Wervikse jeugdraad overhandigt na bevraging memorandum aan politici: “Niemand vindt de stad netjes”

De stedelijke jeugdadviesraad overhandigde aan de politieke partijen die in oktober gaan deelnemen aan de gemeenteraadsverkiezingen een memorandum. Heel opmerkelijk is alvast dat de jeugd de stad niet aantrekkelijk vindt. “Er is niemand die vindt dat de stad netjes is”, overloopt voorzitter Mathias Bruggeman de bevraging. “De redenen hiervoor zijn vaak het gebrek aan onderhoud van het stadsgroen en het patrimonium.”

Of de bevraging een correct beeld geeft over wat leeft onder de jeugd is de vraag, want online kwamen er slechts een 70-tal antwoorden op de bevraging. “Aan de hand van onze bevraging, vragen we de verschillende partijen om het volgende mee te nemen naar de verkiezingen en de partijprogramma’s de komende zes jaar”, klinkt het. “De jongeren pleiten om het vrijetijdsleven en engagement te stimuleren.”

“Dat kan door het kiezen voor duurzaamheid, kwaliteit en toegankelijkheid in Oosthove en d’Arke en een nieuwe speelplek in centrum Geluwe. Een ander aandachtspunt is het informeren van jeugd over bestaande initiatieven, zoals subsidies, evenementenfiche en Swappas. Ten slotte pleit men voor het uitbreiden van de ondersteuning rond vrijetijdsleven.”

Een niet onbelangrijke nuance: de bevraging gebeurde eind vorig jaar en ondertussen zijn de plannen bekend voor de nieuwbouw van de polyvalente zaal Oosthove en de renocatie van de jeugdsite d’Arke. Wervik als aantrekkelijke stad (proper, groen, leefbaar) was ook één van de thema’s. “Wie reageerde pleit voor het onderhouden van de stadsparken en omgeving, sport- en jeugdsites, het opfrissen van de stationsbuurt en meer groen in het straatbeeld”, vertelt de voorzitter.

Fietsveiligheid

Ook hoog op de jongerenagenda staat fietsveiligheid. Amper een derde van de respondenten vindt dat er genoeg uitgeruste en veilige fietspaden zijn. “Vooral de verbindingen tussen Geluwe en Wervik van en naar JOC De Metropool en de Kruisekestraat van en naar sportcentrum De Pionier en de Viroviossportsite zijn onveilig”, besluit Mathias.

The post Wervikse jeugdraad overhandigt na bevraging memorandum aan politici: “Niemand vindt de stad netjes” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Oude coca-colasite in Hasselt is helemaal vernieuwd

Op de oude coca-colasite aan het kanaal in Hasselt is al een eerste groter bedrijf opnieuw actief. Een groot deel van rest van het gebouw is intussen opgeleverd aan bedrijven die er ruimte hebben gekocht. Een stuk grond van 1 hectare langs het kanaal blijft wel nog braak liggen, totdat er kopers voor gevonden zijn.

Lees meer »

Flora schrijft naar ‘mama en papa’… maar kampbrief toch terecht dankzij meester Wouter (35): “Ik herkende haar handschrift meteen”

Flora stuurde vanop kamp een brief met op de enveloppe enkel ‘mama en papa, Juliaan Claerhoutstraat, 8572 Kaster’. Om de postbode een handje te helpen, werd er in verschillende Facebookgroepen binnen Groot-Anzegem woensdag een oproep gedaan om uit te zoeken voor wie deze brief bestemd was. “Ik herkende de schrijfstijl van Flora en vooral haar verbindingen van de letters“, vertelt

Lees meer »

“Ik droom van een land waar werken beloond wordt met euro’s op je rekening, waarmee je dan als burger doet wat je wilt”

Federaal formateur Bart De Wever (N-VA) stelt voor om ecocheques af te schaffen. “Halleluja!”, schrijft onderzoeksjournalist Jeroen Bossaert. “Het is één van de meest nutteloze uitvindingen in onze recente geschiedenis. Ecocheques zijn nooit bedoeld om het klimaat te redden. Ze waren een smeermiddel tussen werkgevers en werknemers, in een land waar de belastingdruk simpelweg veel te hoog is.”

Lees meer »

Liveblog Olympische Spelen – Rapper Snoop Dogg draagt olympische fakkel, Belgische delegatie “wil beter scoren dan in Tokio”

Vanavond wordt tijdens een grote openingsceremonie in hartje Parijs het officiële startschot gegeven van de Olympische Spelen. De dag begon echter dramatisch. Na doelgerichte brandstichtingen op het Franse spoor is het hogesnelheidsnetwerk ernstig verstoord. Het BOIC heeft zijn sportieve ambitie uitgesproken: "Beter scoren dan in Tokio." Toen behaalde de Belgische delegatie 7 medailles.

Lees meer »

Enthousiaste zwemmers duiken in Antwerps Bonapartedok tijdens eerste Zalige Zwemdag: “Uitzicht op MAS is supercool!”

De zon schijnt, het Bonapartedok is opgeruimd en de waterkwaliteit is goedgekeurd: de omstandigheden zijn ideaal voor de zwemmers die tijdens de 1e van 7 Zalige Zwemdagen een plons wagen vlak bij het MAS in Antwerpen. Ook burgemeester Bart De Wever (N-VA) had er zijn zwembroek voor aangetrokken: "Op termijn willen we het dok in de zomer permanent kunnen openstellen."

Lees meer »

85 jaar geleden voer eerste schip over het Albertkanaal: werk van 12.000 arbeiders haalt nu dagelijks 5000 vrachtwagens van de snelweg

Vandaag is het exact 85 jaar geleden dat het eerste schip over het Albertkanaal voer. De waterweg verbindt Luik met de haven van Antwerpen, over 129 kilometer. 12.000 arbeiders hebben 9 jaar lang gegraven om het kanaal aan te leggen. Dat Albertkanaal heeft in de loop van de jaren alleen maar meer belang gekregen, omdat langs de oever zich ook

Lees meer »