WGC De Reien komt in sociale woonwijk Peterseliestraat in Brugge: “Locatie is gebaseerd op een omgevingsanalyse”

In de Peterseliestraat opent binnenkort een tweede wijkgezondheidscentrum voor Brugge: WGC De Reien. Dit centrum, waar je terecht kan voor laagdrempelige medische zorg zal gevestigd zijn in het oude militaire hospitaal, eigendom van sociale woningmaatschappij Vivendo.

De oprichters van WGC De Reien zijn twee jonge en gemotiveerde huisartsen, namelijk Liesbeth De Spiegeleer en Karen Vereecke. Ze deden eerder ruime ervaring op in verschillende wijkgezondheidscentra, zoals WGC De Bruggen in Sint-Pieters en de twee WGC’s in Oostende. Het duo krijgt de steun van Niek Vervaeck en Hanne Lavens, huisartsen bij WGC De Bruggen, en coördinator Filip Boret. Dit team zet zich dus in voor de opstart van het nieuwe tweede Brugse gezondheidscentrum. Voor wie niet vertrouwd is met het begrip: een wijkgezondheidscentrum is een multidisciplinaire groepspraktijk waar verschillende huisartsen, kinesitherapeuten, verpleegkundigen en maatschappelijk werkers onder één dak actief zijn. Alle inwoners die wonen in het werkingsgebied ervan kunnen zich inschrijven. In het geval van dit nieuwe WGC De Reien, dat eind dit jaar de werking zal opstarten, is het werkingsgebied de gehele Brugse binnenstad, ‘binnen de Vesten’, dus.

Omgevingsanalyse

Het wijkgezondheidscentrum werkt met een ‘forfaitair betalingssysteem’, dat wil zeggen dat het ziekenfonds maandelijks een vast bedrag per patiënt betaalt aan het centrum. “De keuze voor de locatie is gebaseerd op een omgevingsanalyse. Uit deze analyse bleek dat een grote concentratie van kwetsbare doelgroepen in het noordoostelijke deel van Brugge gevestigd is”, zegt huisarts Liesbeth De Spiegeleer. “De nabijheid van sociale appartementen maakt deze plek dan ook extra geschikt.”

Brugs burgemeester Dirk De fauw (CD&V) laat verstaan dat de reguliere huisartsen helemaal geen probleem hebben met de komst van een WGC, gezien het aantal huisartsen de voorbije jaren sterk daalt. “Een wijkgezondheidscentrum in het centrum van Brugge kan – samen met het bestaande aanbod – zorgen voor hoogwaardige zorg voor alle Bruggelingen”, stelt schepen en voorzitter van Vivendo Franky Demon.

The post WGC De Reien komt in sociale woonwijk Peterseliestraat in Brugge: “Locatie is gebaseerd op een omgevingsanalyse” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

“Natte farçe” en vooral ‘satanische’ sketch negatief onthaald: veel kritiek in internationale pers voor olympische opener

Werd de openingsceremonie van de Olympische Spelen in de media wereldwijd overwegend positief onthaald, dan was er ook menig kritische noot te noteren. Vooral vanuit katholieke hoek, dat in een opvallende sketch een imitatie zag op het Laatste Avondmaal, het schilderij van Leonardo da Vinci dat de laatste maaltijd van Jezus Christus met zijn discipelen voor zijn kruisiging vereeuwigt.

Lees meer »

Overleden prins Michaël hekelde flamboyante Griekse familie: “We zijn geen royals en moeten niet zo behandeld worden”

De Griekse prins Michaël is overleden op 85-jarige leeftijd. Hoewel hij nog steeds van een koninklijke titel mocht genieten, vond hij daar zelf niets aan. “We zijn oninteressante overblijfselen van een glamoureus verleden”, liet hij optekenen. Een controversieel standpunt binnen het ‘gevallen’ Griekse koningshuis. Waarom keerde Michaël zich af, reeds vóór de val? En waar zijn de rest van de

Lees meer »

“Montmartre míjn klim? Geen idee, ik zie het wel” – waarom Mathieu van der Poel weer Belgiës ‘Angstgegner’ is

De regerende wereldkampioen wielrennen op de weg die zich één jaar later ook tot olympisch kampioen kroont? Het gebeurde nooit eerder. Mathieu van der Poel heeft zaterdag tijdens de wegrit in Trocadéro een afspraak met de geschiedenis. Qua focus en innerlijke rust scoort de topfavoriet en aartsrivaal van de Belgen nu alvast goud. “Ik ben met mezelf bezig. Met míjn

Lees meer »

LIVE MIDDEN-OOSTEN. “Hoogste leider Iran geeft bevel om Israël rechtstreeks aan te vallen”

De Iraanse hoogste leider Ali Khamenei heeft het bevel gegeven om Israël rechtstreeks aan te vallen. Dat meldt de ‘New York Times’ op basis van drie anonieme bronnen. De ayatollah gaf de opdracht naar verluidt tijdens een spoedvergadering, kort nadat bekend raakte dat Hamas-leider Ismail Haniyeh om het leven gekomen was. Hoe krachtig die vergeldingsactie moet worden, is niet duidelijk.Volg

Lees meer »

Radicale Britse moslimprediker Anjem Choudary veroordeeld tot levenslang

In het Verenigd Koninkrijk is de radicale moslimprediker Anjem Choudary dinsdag veroordeeld tot een levenslange celstraf wegens het leiden van een verboden “terreurorganisatie”, die betrokken zou zijn geweest bij verschillende dodelijke aanvallen de voorbije jaren. Hij moet daarvan zeker 28 jaar uitzitten, oordeelde de rechtbank in Londen.

Lees meer »

Ontwijding Ginstekerk niet aan de orde

Tijdens de jongste gemeenteraadszitting in Oostrozebeke kwam de oppositiepartij Inspraak.nu op de proppen met heel wat vragen rond het artikel in onze krant betreffende het gebruik van de Ginstekerk voor culturele doeleinden.
The post Ontwijding Ginstekerk niet aan de orde appeared first on KW.be.

Lees meer »

Zwemvijver Boekenberg in Deurne net op bloedhete dag gesloten: “Zichtbaarheid te beperkt door algenvorming”

De ecologische zwemvijver Boekenberg in Deurne is vandaag gesloten omdat er algenvorming is in het water. Daardoor kan je er volgens de stad Antwerpen niet veilig zwemmen. "Er zijn stalen genomen van het water en we zoeken een oplossing om de algen weg te krijgen", zegt Jelle Bryssinck, woordvoerder van schepen van Sport Peter Wouters (N-VA). Uit betrouwbare bron vernemen

Lees meer »

Vlastuin Kuurne loopt vertraging op: “Tegen voorjaar 2025 af”

Door onvoorziene omstandigheden heeft de werf van het nieuwbouwproject ‘Vlastuin’ in Kuurne enige vertraging opgelopen. Ondertussen is de aannemer Everaert-Cooreman terug volop gestart met het afwerken van de ruwbouw en de voorbereidingen voor de afwerking en de uitvoering van de technieken.
The post Vlastuin Kuurne loopt vertraging op: “Tegen voorjaar 2025 af” appeared first on KW.be.

Lees meer »