in een korte mededeling.

Lees meer »

Choronde voor het eerst met Festival Werelddans: “Vijf groepen uit alle hoeken van de wereld brengen een avondvullend spektakel”

Volksdansgroep Choronde organiseert midden in de zomer een Festival Werelddans. Op maandag 12 augustus komt de wereld op bezoek met dansgroepen uit Bulgarije, Ecuador, Spanje, Chicago (USA) en Taiwan.
The post Choronde voor het eerst met Festival Werelddans: “Vijf groepen uit alle hoeken van de wereld brengen een avondvullend spektakel” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Royal Blood vervangt Queens of the Stone Age op Pukkelpop

Pukkelpop zag vrijdag met Queens of the Stonge Age de headliner van zondag afhaken. Reden daarvoor is de aanhoudende gezondheidsproblemen van frontman Josh Homme. Maar de organisatie heeft nu een vervanger beet: de Britse rockband Royal Blood zal op zondag 18 augustus het festival in Kiewit afsluiten op de main stage. Dat meldt de Pukkelpoporganisatie maandag.

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. Massale nachtelijke Russische droneaanval op Kiev: “Voorlopig geen schade of slachtoffers gemeld”

Rusland heeft in de nacht van woensdag op donderdag verschillende golven droneaanvallen op de Oekraïense hoofdstad Kiev gestuurd. Volgens het militaire bestuur van de stad gaat het om een van de grootste droneaanvallen tot nu toe, waardoor het luchtalarm in de hoofdstad bijna de hele nacht door afging. Ondanks de grote schaal van de aanval, zouden er voorlopig geen slachtoffers

Lees meer »