Zwaardere straf voor gewelddadige homejacking bij 81-jarige vrouw in Deurne

Het hof van beroep in Antwerpen heeft 2 veertigers uit Lint en Mortsel zwaarder bestraft voor een gewelddadige home invasion op een vrouw van 81 uit Deurne. Ze kregen 10 jaar cel, dat is een jaar meer dan in eerste aanleg. De daders zijn allebei meermaals veroordeeld voor zware diefstallen met geweld. Het hof tilde ook zwaar aan het buitensporige geweld dat ze gebruikt hebben. 

Meer krantenkoppen in België

Geen treinen tussen Lille-Flandres en Kortrijk of Doornik zaterdag door staking SNCF

Door een staking bij de Franse spoorwegmaatschappij SNCF zullen er zaterdag vanuit Kortrijk of Doornik geen IC-treinen rijden naar het station Lille-Flandres, in de Noord-Franse stad Rijsel. Dat heeft de Belgische spoormaatschappij NMBS vrijdag meegedeeld.
The post Geen treinen tussen Lille-Flandres en Kortrijk of Doornik zaterdag door staking SNCF appeared first on KW.be.

Lees meer »

Veel zelfstandigen op Lijst Burgemeester in De Haan

Burgemeester Wilfried Vandaele van De Haan moet zijn volledige kandidatenlijst voor de komende gemeenteraadsverkiezingen nog prijsgeven, maar lichtte hier en daar al wel een tipje van de sluier. Dat er veel zelfstandigen op Lijst Burgemeester staan, bijvoorbeeld.
The post Veel zelfstandigen op Lijst Burgemeester in De Haan appeared first on KW.be.

Lees meer »

Hoe artificiële intelligentie sporters naar een hoger niveau kan tillen

Sneller, hoger, sterker: tijdens de Olympische Spelen proberen de atleten hun grenzen te verleggen. Dat doen ze ook dankzij artificiële intelligentie (AI), die helemaal doorbreekt in de sportwereld. Zo zegt zelfs het aantal milliseconden tussen twee hartslagen iets over de fysieke paraatheid, of kan er een strijdplan worden uitgetekend voor een race. Al zijn er ook risico’s aan verbonden: "Ook

Lees meer »

Man achter aanslagen 11 september wil schuld bekennen in ruil voor levenslange celstraf: waarom zweeg hij 20 jaar?

Khalid Sheikh Mohammed, het brein achter de aanslagen van 11 september 2001, heeft beslist om schuld te bekennen. Waarom doet hij dat nu pas, meer dan twintig jaar na datum? Zal hij het beruchte gevangenenkamp Guantánamo Bay, waar hij nog steeds opgesloten zit, ooit mogen verlaten? “Tijdens de ontelbare folteringen heeft hij gelijk wat bekend”, zeggen zijn advocaten.

Lees meer »

Waarom wordt drinkwater voor ruim drie miljoen Vlamingen binnenkort duurder, terwijl ons verbruik afneemt?

We verbruiken steeds minder kraanwater, maar op een financiële beloning voor onze zuinigheid hoeven we niet te rekenen. De grootste drinkwatermaatschappij van Vlaanderen, De Watergroep, wil kraanwater vanaf volgend jaar duurder maken. Waarom zouden de tarieven moeten stijgen? En hoeveel zouden we meer betalen voor water uit de kraan? “We moeten 34.000 kilometer waterleidingen in goede staat houden.”

Lees meer »