Wie strandafval ruimt, maakt kans op duoticket voor Zandsculpturenfestival

In een unieke samenwerking bundelen afvalverwerkingsbedrijf Remondis, het Zandsculpturenfestival Middelkerke en milieubeweging Proper Strand Lopers hun krachten voor een propere omgeving. Elke dag kunnen strandgangers nu een duoticket winnen voor het Zandsculpturenfestival Middelkerke door simpelweg een emmer strandafval op te ruimen.

“Deze samenwerking is een perfect voorbeeld van hoe bedrijven en organisaties samen kunnen werken om het milieu te verbeteren en tegelijkertijd de gemeenschap te betrekken. Proper Strand Lopers tracht zoveel mogelijk vrijwilligers te mobiliseren en mensen de problematiek van de plastic soep eigenhandig te doen ervaren, Remondis zorgt voor de optimale verwerking van het afval, en het Zandsculpturenfestival Middelkerke biedt een aantrekkelijke beloning die mensen stimuleert om actief bij te dragen aan een schonere kust”, vertelt Tim Corbisier van Proper Strand Lopers.

Zo ga je te werk

Iedereen kan deelnemen aan deze milieuvriendelijke actie. Bezoekers kunnen opruimmateriaal ontlenen uit de strandafvalbak aan de ingang van het Zandsculpturenfestival Middelkerke. In deze bak zit alles wat je nodig hebt om aan de slag te gaan, zoals handschoenen, afvalgrijpers en een emmer. Het doel is om de emmer te vullen met afval vanop de vloedlijn of het strand, dat niet op strand hoort te liggen.

Zodra je emmer vol is, kun je het verzamelde afval sorteren en deponeren in verschillende compartimenten: PMD, glas, papier en restafval.

Na het plaatsen van een selfie met je afval in de facebookgroep van Proper Strand Lopers of op Instagram met de juiste hashtag, maak je kans op een dagelijks verloot duoticket voor het Zandsculpturenfestival Middelkerke.

Info: www.facebook.com/groups/properstrandlopers

The post Wie strandafval ruimt, maakt kans op duoticket voor Zandsculpturenfestival is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Wie was Hamasleider Ismail Haniyeh?

De politiek leider van Hamas, Ismail Haniyeh (61), werd woensdag in Iran gedood. Haniyeh is een oudgediende binnen de extremistische beweging. Hij is opgeklommen vanuit het Moslimbroederschap tot de absolute top van Hamas. Toch was Haniyeh ooit het uithangbord van de gematigde factie van de radicale Palestijnse organisatie.

Lees meer »

Mogelijke doorbraak in het onderzoek naar de vermiste Franse tiener Lina (15): “Vermoedelijke ontvoerder pleegde zelfmoord”

Het onderzoek naar de vermiste Franse tiener Lina (15) is opnieuw heropend. Dat melden verschillende Franse media. Enkele dagen geleden werden er DNA-sporen van het vermiste meisje gevonden in de auto van haar vermoedelijke ontvoerder, die zelfmoord zou hebben gepleegd nadat zijn auto in beslag was genomen. Er zijn ook graafwerken gestart om het lichaam van het tienermeisje terug te

Lees meer »

Na aanval Frans treinnetwerk saboteren vandalen telecomoperatoren, brief met “sporen van pest” aan minister onderschept

Na de massale aanval op het Franse treinnetwerk afgelopen vrijdag, is er al sprake van een nieuwe sabotageactie. In zes departementen zijn delen van het glasvezelnetwerk van verschillende telecomoperatoren vernield. Daardoor kampen heel wat klanten op dit moment met internetproblemen. De Franse radiozender ‘FranceInfo’ laat intussen weten dat zaterdag een brief “met sporen van de pest” aan de Franse minister

Lees meer »

Deze olympische superfans ‘verhuizen’ voor 2 weken naar Parijs: “Er was veel te huur voor 10.000 euro, maar ik vond een andere oplossing”

Nagelbijtend hebben ze de maanden, weken en dagen afgeteld, maar eindelijk mogen Michel (63), Ann (54) en Lien (28) hun koffers pakken naar de Olympische Spelen in Parijs. Deze superfans willen zoveel mogelijk sporten live zien, van artistiek zwemmen tot kajak en de marathon. “Het kost een smak geld, maar je ziet wel de allerbeste atleten ter wereld.” Hier verklappen

Lees meer »

“We gaan hen een afscheid geven om u tegen te zeggen”: Fanny verloor oudste zoon (12) en ex-man (41) bij drama nabij Namen

“Ik ben ontzettend blij dat mijn twee jongste kinderen het hebben overleefd, maar ik heb mijn oudste moeten afgeven”, getuigt moeder Fanny anderhalve week na het verkeersdrama in Namen. Haar ex-man (41) en oudste zoon (12) kwamen om het leven, zaterdag worden ze begraven. Haar twee jongste kinderen (8 en 5) liggen nog in het ziekenhuis.

Lees meer »

Luk en Miriam wonen pal naast hun dochters: “Wij zien elkaar nog graag hé.” “Wablieft?” “Ik zal het niet herhalen. Ik zeg dat bijna nooit hardop”

Luk en Miriam zijn goed omringd. Links van hen woont hun ene dochter, waar vroeger de grootouders woonden, daar weer naast woont de andere dochter. Drie op een rij. Zo hebben ze ook altijd hun zes kleinkinderen in de buurt. En toch zijn ze geen onder-de-torenklevers. “We reisden de wereld rond, toen het nog kon.” Maar thuis, dat blijft toch

Lees meer »