Yperley opent opnieuw deuren voor pop-uprestaurant

et als vorig jaar opent Jürgen Crombez (48) van feest- en banketzaal Yperley de deuren van het gelijknamige pop-uprestaurant. Vanaf 17 juli kan je aanschuiven op het zuiderse terras en kan je genieten van de huisbereide specialiteiten.

Het concept duurde vorig jaar zes weken, dit jaar is het iets korter. “Nu zijn we vier weken open: de laatste twee weken van juli en de laatste twee van augustus”, zegt zaakvoerder Jürgen Crombez. “Het is op vraag van de Ieperlingen dat we dit opnieuw zullen doen. We kochten Yperley in 2015 en restaureerden het volledig. Het iconische gebouw zorgt voor nieuwsgierigheid en het is een unieke gelegenheid om even binnen te kijken. Ons terras is uitzonderlijk voor de binnenstad. Het is ruim en je krijgt er het gevoel dat je in het zuiden zit. Enkele jaren geleden kregen we zelfs een mooie erkenning van Toerisme Vlaanderen. Er is een capaciteit van ongeveer 60 zitplaatsen. Door het kwakkelweer is er ook een alternatief binnen. Dankzij Majestik is er een gezellige huiskamersfeer”, aldus Jürgen, die in de potten zal roeren. “We bieden een gevarieerde menukaart aan en de prijzen zijn heel democratisch.”

Op 17 juli openen de deuren. “De pop-up is telkens open op woensdag, donderdag en vrijdag vanaf 18 uur. Op 26 juli sluiten we de eerste periode af en van 21 tot 30 augustus doen we de deuren nog eens open. De reservaties lopen vlot binnen. We merken een divers publiek, zowel jong als oud.”

Arbeidskrapte

Jürgen kan rekenen op een team van jong en oud. “Het zorgt voor een leuke dynamiek. Organisatorisch is het niet te onderschatten. De arbeidskrapte in de horecasector blijft een probleem. Mijn ploeg is nu volledig, maar ik heb andere tijden gekend. Ik ben mijn personeel dan ook heel dankbaar”, aldus Jürgen, die ook nog zaakvoerder is van De Lissewal en voorzitter is van Horeca Ieper. Hij mag niet klagen over het orderboek van 2024. “Voor volgend jaar is het nog even afwachten, maar ik zie het wel goed komen. Je merkt in onze sector wel het ene faillissement na het andere en ook de komende maanden zien er niet rooskleurig uit. Ik hoop dat de nieuwe regering beseft dat er iets moet gedaan worden aan de te hoge arbeidskosten.”

Info: Yperley, Sint-Jacobsstraat 1, 8900 Ieper. 057 38 84 94.

The post Yperley opent opnieuw deuren voor pop-uprestaurant is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Laatste maanden als wielerbondscoach? Topploegen als UAE trekken aan mouw van Sven Vanthourenhout

Is Sven Vanthourenhout bezig aan zijn laatste maanden als bondscoach van de Belgische wegploeg? Na de Olympische Spelen loopt zijn contract af. Een evaluatiegesprek staat reeds gepland, Vanthourenhout wil betere garanties en heeft riante aanbiedingen op zak van merkenploegen, zoals Team UAE. In de Tour zoemde al namen van potentiële vervangers. Een inkijk in de complexe (contract)situatie…

Lees meer »

Volley de Haan organiseert 50ste internationaal tornooi: “Belangrijk voor financiën én uitstraling”

Tijdens het weekend van 10 en 11 augustus zal er opnieuw een gezellige drukte heersen in de omgeving van het sport- en recreatiecentrum Haneveld in De Haan. In de kustgemeente vindt dan immers de vijftigste editie van het Internationaal Volleybaltornooi van Volley De Haan plaats. De drijvende krachten achter dit grootse evenement, waaraan 60 ploegen uit binnen- en buitenland deelnemen,

Lees meer »

Intersekse atleten een recent fenomeen? Al in de jaren 30 waren ze veel besproken

Atleten die niet binnen het hokje ‘man’ of ‘vrouw’ passen, worden vaak beschouwd als een recent fenomeen. Toch bestonden in de jaren 30 al intersekse sporters die de internationale media haalden. Aanvankelijk werd voornamelijk positief over hen geschreven, maar zeker vanaf de Olympische Spelen van 1936 kreeg het idee dat intersekse atleten een ‘oneerlijk voordeel’ zouden hebben, de bovenhand.

Lees meer »

Een huwelijksaanzoek, hopen hits en bakken humor: een emotionele Adèle trapt 10-delige concertreeks in München af

Het eerste optreden uit de 10-delige concertreeks van Adèle (36) in München is achter de rug. "Het was een 2 uur durende show vol humor, meezingers en hits", vertelt reporter Gitte Van Hoyweghen. Speciaal voor de Britse wereldster werd een indrukwekkende openluchtarena gebouwd, met "het grootste scherm ter wereld" en een dorp waar fans zich kunnen onderdompelen in ‘de wereld

Lees meer »

? De Babymoord. Moeder steekt babylijkje in vuilniszak, maar zegt zwangerschap niet te herinneren: “Pathologische leugenaar”

Op 30 maart 2005 doet een vuilnisman een gruwelijke ontdekking in Maldegem: een babylijkje tussen het vuilnis. DNA-onderzoek wijst naar de vrouw die het kind baarde. Maar die beweert niets van een zwangerschap te weten, laat staan van een bevalling. “Zij heeft dat kind gedood en op sluwe wijze doen verdwijnen”, zegt de psychiater. De HLN-podcast ‘De Kroongetuigen’ reconstrueert de

Lees meer »