Zonnig aan zee en droog weer, maar komende nacht code geel voor regen

Het zonnetje schijnt en het is aangenaam warm op deze Vlaamse feestdag. Het blijft ook droog, al mogen we ons in de loop van de avond en vannacht aan regen verwachten. Plaatselijk kan er veel regen vallen die tot overlast kan leiden, het KMI geeft voor sommige provincies dan ook code geel uit. Morgen voelt het even als herfst, maar de dagen erna lijkt er beterschap in zicht. 

Meer krantenkoppen in België

In het hoofd van Kamala Harris: “Ooit legde ze een rechter zo hard op de rooster dat enkel nog een stotterende schooljongen overbleef”

Ze vallen nog amper bijeen te vegen, de scherven van alle glazen plafonds die Kamala Harris (59) al heeft verpulverd. Maar wie is de “sluwe en spitsvondige” uitdaagster van Donald Trump écht? Ze legde een rechter eens zo hard op de rooster dat enkel nog een stotterende schooljongen overbleef en hoe ze reageerde op het huwelijksaanzoek van haar man zegt

Lees meer »

Comeback Jurgen De Witte op Legendarische Dinsdagclub: “Kinky Wesley kruipt nog eens in zijn Elviskostuum”

‘The Return of Kinky Wesley’, zo kondigt Jurgen De Witte zijn comeback aan op Don Vitalski’s Legendarische DinsdagClub in Oostende. “Het wordt een bonte avond met zowel zang, dans, acts, knuffelwerpen, burlesque, super veel ambiance én ik in mijn Elviskostuum”, aldus Kinky Wesley.
The post Comeback Jurgen De Witte op Legendarische Dinsdagclub: “Kinky Wesley kruipt nog eens in zijn

Lees meer »

Nieuw skatepark met dank aan skaters Natan, Tim en Flobert: “Resultaat mag er zeker zijn”

Dankzij de inzet van drie gedreven vrienden, Natan Ranson, Tim Vander Cruyssen en Flobert Engels, hebben Zwevegemse skaters eindelijk een gloednieuw skatepark. “In 2016 maakten skaters al een verslag om de dringende behoefte te benadrukken. Voor hen was het van belang betrokken te zijn bij het ontwerp van het skatepark. Dat deden we dan ook”, zegt jeugdschepen Isabelle Degezelle (CD&V).<br

Lees meer »

Minder binnenlandse bezoekers en meer buitenlandse toeristen in Brugge in juli

In juli verwelkomde de binnenstad van Brugge evenveel bezoekers als in dezelfde maand van 2023, met name 815.000. “We noteren minder binnenlandse bezoekers (-5 procent) en meer buitenlandse bezoekers (+4 procent) uit zowel de buurlanden als verder afgelegen markten zoals de Verenigde Staten”, zegt de Brugse toerismeschepen Mieke Hoste.
The post Minder binnenlandse bezoekers en meer buitenlandse toeristen in

Lees meer »

Red Panthers moeten onderspit delven tegen Nederlands hockeyteam

Tot nu toe waren de Belgische hockeyvrouwen onverslagen op de Olympische Spelen, maar Nederland is een maat te groot gebleken. De Red Panthers verloren met 1-3. Daardoor rijven onze noorderburen de groepswinst binnen. Ons land strijdt morgen tegen Duitsland voor de tweede plaats. Lees alles over de match bij onze collega’s van Sporza.

Lees meer »

Marc Coudijzer viert 50-jarig priesterjubileum in Harelbeke

Tijdens een serene plechtigheid in de Sint-Salvatorkerk in Harelbeke werd priester Marc Coudijzer gevierd voor zijn gouden priesterjubileum. De eucharistie werd opgeluisterd door het Sint-Salvatorkoor in een volle kerk.
The post Marc Coudijzer viert 50-jarig priesterjubileum in Harelbeke appeared first on KW.be.

Lees meer »

Israël valt Libanese hoofdstad aan als vergelding van dood 12 kinderen op Golanhoogten: “Hoogste commandant Hezbollah gedood”

Israël heeft dinsdagavond een raketaanval uitgevoerd op een buitenwijk ten zuiden van de Libanese hoofdstad Beiroet. Het ging om een gerichte aanval op een Hezbollah-commandant, zegt het Israëlische leger (IDF). Die werd bij de aanslag gedood, aldus nog de IDF. Een bron dicht bij Hezbollah beweert juist dat de commandant de aanslag overleefde.

Lees meer »

Douane vindt 1 ton cocaïne in lading staal in Antwerpse haven

In de Waaslandhaven is 1.006 kilogram cocaïne onderschept, in een lading met staal. Dat zegt de Douane. De Waaslandhaven is een deel van de haven van Antwerpen, daar werd vorig jaar in totaal een recordhoeveelheid van 116 ton cocaïne in beslag genomen. De haven van Antwerpen is de belangrijkste invoerhaven in Europa voor cocaïne, bleek eerder al uit een rapport

Lees meer »

Triatlon terug volgens originele concept

Op zondag 4 augustus heeft in en rond het Klein Strand en op de site van het Vrijetijdscentrum in Jabbeke een triatlon plaats. Organisator BRO.GO Sports dient na vijf jaar terug te keren naar het originele concept met een sprintwedstrijd en een race over een kwartafstand.
The post Triatlon terug volgens originele concept appeared first on KW.be.

Lees meer »