1 op de 5 (huis)artsen verdient bij: “Iemand in de privésector kan opklimmen, wij niet”

Ze kloppen vaak veel uren, ook ‘s nachts en in het weekend, maar toch ‘klust’ 1 op de 5 huisartsen en specialisten nog bij. Dat blijkt uit rondvraag bij 367 Belgische artsen. Waarom juist? Niet zozeer uit financiële noodzaak – een huisarts verdient gemiddeld 140.000 euro bruto per jaar –, maar eerder uit passie en maatschappelijke overtuiging. “Het is een kwestie om jezelf inhoudelijk uit te dagen”, zegt huisarts Wouter Van den Abeele (51). 

Meer krantenkoppen in België

Biatlon-initiatie voor mensen met visuele beperking in Brugge: “We werken met een buddysysteem”

Op zaterdag 3 augustus is er een biatlon-initiatie voor mensen met een visuele beperking in Sport Vlaanderen in Assebroek. “We bieden zowel startende als ervaren hardlopers de kans om de combinatie van hardlopen en schietsport te verkennen.”
The post Biatlon-initiatie voor mensen met visuele beperking in Brugge: “We werken met een buddysysteem” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Minstens 5 doden bij protesten na omstreden herverkiezing Maduro, leger blijft regime trouw: “We zullen overwinnen”

Bij manifestaties tegen de uitslag van de presidentsverkiezingen in Venezuela zijn zeker vijf doden gevallen volgens mensenrechtenorganisatie Foro Penal. De Nationale Kiesraad heeft de uitslag nog altijd niet gepubliceerd en de oppositie heeft naar eigen zeggen bewijs in handen dat er fraude gepleegd werd door het regime van president Nicolas Maduro. Het leger blijft de regering echter trouw en spreekt

Lees meer »

Nederland wordt host onderzoeksbureau naar Holocaust

Nederland wordt de host van een internationaal onderzoeksbureau naar de Holocaust als dat wordt goedgekeurd door de Europese Commissie. De zogenoemde hoofdzetel wordt ondergebracht bij het NIOD Instituut voor Oorlogs-, Holocaust- en Genocidestudies, melden minister Eppo Bruins van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap en Vincent Karremans, als staatssecretaris verantwoordelijk voor oorlogsherdenking.

Lees meer »

Belofte Milan Kuypers (21) tankt vertrouwen na zege

Milan Kuypers uit Woumen is bezig aan zijn derde campagne bij de beloften. Vorige week stond hij op het hoogste schavotje in Westrozebeke en werd hij tiende op het BK.
The post Belofte Milan Kuypers (21) tankt vertrouwen na zege appeared first on KW.be.

Lees meer »

Eerste ‘zwarte weekend’ van de zomer begonnen: verkeersdrukte op Europese wegen valt voorlopig mee

Op de eerste zwarte zaterdag van de zomervakantie valt de verkeersdrukte op de Europese wegen voorlopig nog mee. De filelengtes zitten halverwege de voormiddag min of meer op hetzelfde niveau als vorig weekend, toen er een rode zaterdag was. Vorig jaar was het in hetzelfde weekend veel drukker. Dat blijkt uit de balans die mobiliteitsorganisatie VAB opmaakt. De organisatie verwacht

Lees meer »

Vermist meisje (11) teruggevonden na zoekactie in Knokke-Heist

Op het strand van Knokke-Heist is er woensdagavond een grote zoekactie geweest naar een meisje van 11. Ze was voor het laatst gezien op het strand, aan de waterlijn ter hoogte van het Heldenplein in Heist. Een uur later werd het meisje goed en wel teruggevonden op het strand 5 kilometer verder in Het Zoute.

Lees meer »